Pittige prijs voor handbagage

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Rugzakken
Puur op reis: rugzakken
Passagiers met grote stukken handbagage; een logisch gevolg van de maatregel dat je moet betalen om je koffer in het ruim van een vliegtuig te laten vervoeren. Reden dat in de Verenigde Staten maatschappijen als Spirit Airlines en Allegiant Air passagiers al laten betalen voor handbagage. In Europa neemt de budget luchtvaartmaatschappij WizzAir het voortouw met een toeslag van 10 euro voor (grote) handbagage.

De maatregel geldt voorlopig alleen voor de route Londen Luton-Katowice. Volgens WizzAir is deze stap noodzakelijk om in te spelen op het groeiende probleem dat passagiers teveel bagage meenemen aan boord. Dit vertraagt het boarding proces en leidt in sommige gevallen tot vertraging van de vlucht omdat er geen plaats meer is in de bagagebakken en de trolleys alsnog het ruim in moeten.
 
WizzAir hoopt dat passagiers door de maatregel minder bagage meenemen. Lichtere bagage betekent bovendien minder gewicht, dus een lager brandstofverbruik en dus ook minder CO2-uitstoot, aldus de maatschappij. Of de maatregel succesvol is moet nog blijken. Het meenemen van ruimbagage kost bij de maatschappij tussen de 15 en 25 euro per koffer, afhankelijk van de lengte van de vlucht en het seizoen.

De toeslag van tien euro per bagagestuk geldt voor trolleys met een formaat van maximaal 55x40x20 centimeter. Handtassen, rugzakken en laptoptassen die onder de stoel passen mogen gratis mee. Als de proef, die vanaf 1 augustus loopt, succesvol is zal het concept van betaalde handbagage worden ingevoerd op alle vluchten van WizzAir.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder