Pittige prijs voor handbagage

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Rugzakken
Puur op reis: rugzakken
Passagiers met grote stukken handbagage; een logisch gevolg van de maatregel dat je moet betalen om je koffer in het ruim van een vliegtuig te laten vervoeren. Reden dat in de Verenigde Staten maatschappijen als Spirit Airlines en Allegiant Air passagiers al laten betalen voor handbagage. In Europa neemt de budget luchtvaartmaatschappij WizzAir het voortouw met een toeslag van 10 euro voor (grote) handbagage.

De maatregel geldt voorlopig alleen voor de route Londen Luton-Katowice. Volgens WizzAir is deze stap noodzakelijk om in te spelen op het groeiende probleem dat passagiers teveel bagage meenemen aan boord. Dit vertraagt het boarding proces en leidt in sommige gevallen tot vertraging van de vlucht omdat er geen plaats meer is in de bagagebakken en de trolleys alsnog het ruim in moeten.
 
WizzAir hoopt dat passagiers door de maatregel minder bagage meenemen. Lichtere bagage betekent bovendien minder gewicht, dus een lager brandstofverbruik en dus ook minder CO2-uitstoot, aldus de maatschappij. Of de maatregel succesvol is moet nog blijken. Het meenemen van ruimbagage kost bij de maatschappij tussen de 15 en 25 euro per koffer, afhankelijk van de lengte van de vlucht en het seizoen.

De toeslag van tien euro per bagagestuk geldt voor trolleys met een formaat van maximaal 55x40x20 centimeter. Handtassen, rugzakken en laptoptassen die onder de stoel passen mogen gratis mee. Als de proef, die vanaf 1 augustus loopt, succesvol is zal het concept van betaalde handbagage worden ingevoerd op alle vluchten van WizzAir.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder