Toerist ontdekt de grote stad

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
De vier grote steden van Nederland worden steeds meer een toeristische trekpleister. Vooral het aantal toeristen uit eigen land dat een grote stad bezoekt, is de afgelopen jaren flink toegenomen, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd.
Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht kenden in 2003 een dieptepunt met 864.000 bezoekers uit eigen land en 3,8 miljoen toeristen uit het buitenland. Dat aantal is in 2011 gegroeid naar 1,7 miljoen toeristen uit Nederland en 5,1 miljoen uit het buitenland; een stijging van respectievelijk 96 en 34 procent in tien jaar. Het totaal aantal bezoekers aan de grote steden steeg in 2011 met 44 procent naar 6,8 miljoen.

Stijgende populariteit

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) kan de cijfers niet direct staven, maar herkent de trend. Ook het NBTC ziet de stijgende populariteit van vakanties in Nederland en in de grote steden.
De groei is ook goed nieuws voor de hotelbranche, de branche waar de grote steden het vooral van moeten hebben. De lente blijft een belangrijk seizoen, maar ook in het najaar en de winter is een toename van het aantal bezoekers zichtbaar.

Het NBTC verwacht dat het aantal korte hotelvakanties en citytrips blijft toenemen, zeker omdat ook steeds meer senioren de grote stad lijken te ontdekken als vakantieplek. Tot 2015 zal er jaarlijks zo’n 2 procent meer bezoek komen, tot aan 2020 zelfs 4 procent per jaar, stelt het NBTC.

Zin in een leuke stedentrip in eigen land? Kijk eens bij het ruime aanbod hotelovernachtingen van Hotelaanbiedingen.nl. 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder