'Astro André' weer geland in Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kuipers
Puur op reis: Kuipers
André Kuipers is weer thuis. Vanmorgen iets na 8 uur landde hij, na een ererondje boven Noord-Holland,  met een KLM-vlucht uit Houston op luchthaven Schiphol. Op het vliegveld stonden journalisten en fans klaar om hem te verwelkomen. Kuipers gaf een persconferentie waarin hij vertelde over zijn werk in de ruimte, de toekomst en uiteraard hoe het nu met hem ging.


Na zijn terugkeer op aarde, 3 weken geleden, was Kuipers enorm verzwakt door de gewichtloosheid van de ruimte waar hij 193 dagen  woonde. De astronaut moest behoorlijk wennen aan de zwaartekracht op de aarde: “Zodra je op de grond bent, is het ineens een totaal andere wereld. Wat zwaartekracht betreft; ik zou liever de hele dag zweven, dat is duidelijk. Ik denk dat astronauten dat het meeste missen."  Het publiek leefde mee met André doordat hij op Twitter foto’s deelde via @astro_andre, en daarnaast over zijn ervaringen schreef op zijn weblog weblog. "Ik heb een fantastische tijd gehad", zei Kuipers op de persconferentie. "Mensen dachten misschien dat ik alleen uit het raam keek vanwege alle foto's die ik deelde op Twitter. Het is natuurlijk heel prettig dat dit kon, maar ik heb in de ruimte heel hard gewekt, vooral aan het wetenschappelijk programma."  In het internationale ruimtestation ISS deed Kuipers tientallen experimenten zodat wetenschappers kunnen ontdekken wat de invloed van langdurige gewichtloosheid voor een lichaam betekent.

Kuipers vertrekt binnenkort naar Moskou, Houston en Keulen voor het vervolgprogramma. Hij krijgt ook nog een officiële ontvangst in Nederland en wel op 30 augustus op de boulevard van Noordwijk.

 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder