Vulkaan Tongariro barst uit

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mount Tongariro
Mount Tongariro
Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland heeft er een toeristische attractie bij. Na een inactiviteit van ongeveer 115 jaar is de vulkaan Mount Tongariro in het gelijknamige nationale park uitgebarsten. In een straal van enkele kilometers rond de 1978 meter hoge vulkaan is een dikke laag as neergekomen. De weinige omwonenden zijn geëvacueerd, enkele binnenlandse vluchten zijn geannuleerd.

 

De autoriteiten in Nieuw-Zeeland vinden het nog te vroeg om vast te stellen of de uitbarsting zal leiden tot een langere periode van activiteit. Momenteel is het weer stil rond de vulkaan, die in 1897 voor het laatst actief was. Vulkanologen hadden de afgelopen weken al meer seismische activiteit opgemerkt, maar hadden geen uitbarsting verwacht.

Lord of the Rings

Mount Tongariro ligt centraal op het Noordereiland. De locatie is populair bij toeristen en werd verscheidene keren gebruikt in de filmreeks Lord of the Rings.
De Tongariro staat bekend om de vele wandelmogelijkheden. De bekendste en populairste wandelroute is de Tongariro Alpine Crossing. Tijdens deze zeven uur durende wandeling kom je langs de Mount Tongariro en de Mount Ngauruhoe. De wandeling wordt gezien als een van de spectaculairste wandelingen op het Noordereiland.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder