'Astro André' weer geland in Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kuipers
Puur op reis: Kuipers
André Kuipers is weer thuis. Vanmorgen iets na 8 uur landde hij, na een ererondje boven Noord-Holland,  met een KLM-vlucht uit Houston op luchthaven Schiphol. Op het vliegveld stonden journalisten en fans klaar om hem te verwelkomen. Kuipers gaf een persconferentie waarin hij vertelde over zijn werk in de ruimte, de toekomst en uiteraard hoe het nu met hem ging.


Na zijn terugkeer op aarde, 3 weken geleden, was Kuipers enorm verzwakt door de gewichtloosheid van de ruimte waar hij 193 dagen  woonde. De astronaut moest behoorlijk wennen aan de zwaartekracht op de aarde: “Zodra je op de grond bent, is het ineens een totaal andere wereld. Wat zwaartekracht betreft; ik zou liever de hele dag zweven, dat is duidelijk. Ik denk dat astronauten dat het meeste missen."  Het publiek leefde mee met André doordat hij op Twitter foto’s deelde via @astro_andre, en daarnaast over zijn ervaringen schreef op zijn weblog weblog. "Ik heb een fantastische tijd gehad", zei Kuipers op de persconferentie. "Mensen dachten misschien dat ik alleen uit het raam keek vanwege alle foto's die ik deelde op Twitter. Het is natuurlijk heel prettig dat dit kon, maar ik heb in de ruimte heel hard gewekt, vooral aan het wetenschappelijk programma."  In het internationale ruimtestation ISS deed Kuipers tientallen experimenten zodat wetenschappers kunnen ontdekken wat de invloed van langdurige gewichtloosheid voor een lichaam betekent.

Kuipers vertrekt binnenkort naar Moskou, Houston en Keulen voor het vervolgprogramma. Hij krijgt ook nog een officiële ontvangst in Nederland en wel op 30 augustus op de boulevard van Noordwijk.

 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder