'Astro André' weer geland in Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kuipers
Puur op reis: Kuipers
André Kuipers is weer thuis. Vanmorgen iets na 8 uur landde hij, na een ererondje boven Noord-Holland,  met een KLM-vlucht uit Houston op luchthaven Schiphol. Op het vliegveld stonden journalisten en fans klaar om hem te verwelkomen. Kuipers gaf een persconferentie waarin hij vertelde over zijn werk in de ruimte, de toekomst en uiteraard hoe het nu met hem ging.


Na zijn terugkeer op aarde, 3 weken geleden, was Kuipers enorm verzwakt door de gewichtloosheid van de ruimte waar hij 193 dagen  woonde. De astronaut moest behoorlijk wennen aan de zwaartekracht op de aarde: “Zodra je op de grond bent, is het ineens een totaal andere wereld. Wat zwaartekracht betreft; ik zou liever de hele dag zweven, dat is duidelijk. Ik denk dat astronauten dat het meeste missen."  Het publiek leefde mee met André doordat hij op Twitter foto’s deelde via @astro_andre, en daarnaast over zijn ervaringen schreef op zijn weblog weblog. "Ik heb een fantastische tijd gehad", zei Kuipers op de persconferentie. "Mensen dachten misschien dat ik alleen uit het raam keek vanwege alle foto's die ik deelde op Twitter. Het is natuurlijk heel prettig dat dit kon, maar ik heb in de ruimte heel hard gewekt, vooral aan het wetenschappelijk programma."  In het internationale ruimtestation ISS deed Kuipers tientallen experimenten zodat wetenschappers kunnen ontdekken wat de invloed van langdurige gewichtloosheid voor een lichaam betekent.

Kuipers vertrekt binnenkort naar Moskou, Houston en Keulen voor het vervolgprogramma. Hij krijgt ook nog een officiële ontvangst in Nederland en wel op 30 augustus op de boulevard van Noordwijk.

 

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder