Koude nacht voor Nederlandse bergbeklimmer

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hochkonig
Hochkonig
Een 48-jarige Nederlandse bergbeklimmer moest vannacht de nacht doorbrengen in de sneeuw op de berg Hochkönig in de Oostenrijkse Alpen. Hij bleek te zijn verdwaald en kon donderdagochtend pas worden gered, zo meldt de politie in de deelstaat Salzburg. De man heeft aan zijn koude avontuur geen nadelige gevolgen overgehouden.

De bergbeklimmer raakte de weg kwijt in de de buurt van Bischofshofen. Toen hij doorhad dat hij de verkeerde kant op ging, wilde hij omkeren, maar door het slechte weer en de sneeuwval kon hij de markeringen niet meer vinden. Omdat zijn mobiele telefoon geen bereik had kon hij geen hulp inroepen en niets anders doen dan wachten. Een in een berghut achtergebleven vriend schakelde na een uur of twee de reddingsdiensten in.
De hulptroepen konden door het slechte weer echter pas donderdagochtend vroeg de berg op, maar wisten gelukkig na enkele uren de Nederlander te vinden.

Eerder deze week kwamen in dezelfde streek zeven Nederlanders in de problemen. Ze hadden last van oververmoeidheid en raakten op 2200 meter hoogte in paniek. Zij werden gered door een reddingshelikopter.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder