'Astro André' weer geland in Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kuipers
Puur op reis: Kuipers
André Kuipers is weer thuis. Vanmorgen iets na 8 uur landde hij, na een ererondje boven Noord-Holland,  met een KLM-vlucht uit Houston op luchthaven Schiphol. Op het vliegveld stonden journalisten en fans klaar om hem te verwelkomen. Kuipers gaf een persconferentie waarin hij vertelde over zijn werk in de ruimte, de toekomst en uiteraard hoe het nu met hem ging.


Na zijn terugkeer op aarde, 3 weken geleden, was Kuipers enorm verzwakt door de gewichtloosheid van de ruimte waar hij 193 dagen  woonde. De astronaut moest behoorlijk wennen aan de zwaartekracht op de aarde: “Zodra je op de grond bent, is het ineens een totaal andere wereld. Wat zwaartekracht betreft; ik zou liever de hele dag zweven, dat is duidelijk. Ik denk dat astronauten dat het meeste missen."  Het publiek leefde mee met André doordat hij op Twitter foto’s deelde via @astro_andre, en daarnaast over zijn ervaringen schreef op zijn weblog weblog. "Ik heb een fantastische tijd gehad", zei Kuipers op de persconferentie. "Mensen dachten misschien dat ik alleen uit het raam keek vanwege alle foto's die ik deelde op Twitter. Het is natuurlijk heel prettig dat dit kon, maar ik heb in de ruimte heel hard gewekt, vooral aan het wetenschappelijk programma."  In het internationale ruimtestation ISS deed Kuipers tientallen experimenten zodat wetenschappers kunnen ontdekken wat de invloed van langdurige gewichtloosheid voor een lichaam betekent.

Kuipers vertrekt binnenkort naar Moskou, Houston en Keulen voor het vervolgprogramma. Hij krijgt ook nog een officiële ontvangst in Nederland en wel op 30 augustus op de boulevard van Noordwijk.

 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder