Evacuaties op Canarische Eilanden

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bosbrand
Bosbrand
De aanhoudende bosbranden op de Canarische Eilanden hebben de evacuatie noodzakelijk gemaakt van 4700 mensen. De inwoners en toeristen moesten op last van de politie weg van plekken, die inmiddels door het vuur worden bedreigd. De evacuaties waren op Tenerife (2500) en op La Gomera (2200).

 

Op Tenerife zijn door het natuurgeweld wegen versperd en elektriciteitskabels afgebroken. Het bekende eiland kent nog drie forse brandhaarden. Het vuur woedt er inmiddels een week.

Subtropisch bos 

Op La Gomera is inmiddels 3000 hectare bos afgebrand, waaronder een deel van het nationaal park Garajonay. In het park, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, zijn zeldzame subtropische bossen in de as gelegd. Volgens deskundigen gaat het zeker dertig jaar duren voordat de bossen zich hebben hersteld.
Het vuur bedreigt in het park een eeuwenoud laurierbos. Het bos is volgens een woordvoerster van het regionaal bestuur van het eiland van ‘onschatbare ecologische waarde’. Delen van het bos bestaan in die hoedanigheid al 11 miljoen jaar.

Hittegolf

Spanje wordt -  na de droogste winter in 70 jaar - deze zomer getroffen door een hittegolf, zowel op de Canarische Eilanden als op het vasteland. In de noordelijke regio Galicië zijn dorpen vanwege bosbranden ontruimd.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder