Drukte op Schiphol achter de rug

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Schiphol
Schiphol

Bereikte Eindhoven Airport afgelopen maandag al een record aantal passagiers, voor Schiphol is vandaag, vrijdag 27 juli de drukste dag waarop naar verwachting een recordaantal van 177.000 passagiers zullen vertrekken of landen. Toch zorgt de drukte op Schiphol niet voor problemen. "Om 8:00 vanochtend was de eerste piek en ook de tweede piek verliep goed", aldus Tom van Bokhoven woordvoerder van Vlucht-vertraagd.nl. In totaal landen en vertrekken er vanaf Schiphol zo'n 14,8 miljoen passagiers.

Om de drukte het hoofd te bieden zet de luchthaven in ieder geval als extra mankracht haar kantoorpersoneel in om alles in goede banen te leiden. Ook is er vermaak voor de wachtenden. Schiphol wil hiermee voorkomen dat het, net als de luchthaven Heathrow in Londen, onvoldoende voorbereid is op topdrukte. Belangenorganisaties in Europa volgen de ontwikkelingen op de voet.

Vertraging of annulering
Kleine problemen kunnen in dit drukke zomerseizoen leiden tot lange vertragingen. Vliegpassagiers hebben sinds 2004 volgens Europese Wetgeving recht op een vergoeding tussen de € 125,- en € 600,-. Daarom helpt Vlucht-vertraagd.nl ook deze zomer vliegpassagiers die stranden op luchthavens. Het platform staat paraat om slachtoffers van vertraagde of geannuleerde vluchten te voorzien van informatie en hen hulp te bieden bij het verkrijgen van een vergoeding.

Problemen met bagage
Door het ontbreken van internationale regels over het gewicht van je koffer en de afmetingen van je handbagage komen ieder jaar mensen voor een verrassing te staan. Wil je weten hoeveel je koffer mag wegen kijk dan op de website van de maatschappij waar je mee vliegt of op het vliegticket. Tot 2014 blijven de regels voor vloeistoffen in handbagage van kracht. Verpakkingen van vloeistoffen mogen maximaal 100 ml zijn en vervolgens moeten deze vervoerd worden in een hersluitbare plastic zak.
Raakt je bagage zoek of is je koffer beschadigd vraag dan direct aan het vliegtuigpersoneel een Property Irregularity Form (PIR). Op dit aangifteformulier kun je aangeven wat er aan de hand is.

Snel nog weg?
Nog geen vakantie geboekt? Kijk dan bij D-reizen voor een spotgoedkope last-minute. Want iedereen moet weg!

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder