Scheepsramp? Mannen eerst!

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

cruiseschip
cruiseschip
Een opbeurend bericht voor mannen, die momenteel een cruise maken of zich binnenkort op een ander groot schip wagen. Bij een scheepsramp maken namelijk juist zij de beste kans om het er levend vanaf te brengen, zo hebben Zweedse economen ontdekt. Het principe ‘vrouwen en kinderen eerst’ blijkt volgens hen achterhaald.De Zweden onderzochten 16 scheepsrampen tussen 1852 en 2011, waarbij in totaal 15.000 passagiers betrokken waren. In een groot deel van de moderne geschiedenis hebben vrouwen en vooral kinderen een veel lagere overlevingskans gehad, schrijven de onderzoekers in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. PNAS is het officiële orgaan van de National Academy of Sciences van de VS.

Titanic

De mythe van het galante gedrag komt volgens de Zweden voornamelijk door het zinken van de Titanic in 1912, want daar hadden vrouwen een drie keer zo hoge overlevingskans. Maar de Titanic is volgens heb de uitzondering die de regel bevestigt, want in elke andere scheepsramp waren de mannen er het beste af, gevolgd door de vrouwen en als laatste de kinderen.

Bemanning

Naast het verschil tussen mannen en vrouwen was er ook een hogere overlevingskans te zien van de bemanning ten opzichte van andere opvarenden. De Zweden concluderen ook dat sinds de Eerste Wereldoorlog het verschil in overlevingskans tussen mannen en vrouwen aan het afnemen is, waarschijnlijk als gevolg van de emancipatie.

Cruisen, een bijzondere ervaring

Cruise
Cruise
Ondanks bovengenoemde rampen is cruisen een veilige en bijzondere ervaring: genieten van de wind in de haren tijdens de zeedagen en iedere ochtend wakker worden op een nieuwe bestemming. Tel daarbij op de luxe schepen met zwembad, spa, verfijnde maaltijden en entertainment voor iedere leeftijd aan boord en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. En dat alles terwijl je maar één keer je koffer uit hoeft te pakken in je drijvende hotel. Zo is er al een 7 daagse Middellandse Zee Cruise vanaf € 209*. Kijk hier voor  meer fantastische aanbiedingen van Cruisetravel.   

Op vakantie in je eigen chalet

Op vakantie in je eigen chalet

Wat is er nou fijner dan vakantie vieren in je eigen chalet of stacaravan. Je hoeft nooit te zoeken naar spullen omdat je precies weet wat je hebt. Je hebt je eigen keukeninventaris en je eigen kasten, waarin je kleding kunt laten hangen. Je kunt altijd naar je chalet gaan, zonder dat je een reservering hoeft te maken. En… de (klein)kinderen kunnen ook heerlijk langs komen en blijven logeren. Maar hoe vind je nu een mooi chalet dat aansluit bij jouw wensen?

Lees verder

Vakantie? Laat je woning veilig achter

Vakantie? Laat je woning veilig achter

Vakantie, een weekendje weg of een avondje uit. Voor dieven en inbrekers ideale momenten om tijdens je afwezigheid hun slag te slaan. Zij houden geen rekening met de impact die een woninginbraak op je heeft. En dat die ring van oma niet waardevol, maar wel dierbaar is daar hebben ze ook geen boodschap aan. Het beste middel om woninginbraak te voorkomen is dan ook een goede inbraakbeveiliging van je huis en spullen. Update: 10 juli 2024, 

Lees verder

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder