Vliegveld Berlijn weer later open

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Berlin, Berlijn
Berlin, Berlijn
Niet 17 maart, maar 27 oktober 2013. Opnieuw is er een aangepaste datum voor de officiële opening van het nieuwe vliegveld Berlijn Brandenburg. Lukt het inderdaad om de luchthaven in het najaar van het volgend jaar in gebruik te nemen, dan is er sprake van een vertraging van liefst twee jaar.


 
De bouw van de luchthaven kampt vanaf het begin met tegenslag. Er waren onder meer problemen met de brandveiligheid en de kosten bleken veel hoger dan begroot. Het drama kostte enkele luchthavenbestuurders hun baan. De luchthaven Berlijn Brandenburg vervangt de sterk verouderde vliegvelden Tegel en Schönefeld.

3x naar Berlijn!

Berlijn, Trabitour
Berlijn, Trabitour
Beleef de Duitse hoofdstad via een georganiseerde busreis van 4 dagen. Ter plekke is de keuze aan jou: begeleiding door een Nederlandstalige reisleider of –leidster en de stad op eigen houtje ontdekken. Een stadstour is inbegrepen bij deze reis, die je al vanaf € 179 kunt maken.


Voor wie nog iets langer naar Duitsland wil, valt de combinatie Berlijn en Dresden te overwegen. Ook in deze 6-daagse busreis kun je zelf beslissen om in groepsverband de steden te bezoeken of geheel zelfstandig. De overnachtingen zijn in driesterrenhotels, met ontbijtbuffet.

Liever met het vliegtuig? Hotel H10 Berlin Ku’Damm is een designhotel met een uiterst centrale ligging. De accommodatie ligt om de hoek van de beroemde winkelstraat Kurfürstendamm en vlakbij de Gedächtniskirche. Het bekende warenhuis KaDeWe en Berlin Zoo zijn op loopafstand. De ingang van het U-bahnstation Kurfürstendamm (U1 en U3) vind je direct naast het hotel, dat ook een modern spa- en healthcentrum heeft. Bezoekers waarderen dit hotel met een 8,9. Een 2-daagse reis is er al vanaf € 171.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder