Scheepsramp? Mannen eerst!

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

cruiseschip
cruiseschip
Een opbeurend bericht voor mannen, die momenteel een cruise maken of zich binnenkort op een ander groot schip wagen. Bij een scheepsramp maken namelijk juist zij de beste kans om het er levend vanaf te brengen, zo hebben Zweedse economen ontdekt. Het principe ‘vrouwen en kinderen eerst’ blijkt volgens hen achterhaald.



De Zweden onderzochten 16 scheepsrampen tussen 1852 en 2011, waarbij in totaal 15.000 passagiers betrokken waren. In een groot deel van de moderne geschiedenis hebben vrouwen en vooral kinderen een veel lagere overlevingskans gehad, schrijven de onderzoekers in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. PNAS is het officiële orgaan van de National Academy of Sciences van de VS.

Titanic

De mythe van het galante gedrag komt volgens de Zweden voornamelijk door het zinken van de Titanic in 1912, want daar hadden vrouwen een drie keer zo hoge overlevingskans. Maar de Titanic is volgens heb de uitzondering die de regel bevestigt, want in elke andere scheepsramp waren de mannen er het beste af, gevolgd door de vrouwen en als laatste de kinderen.

Bemanning

Naast het verschil tussen mannen en vrouwen was er ook een hogere overlevingskans te zien van de bemanning ten opzichte van andere opvarenden. De Zweden concluderen ook dat sinds de Eerste Wereldoorlog het verschil in overlevingskans tussen mannen en vrouwen aan het afnemen is, waarschijnlijk als gevolg van de emancipatie.

Cruisen, een bijzondere ervaring

Cruise
Cruise
Ondanks bovengenoemde rampen is cruisen een veilige en bijzondere ervaring: genieten van de wind in de haren tijdens de zeedagen en iedere ochtend wakker worden op een nieuwe bestemming. Tel daarbij op de luxe schepen met zwembad, spa, verfijnde maaltijden en entertainment voor iedere leeftijd aan boord en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. En dat alles terwijl je maar één keer je koffer uit hoeft te pakken in je drijvende hotel. Zo is er al een 7 daagse Middellandse Zee Cruise vanaf € 209*. Kijk hier voor  meer fantastische aanbiedingen van Cruisetravel.   

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder