Scheepsramp? Mannen eerst!

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

cruiseschip
cruiseschip
Een opbeurend bericht voor mannen, die momenteel een cruise maken of zich binnenkort op een ander groot schip wagen. Bij een scheepsramp maken namelijk juist zij de beste kans om het er levend vanaf te brengen, zo hebben Zweedse economen ontdekt. Het principe ‘vrouwen en kinderen eerst’ blijkt volgens hen achterhaald.De Zweden onderzochten 16 scheepsrampen tussen 1852 en 2011, waarbij in totaal 15.000 passagiers betrokken waren. In een groot deel van de moderne geschiedenis hebben vrouwen en vooral kinderen een veel lagere overlevingskans gehad, schrijven de onderzoekers in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. PNAS is het officiële orgaan van de National Academy of Sciences van de VS.

Titanic

De mythe van het galante gedrag komt volgens de Zweden voornamelijk door het zinken van de Titanic in 1912, want daar hadden vrouwen een drie keer zo hoge overlevingskans. Maar de Titanic is volgens heb de uitzondering die de regel bevestigt, want in elke andere scheepsramp waren de mannen er het beste af, gevolgd door de vrouwen en als laatste de kinderen.

Bemanning

Naast het verschil tussen mannen en vrouwen was er ook een hogere overlevingskans te zien van de bemanning ten opzichte van andere opvarenden. De Zweden concluderen ook dat sinds de Eerste Wereldoorlog het verschil in overlevingskans tussen mannen en vrouwen aan het afnemen is, waarschijnlijk als gevolg van de emancipatie.

Cruisen, een bijzondere ervaring

Cruise
Cruise
Ondanks bovengenoemde rampen is cruisen een veilige en bijzondere ervaring: genieten van de wind in de haren tijdens de zeedagen en iedere ochtend wakker worden op een nieuwe bestemming. Tel daarbij op de luxe schepen met zwembad, spa, verfijnde maaltijden en entertainment voor iedere leeftijd aan boord en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. En dat alles terwijl je maar één keer je koffer uit hoeft te pakken in je drijvende hotel. Zo is er al een 7 daagse Middellandse Zee Cruise vanaf € 209*. Kijk hier voor  meer fantastische aanbiedingen van Cruisetravel.   

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder