Drukte op Schiphol achter de rug

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Schiphol
Schiphol

Bereikte Eindhoven Airport afgelopen maandag al een record aantal passagiers, voor Schiphol is vandaag, vrijdag 27 juli de drukste dag waarop naar verwachting een recordaantal van 177.000 passagiers zullen vertrekken of landen. Toch zorgt de drukte op Schiphol niet voor problemen. "Om 8:00 vanochtend was de eerste piek en ook de tweede piek verliep goed", aldus Tom van Bokhoven woordvoerder van Vlucht-vertraagd.nl. In totaal landen en vertrekken er vanaf Schiphol zo'n 14,8 miljoen passagiers.

Om de drukte het hoofd te bieden zet de luchthaven in ieder geval als extra mankracht haar kantoorpersoneel in om alles in goede banen te leiden. Ook is er vermaak voor de wachtenden. Schiphol wil hiermee voorkomen dat het, net als de luchthaven Heathrow in Londen, onvoldoende voorbereid is op topdrukte. Belangenorganisaties in Europa volgen de ontwikkelingen op de voet.

Vertraging of annulering
Kleine problemen kunnen in dit drukke zomerseizoen leiden tot lange vertragingen. Vliegpassagiers hebben sinds 2004 volgens Europese Wetgeving recht op een vergoeding tussen de € 125,- en € 600,-. Daarom helpt Vlucht-vertraagd.nl ook deze zomer vliegpassagiers die stranden op luchthavens. Het platform staat paraat om slachtoffers van vertraagde of geannuleerde vluchten te voorzien van informatie en hen hulp te bieden bij het verkrijgen van een vergoeding.

Problemen met bagage
Door het ontbreken van internationale regels over het gewicht van je koffer en de afmetingen van je handbagage komen ieder jaar mensen voor een verrassing te staan. Wil je weten hoeveel je koffer mag wegen kijk dan op de website van de maatschappij waar je mee vliegt of op het vliegticket. Tot 2014 blijven de regels voor vloeistoffen in handbagage van kracht. Verpakkingen van vloeistoffen mogen maximaal 100 ml zijn en vervolgens moeten deze vervoerd worden in een hersluitbare plastic zak.
Raakt je bagage zoek of is je koffer beschadigd vraag dan direct aan het vliegtuigpersoneel een Property Irregularity Form (PIR). Op dit aangifteformulier kun je aangeven wat er aan de hand is.

Snel nog weg?
Nog geen vakantie geboekt? Kijk dan bij D-reizen voor een spotgoedkope last-minute. Want iedereen moet weg!

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder