Personeel Lufthansa staakt vrijdag

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lufthansa
Lufthansa
Al het cabinepersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa legt morgen, vrijdag 31 augustus, het werk neer, zo meldt de vakbond UFO. Dit heeft grote gevolgen voor de vluchten waarvan er mogelijk honderden geannuleerd moeten worden. Dit betekent veel overlast voor reizigers en een schade voor Lufthansa die op kan lopen tot in de miljoen euro's.

Het is nog niet bekend waar en hoe laat de staking plaatsvindt. Slechts zes uur van tevoren zal dit doorgegeven worden. Op deze manier bemoeilijkt de vakbond een eventuele gang van de luchtvaartmaatschappij naar de rechtbank die dan in een spoedzitting uitspraak moet doen over het wel of niet doorgaan van de staking.
De vakbond UFO, die zo'n twee derde van de 19.000 stewards en stewardessen van Lufthansa vertegenwoordigd, wil 5 procent loonsverhoging omdat het personeel al jaren op de nullijn zit gehouden. Recente onderhandelingen over een nieuwe cao liepen onlangs vast.
Lufthansa vindt dat de arbeidskosten juist verder omlaag moeten omdat brandstof steeds duurder wordt. Ook is er steeds meer concurrentie van goedkope vliegtuigmaatschappijen.
Ben je het eens met deze manier van actievoeren of moet er op andere wijze aktie gevoerd worden zodat reizigers geen last ondervinden?
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder