Toerist ontdekt de grote stad

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
De vier grote steden van Nederland worden steeds meer een toeristische trekpleister. Vooral het aantal toeristen uit eigen land dat een grote stad bezoekt, is de afgelopen jaren flink toegenomen, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd.
Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht kenden in 2003 een dieptepunt met 864.000 bezoekers uit eigen land en 3,8 miljoen toeristen uit het buitenland. Dat aantal is in 2011 gegroeid naar 1,7 miljoen toeristen uit Nederland en 5,1 miljoen uit het buitenland; een stijging van respectievelijk 96 en 34 procent in tien jaar. Het totaal aantal bezoekers aan de grote steden steeg in 2011 met 44 procent naar 6,8 miljoen.

Stijgende populariteit

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) kan de cijfers niet direct staven, maar herkent de trend. Ook het NBTC ziet de stijgende populariteit van vakanties in Nederland en in de grote steden.
De groei is ook goed nieuws voor de hotelbranche, de branche waar de grote steden het vooral van moeten hebben. De lente blijft een belangrijk seizoen, maar ook in het najaar en de winter is een toename van het aantal bezoekers zichtbaar.

Het NBTC verwacht dat het aantal korte hotelvakanties en citytrips blijft toenemen, zeker omdat ook steeds meer senioren de grote stad lijken te ontdekken als vakantieplek. Tot 2015 zal er jaarlijks zo’n 2 procent meer bezoek komen, tot aan 2020 zelfs 4 procent per jaar, stelt het NBTC.

Zin in een leuke stedentrip in eigen land? Kijk eens bij het ruime aanbod hotelovernachtingen van Hotelaanbiedingen.nl. 

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder