Grootse plannen met Dode Zee

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Dode Zee Jordanië
Dode Zee Jordanië
De Dode Zee staat te boek als ’s werelds eerste spa. Volgens overlevering wist Cleopatra, de bekende Egyptische vorstin, al zo’n 2000 jaar geleden de helende werking van het mineraalrijke water en de warme modder te waarderen. Twintig eeuwen later is de Dode Zee uitgegroeid tot een toeristische trekpleister, die Jordanië jaarlijks de nodige binnen- en buitenlandse valuta oplevert. De overheid heeft echter grootse plannen om het toerisme naar de grootste natuurlijke spa ter wereld nog verder op te schroeven.

Dit jaar is al ruim 180 miljoen Jordaanse dinar - ruim 200 miljoen euro – gestoken in het toerisme aan de Dode Zee. De Development Zones Commission (DZC) voorspelt dat dit bedrag nog oploopt tot 300 miljoen dinar, zo’n 340 miljoen euro. Deze investering zorgt voor 1500 extra banen in de regio, met name in de toeristische sector.

Heilzame werking

Volgens velen heeft de hyperzoute bodemmodder van de Dode Zee een heilzame werking, zijn de luchtdruk en het zuurstofgehalte in het gebied hoger dan op zeeniveau en is de UV-straling er bijzonder laag. Deze combinatie maakt de zee extra aantrekkelijk als natuurlijk kuuroord bij zowel binnen- en buitenlandse toeristen. Zij kunnen inmiddels kiezen uit grote, luxe hotels met uitgebreide wellness-mogelijkheden, zoals het prestigieuze Kempinski Hotel. Een andere populaire plek voor bezoekers is de ‘it-spot’ O Beach.

Rond de Dode Zee is er helaas niet alleen sprake van voorspoed en vooruitgang. Onderzoek heeft uitgewezen dat jaarlijks zoveel water uit de zee verdwijnt dat er over 30 jaar slechts een kale vlakte overblijft. De Jordaanse overheid luidde in 2004 al de noodklok. Inmiddels is er een reddingsplan dat voorziet in de aanleg van een 180 kilometer lange pijpleiding die zorgt dat water in de Dode Zee wordt gepompt. Onderzocht wordt nog of dat verse water invloed heeft op de chemische samenstelling van het meer.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder