Pittige prijs voor handbagage

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Rugzakken
Puur op reis: rugzakken
Passagiers met grote stukken handbagage; een logisch gevolg van de maatregel dat je moet betalen om je koffer in het ruim van een vliegtuig te laten vervoeren. Reden dat in de Verenigde Staten maatschappijen als Spirit Airlines en Allegiant Air passagiers al laten betalen voor handbagage. In Europa neemt de budget luchtvaartmaatschappij WizzAir het voortouw met een toeslag van 10 euro voor (grote) handbagage.

De maatregel geldt voorlopig alleen voor de route Londen Luton-Katowice. Volgens WizzAir is deze stap noodzakelijk om in te spelen op het groeiende probleem dat passagiers teveel bagage meenemen aan boord. Dit vertraagt het boarding proces en leidt in sommige gevallen tot vertraging van de vlucht omdat er geen plaats meer is in de bagagebakken en de trolleys alsnog het ruim in moeten.
 
WizzAir hoopt dat passagiers door de maatregel minder bagage meenemen. Lichtere bagage betekent bovendien minder gewicht, dus een lager brandstofverbruik en dus ook minder CO2-uitstoot, aldus de maatschappij. Of de maatregel succesvol is moet nog blijken. Het meenemen van ruimbagage kost bij de maatschappij tussen de 15 en 25 euro per koffer, afhankelijk van de lengte van de vlucht en het seizoen.

De toeslag van tien euro per bagagestuk geldt voor trolleys met een formaat van maximaal 55x40x20 centimeter. Handtassen, rugzakken en laptoptassen die onder de stoel passen mogen gratis mee. Als de proef, die vanaf 1 augustus loopt, succesvol is zal het concept van betaalde handbagage worden ingevoerd op alle vluchten van WizzAir.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder