Vliegveld Berlijn weer later open

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Berlin, Berlijn
Berlin, Berlijn
Niet 17 maart, maar 27 oktober 2013. Opnieuw is er een aangepaste datum voor de officiële opening van het nieuwe vliegveld Berlijn Brandenburg. Lukt het inderdaad om de luchthaven in het najaar van het volgend jaar in gebruik te nemen, dan is er sprake van een vertraging van liefst twee jaar.


 
De bouw van de luchthaven kampt vanaf het begin met tegenslag. Er waren onder meer problemen met de brandveiligheid en de kosten bleken veel hoger dan begroot. Het drama kostte enkele luchthavenbestuurders hun baan. De luchthaven Berlijn Brandenburg vervangt de sterk verouderde vliegvelden Tegel en Schönefeld.

3x naar Berlijn!

Berlijn, Trabitour
Berlijn, Trabitour
Beleef de Duitse hoofdstad via een georganiseerde busreis van 4 dagen. Ter plekke is de keuze aan jou: begeleiding door een Nederlandstalige reisleider of –leidster en de stad op eigen houtje ontdekken. Een stadstour is inbegrepen bij deze reis, die je al vanaf € 179 kunt maken.


Voor wie nog iets langer naar Duitsland wil, valt de combinatie Berlijn en Dresden te overwegen. Ook in deze 6-daagse busreis kun je zelf beslissen om in groepsverband de steden te bezoeken of geheel zelfstandig. De overnachtingen zijn in driesterrenhotels, met ontbijtbuffet.

Liever met het vliegtuig? Hotel H10 Berlin Ku’Damm is een designhotel met een uiterst centrale ligging. De accommodatie ligt om de hoek van de beroemde winkelstraat Kurfürstendamm en vlakbij de Gedächtniskirche. Het bekende warenhuis KaDeWe en Berlin Zoo zijn op loopafstand. De ingang van het U-bahnstation Kurfürstendamm (U1 en U3) vind je direct naast het hotel, dat ook een modern spa- en healthcentrum heeft. Bezoekers waarderen dit hotel met een 8,9. Een 2-daagse reis is er al vanaf € 171.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder