Staking Lufthansa in drie steden

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lufthansa satking
Staking Lufthansa
Op de luchthaven van Frankfurt heeft het cabinepersoneel van Lufthansa vanmorgen opnieuw het werk neergelegd. Ook medewerkers van de Duitse luchtvaartmaatschappij op de Berlijnse luchthaven Tegel en op München staken vandaag. In de hoofdstad duurt de staking tot 13 uur, in Frankfurt gaan de stewards en stewardessen om 14 uur weer aan de slag. In München wordt gestaakt van 14 uur tot middernacht. Reizigers moeten rekening houden met annuleringen en vertragingen. Omboeken van vluchten kan gratis.

De staking werd zondag aangekondigd, maar toen wilde de vakbond UFO nog niet zeggen waar die zou plaatsvinden. De vakbondsacties begonnen afgelopen vrijdag. Toen staakte het Lufthansa-personeel in Frankfurt. Tientallen vluchten werden daardoor geschrapt.

'Geen andere keuze'

Het cabinepersoneel onderhandelt al meer dan een jaar met de leiding van Lufthansa over loon en andere arbeidsvoorwaarden, tot nu toe zonder resultaat. "We betreuren dat het tot deze escalatie heeft moeten komen". aldus een woordvoerder van de vakbond UFO. "Maar de onderhandelingen zijn op een punt aangekomen dat we geen andere keuze hebben dan te staken."

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder