Kampeerders vluchten voor vuur

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bosbrand
Bosbrand
Zo’n 300 kampeerders zijn in het westen van Spanje geëvacueerd, omdat hun camping in de bergachtige regio Sierra de Gata wordt bedreigd door een bosbrand. Naast de regio Extremadura, tegen de grens met Portugal, hebben ook de Canarische Eilanden problemen als gevolg van brandende natuur. Zo zijn op de eilanden La Gomera en La Palma eveneens honderden mensen geëvacueerd. 


De branden op het Spaanse vasteland en de eilanden worden aangewakkerd door de hoge temperaturen en de harde wind. De bestrijding van de vuurhaarden heeft zaterdag aan een Spaanse soldaat van de militaire brandweer het leven gekost. De vrachtwagen waarin het lid van de zogeheten urgentie-eenheid zat, stortte in Sierra de Gata in een ravijn. De andere inzittenden raakten gewond.
Op de Canarische Eilanden worden enkele natuurgebieden door het vuur bedreigd. Op La Gomera woeden branden in het nationale park Garajonay. Op La Palma is in het gebied rond Villa de Mazo al zo’n 1000 hectare natuur in vlammen opgegaan. Hier zijn inmiddels 70 mensen door het Rode Kruis gered.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder