Lekker! ’s Nachts vliegticket boeken!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vliegen
Vliegen
Online vliegtickets boeken doet bijna 5 procent van de Nederlanders bij voorkeur na middernacht. Reisorganisatie World Ticket Center (WTC) komt na uitgebreid onderzoek van de boekingsresultaten tot een percentage van 4,4. Het hebben van nachtdiensten en het overdag goed willen oriënteren, komt als belangrijkste redenen voor de nachtelijke boekingen naar voren.


In de zomermaanden is volgens WTC sprake geweest van een aanzienlijke stijging (+20,9%) van de nachtboekingen vergeleken met de rest van het jaar. “Wij denken dat deze bevinding is toe te schrijven aan de langere dagen”, zegt marketing manager Rémi Wouters van World Ticket Center. “In de zomer blijft het langer licht, waardoor men mede door de zomertijd en de vakantie later naar bed gaat en dus kiest om een vakantie na middernacht te boeken.”
De nachtboekingen die doordeweeks bij WTC binnenkomen, blijken na telefonisch onderzoek voornamelijk afkomstig van mensen met wisselende diensten op het werk. “Mensen die nachtdienst hebben en overdag minder tijd hebben om te zoeken en te boeken doen de boeking op een rustig moment tijdens hun werk”, weet Wouters.

Op zoek naar een vliegticket, hotel, camper, huurauto, verre reis, zonvakantie, stedentrip of rondreis? Wat je reisplannen ook zijn, bekijk ze hier. Overdag of ’s nachts…

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder