Vulkaan Tongariro barst uit

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mount Tongariro
Mount Tongariro
Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland heeft er een toeristische attractie bij. Na een inactiviteit van ongeveer 115 jaar is de vulkaan Mount Tongariro in het gelijknamige nationale park uitgebarsten. In een straal van enkele kilometers rond de 1978 meter hoge vulkaan is een dikke laag as neergekomen. De weinige omwonenden zijn geëvacueerd, enkele binnenlandse vluchten zijn geannuleerd.

 

De autoriteiten in Nieuw-Zeeland vinden het nog te vroeg om vast te stellen of de uitbarsting zal leiden tot een langere periode van activiteit. Momenteel is het weer stil rond de vulkaan, die in 1897 voor het laatst actief was. Vulkanologen hadden de afgelopen weken al meer seismische activiteit opgemerkt, maar hadden geen uitbarsting verwacht.

Lord of the Rings

Mount Tongariro ligt centraal op het Noordereiland. De locatie is populair bij toeristen en werd verscheidene keren gebruikt in de filmreeks Lord of the Rings.
De Tongariro staat bekend om de vele wandelmogelijkheden. De bekendste en populairste wandelroute is de Tongariro Alpine Crossing. Tijdens deze zeven uur durende wandeling kom je langs de Mount Tongariro en de Mount Ngauruhoe. De wandeling wordt gezien als een van de spectaculairste wandelingen op het Noordereiland.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder