Scheepsramp? Mannen eerst!

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

cruiseschip
cruiseschip
Een opbeurend bericht voor mannen, die momenteel een cruise maken of zich binnenkort op een ander groot schip wagen. Bij een scheepsramp maken namelijk juist zij de beste kans om het er levend vanaf te brengen, zo hebben Zweedse economen ontdekt. Het principe ‘vrouwen en kinderen eerst’ blijkt volgens hen achterhaald.De Zweden onderzochten 16 scheepsrampen tussen 1852 en 2011, waarbij in totaal 15.000 passagiers betrokken waren. In een groot deel van de moderne geschiedenis hebben vrouwen en vooral kinderen een veel lagere overlevingskans gehad, schrijven de onderzoekers in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. PNAS is het officiële orgaan van de National Academy of Sciences van de VS.

Titanic

De mythe van het galante gedrag komt volgens de Zweden voornamelijk door het zinken van de Titanic in 1912, want daar hadden vrouwen een drie keer zo hoge overlevingskans. Maar de Titanic is volgens heb de uitzondering die de regel bevestigt, want in elke andere scheepsramp waren de mannen er het beste af, gevolgd door de vrouwen en als laatste de kinderen.

Bemanning

Naast het verschil tussen mannen en vrouwen was er ook een hogere overlevingskans te zien van de bemanning ten opzichte van andere opvarenden. De Zweden concluderen ook dat sinds de Eerste Wereldoorlog het verschil in overlevingskans tussen mannen en vrouwen aan het afnemen is, waarschijnlijk als gevolg van de emancipatie.

Cruisen, een bijzondere ervaring

Cruise
Cruise
Ondanks bovengenoemde rampen is cruisen een veilige en bijzondere ervaring: genieten van de wind in de haren tijdens de zeedagen en iedere ochtend wakker worden op een nieuwe bestemming. Tel daarbij op de luxe schepen met zwembad, spa, verfijnde maaltijden en entertainment voor iedere leeftijd aan boord en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. En dat alles terwijl je maar één keer je koffer uit hoeft te pakken in je drijvende hotel. Zo is er al een 7 daagse Middellandse Zee Cruise vanaf € 209*. Kijk hier voor  meer fantastische aanbiedingen van Cruisetravel.   

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder