Toerist ontdekt de grote stad

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
De vier grote steden van Nederland worden steeds meer een toeristische trekpleister. Vooral het aantal toeristen uit eigen land dat een grote stad bezoekt, is de afgelopen jaren flink toegenomen, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd.
Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht kenden in 2003 een dieptepunt met 864.000 bezoekers uit eigen land en 3,8 miljoen toeristen uit het buitenland. Dat aantal is in 2011 gegroeid naar 1,7 miljoen toeristen uit Nederland en 5,1 miljoen uit het buitenland; een stijging van respectievelijk 96 en 34 procent in tien jaar. Het totaal aantal bezoekers aan de grote steden steeg in 2011 met 44 procent naar 6,8 miljoen.

Stijgende populariteit

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) kan de cijfers niet direct staven, maar herkent de trend. Ook het NBTC ziet de stijgende populariteit van vakanties in Nederland en in de grote steden.
De groei is ook goed nieuws voor de hotelbranche, de branche waar de grote steden het vooral van moeten hebben. De lente blijft een belangrijk seizoen, maar ook in het najaar en de winter is een toename van het aantal bezoekers zichtbaar.

Het NBTC verwacht dat het aantal korte hotelvakanties en citytrips blijft toenemen, zeker omdat ook steeds meer senioren de grote stad lijken te ontdekken als vakantieplek. Tot 2015 zal er jaarlijks zo’n 2 procent meer bezoek komen, tot aan 2020 zelfs 4 procent per jaar, stelt het NBTC.

Zin in een leuke stedentrip in eigen land? Kijk eens bij het ruime aanbod hotelovernachtingen van Hotelaanbiedingen.nl. 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder