Scheepsramp? Mannen eerst!

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

cruiseschip
cruiseschip
Een opbeurend bericht voor mannen, die momenteel een cruise maken of zich binnenkort op een ander groot schip wagen. Bij een scheepsramp maken namelijk juist zij de beste kans om het er levend vanaf te brengen, zo hebben Zweedse economen ontdekt. Het principe ‘vrouwen en kinderen eerst’ blijkt volgens hen achterhaald.De Zweden onderzochten 16 scheepsrampen tussen 1852 en 2011, waarbij in totaal 15.000 passagiers betrokken waren. In een groot deel van de moderne geschiedenis hebben vrouwen en vooral kinderen een veel lagere overlevingskans gehad, schrijven de onderzoekers in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. PNAS is het officiële orgaan van de National Academy of Sciences van de VS.

Titanic

De mythe van het galante gedrag komt volgens de Zweden voornamelijk door het zinken van de Titanic in 1912, want daar hadden vrouwen een drie keer zo hoge overlevingskans. Maar de Titanic is volgens heb de uitzondering die de regel bevestigt, want in elke andere scheepsramp waren de mannen er het beste af, gevolgd door de vrouwen en als laatste de kinderen.

Bemanning

Naast het verschil tussen mannen en vrouwen was er ook een hogere overlevingskans te zien van de bemanning ten opzichte van andere opvarenden. De Zweden concluderen ook dat sinds de Eerste Wereldoorlog het verschil in overlevingskans tussen mannen en vrouwen aan het afnemen is, waarschijnlijk als gevolg van de emancipatie.

Cruisen, een bijzondere ervaring

Cruise
Cruise
Ondanks bovengenoemde rampen is cruisen een veilige en bijzondere ervaring: genieten van de wind in de haren tijdens de zeedagen en iedere ochtend wakker worden op een nieuwe bestemming. Tel daarbij op de luxe schepen met zwembad, spa, verfijnde maaltijden en entertainment voor iedere leeftijd aan boord en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. En dat alles terwijl je maar één keer je koffer uit hoeft te pakken in je drijvende hotel. Zo is er al een 7 daagse Middellandse Zee Cruise vanaf € 209*. Kijk hier voor  meer fantastische aanbiedingen van Cruisetravel.   

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder