Kampeerders vluchten voor vuur

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bosbrand
Bosbrand
Zo’n 300 kampeerders zijn in het westen van Spanje geëvacueerd, omdat hun camping in de bergachtige regio Sierra de Gata wordt bedreigd door een bosbrand. Naast de regio Extremadura, tegen de grens met Portugal, hebben ook de Canarische Eilanden problemen als gevolg van brandende natuur. Zo zijn op de eilanden La Gomera en La Palma eveneens honderden mensen geëvacueerd. 


De branden op het Spaanse vasteland en de eilanden worden aangewakkerd door de hoge temperaturen en de harde wind. De bestrijding van de vuurhaarden heeft zaterdag aan een Spaanse soldaat van de militaire brandweer het leven gekost. De vrachtwagen waarin het lid van de zogeheten urgentie-eenheid zat, stortte in Sierra de Gata in een ravijn. De andere inzittenden raakten gewond.
Op de Canarische Eilanden worden enkele natuurgebieden door het vuur bedreigd. Op La Gomera woeden branden in het nationale park Garajonay. Op La Palma is in het gebied rond Villa de Mazo al zo’n 1000 hectare natuur in vlammen opgegaan. Hier zijn inmiddels 70 mensen door het Rode Kruis gered.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder