Vulkaan Tongariro barst uit

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mount Tongariro
Mount Tongariro
Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland heeft er een toeristische attractie bij. Na een inactiviteit van ongeveer 115 jaar is de vulkaan Mount Tongariro in het gelijknamige nationale park uitgebarsten. In een straal van enkele kilometers rond de 1978 meter hoge vulkaan is een dikke laag as neergekomen. De weinige omwonenden zijn geëvacueerd, enkele binnenlandse vluchten zijn geannuleerd.

 

De autoriteiten in Nieuw-Zeeland vinden het nog te vroeg om vast te stellen of de uitbarsting zal leiden tot een langere periode van activiteit. Momenteel is het weer stil rond de vulkaan, die in 1897 voor het laatst actief was. Vulkanologen hadden de afgelopen weken al meer seismische activiteit opgemerkt, maar hadden geen uitbarsting verwacht.

Lord of the Rings

Mount Tongariro ligt centraal op het Noordereiland. De locatie is populair bij toeristen en werd verscheidene keren gebruikt in de filmreeks Lord of the Rings.
De Tongariro staat bekend om de vele wandelmogelijkheden. De bekendste en populairste wandelroute is de Tongariro Alpine Crossing. Tijdens deze zeven uur durende wandeling kom je langs de Mount Tongariro en de Mount Ngauruhoe. De wandeling wordt gezien als een van de spectaculairste wandelingen op het Noordereiland.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder