Manilla staat grotendeels blank

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Watersnood Manilla
Watersnood Manilla
De Filippijnse hoofdstad Manilla staat grotendeels blank. Vannacht is de stad opnieuw getroffen door zware moessonregens. In een uur tijd viel er 54 millimeter regen, een hoeveelheid die normaliter in een maand valt. De aanhoudende zware regenval en overstromingen zijn voor tienduizenden inwoners aanleiding om hun heil buiten de hoofdstad te zoeken. Ook veel toeristen trekken uit de stad weg. Het natuurgeweld op de Filippijnen heeft de afgelopen twee weken aan zeker 72 mensen het leven gekost.

Het openbare leven in Manilla ligt grotendeels stil. In de miljoenenstad zijn zeker 300.000 inwoners dakloos geraakt. In de hoofdstad en 9 noordelijke provincies zijn regeringsgebouwen en scholen gesloten. Inmiddels zijn er 500 opvangcentra opgericht. Reddingswerkers varen in bootjes door de ondergelopen straten op zoek naar slachtoffers. Het leger is ingezet bij de hulpverlening.

Onophoudelijke regenval

In Manilla en omgeving regent het sinds zondagavond onophoudelijk. Grote dammen zijn onder de enorme druk van het water bezweken en rivieren zijn buiten hun oevers getreden. Veel wegen in de hoofdstad zijn niet langer berijdbaar. In sommige gebieden staat het water anderhalve meter hoog.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder