Lekker! ’s Nachts vliegticket boeken!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vliegen
Vliegen
Online vliegtickets boeken doet bijna 5 procent van de Nederlanders bij voorkeur na middernacht. Reisorganisatie World Ticket Center (WTC) komt na uitgebreid onderzoek van de boekingsresultaten tot een percentage van 4,4. Het hebben van nachtdiensten en het overdag goed willen oriënteren, komt als belangrijkste redenen voor de nachtelijke boekingen naar voren.


In de zomermaanden is volgens WTC sprake geweest van een aanzienlijke stijging (+20,9%) van de nachtboekingen vergeleken met de rest van het jaar. “Wij denken dat deze bevinding is toe te schrijven aan de langere dagen”, zegt marketing manager Rémi Wouters van World Ticket Center. “In de zomer blijft het langer licht, waardoor men mede door de zomertijd en de vakantie later naar bed gaat en dus kiest om een vakantie na middernacht te boeken.”
De nachtboekingen die doordeweeks bij WTC binnenkomen, blijken na telefonisch onderzoek voornamelijk afkomstig van mensen met wisselende diensten op het werk. “Mensen die nachtdienst hebben en overdag minder tijd hebben om te zoeken en te boeken doen de boeking op een rustig moment tijdens hun werk”, weet Wouters.

Op zoek naar een vliegticket, hotel, camper, huurauto, verre reis, zonvakantie, stedentrip of rondreis? Wat je reisplannen ook zijn, bekijk ze hier. Overdag of ’s nachts…

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder