Koude nacht voor Nederlandse bergbeklimmer

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hochkonig
Hochkonig
Een 48-jarige Nederlandse bergbeklimmer moest vannacht de nacht doorbrengen in de sneeuw op de berg Hochkönig in de Oostenrijkse Alpen. Hij bleek te zijn verdwaald en kon donderdagochtend pas worden gered, zo meldt de politie in de deelstaat Salzburg. De man heeft aan zijn koude avontuur geen nadelige gevolgen overgehouden.

De bergbeklimmer raakte de weg kwijt in de de buurt van Bischofshofen. Toen hij doorhad dat hij de verkeerde kant op ging, wilde hij omkeren, maar door het slechte weer en de sneeuwval kon hij de markeringen niet meer vinden. Omdat zijn mobiele telefoon geen bereik had kon hij geen hulp inroepen en niets anders doen dan wachten. Een in een berghut achtergebleven vriend schakelde na een uur of twee de reddingsdiensten in.
De hulptroepen konden door het slechte weer echter pas donderdagochtend vroeg de berg op, maar wisten gelukkig na enkele uren de Nederlander te vinden.

Eerder deze week kwamen in dezelfde streek zeven Nederlanders in de problemen. Ze hadden last van oververmoeidheid en raakten op 2200 meter hoogte in paniek. Zij werden gered door een reddingshelikopter.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder