Grizzly doodt fotograferende toerist

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

grizzly
grizzly
In het Denali National Park in Alaska is vrijdag een 49-jarige rugzaktoerist gedood door een grizzly. De beer moet Richard White uit San Diego (VS) plotseling hebben aangevallen, nadat deze van korte afstand zeker acht minuten foto’s van het wilde dier had gemaakt. Parkwachters hebben dit vastgesteld aan de hand van de beelden op White’s digitale camera, die op de plek van het gebeuren werd gevonden.

 

Op de beelden is volgens verscheidene media eerst een rustig grazende beer te zien. Ook is duidelijk geworden dat White niet verder dan 50 meter van de beer heeft gestaan, veel minder dan het parkreglement van 400 meter.

Beer doodgeschoten

De zoektocht naar de Amerikaan begon nadat toeristen een achtergelaten rugzak hadden gevonden. In de buurt werden al snel bloedsporen en gescheurde kleding ontdekt. Rangers zagen vanuit een helikopter uiteindelijk een grote mannetjesbeer zitten op wat later de stoffelijke resten van White bleken te zijn.
De beer werd zaterdag doodgeschoten. Uit onderzoek van de maaginhoud bleek onomstotelijk dat deze beer Richard White had omgebracht. Het is het eerste dodelijke incident met een beer in het Denali National Park.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder