Evacuaties op Canarische Eilanden

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bosbrand
Bosbrand
De aanhoudende bosbranden op de Canarische Eilanden hebben de evacuatie noodzakelijk gemaakt van 4700 mensen. De inwoners en toeristen moesten op last van de politie weg van plekken, die inmiddels door het vuur worden bedreigd. De evacuaties waren op Tenerife (2500) en op La Gomera (2200).

 

Op Tenerife zijn door het natuurgeweld wegen versperd en elektriciteitskabels afgebroken. Het bekende eiland kent nog drie forse brandhaarden. Het vuur woedt er inmiddels een week.

Subtropisch bos 

Op La Gomera is inmiddels 3000 hectare bos afgebrand, waaronder een deel van het nationaal park Garajonay. In het park, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, zijn zeldzame subtropische bossen in de as gelegd. Volgens deskundigen gaat het zeker dertig jaar duren voordat de bossen zich hebben hersteld.
Het vuur bedreigt in het park een eeuwenoud laurierbos. Het bos is volgens een woordvoerster van het regionaal bestuur van het eiland van ‘onschatbare ecologische waarde’. Delen van het bos bestaan in die hoedanigheid al 11 miljoen jaar.

Hittegolf

Spanje wordt -  na de droogste winter in 70 jaar - deze zomer getroffen door een hittegolf, zowel op de Canarische Eilanden als op het vasteland. In de noordelijke regio Galicië zijn dorpen vanwege bosbranden ontruimd.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder