Kampeerders vluchten voor vuur

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bosbrand
Bosbrand
Zo’n 300 kampeerders zijn in het westen van Spanje geëvacueerd, omdat hun camping in de bergachtige regio Sierra de Gata wordt bedreigd door een bosbrand. Naast de regio Extremadura, tegen de grens met Portugal, hebben ook de Canarische Eilanden problemen als gevolg van brandende natuur. Zo zijn op de eilanden La Gomera en La Palma eveneens honderden mensen geëvacueerd. 


De branden op het Spaanse vasteland en de eilanden worden aangewakkerd door de hoge temperaturen en de harde wind. De bestrijding van de vuurhaarden heeft zaterdag aan een Spaanse soldaat van de militaire brandweer het leven gekost. De vrachtwagen waarin het lid van de zogeheten urgentie-eenheid zat, stortte in Sierra de Gata in een ravijn. De andere inzittenden raakten gewond.
Op de Canarische Eilanden worden enkele natuurgebieden door het vuur bedreigd. Op La Gomera woeden branden in het nationale park Garajonay. Op La Palma is in het gebied rond Villa de Mazo al zo’n 1000 hectare natuur in vlammen opgegaan. Hier zijn inmiddels 70 mensen door het Rode Kruis gered.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder