'Astro André' weer geland in Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kuipers
Puur op reis: Kuipers
André Kuipers is weer thuis. Vanmorgen iets na 8 uur landde hij, na een ererondje boven Noord-Holland,  met een KLM-vlucht uit Houston op luchthaven Schiphol. Op het vliegveld stonden journalisten en fans klaar om hem te verwelkomen. Kuipers gaf een persconferentie waarin hij vertelde over zijn werk in de ruimte, de toekomst en uiteraard hoe het nu met hem ging.


Na zijn terugkeer op aarde, 3 weken geleden, was Kuipers enorm verzwakt door de gewichtloosheid van de ruimte waar hij 193 dagen  woonde. De astronaut moest behoorlijk wennen aan de zwaartekracht op de aarde: “Zodra je op de grond bent, is het ineens een totaal andere wereld. Wat zwaartekracht betreft; ik zou liever de hele dag zweven, dat is duidelijk. Ik denk dat astronauten dat het meeste missen."  Het publiek leefde mee met André doordat hij op Twitter foto’s deelde via @astro_andre, en daarnaast over zijn ervaringen schreef op zijn weblog weblog. "Ik heb een fantastische tijd gehad", zei Kuipers op de persconferentie. "Mensen dachten misschien dat ik alleen uit het raam keek vanwege alle foto's die ik deelde op Twitter. Het is natuurlijk heel prettig dat dit kon, maar ik heb in de ruimte heel hard gewekt, vooral aan het wetenschappelijk programma."  In het internationale ruimtestation ISS deed Kuipers tientallen experimenten zodat wetenschappers kunnen ontdekken wat de invloed van langdurige gewichtloosheid voor een lichaam betekent.

Kuipers vertrekt binnenkort naar Moskou, Houston en Keulen voor het vervolgprogramma. Hij krijgt ook nog een officiële ontvangst in Nederland en wel op 30 augustus op de boulevard van Noordwijk.

 

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder