George Clooney favoriete kamergenoot

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Clooney
Puur op reis: George Clooney
Met wie deel je het liefste een hotelkamer? Die vraag stelde boekingssite hotels.com aan Nederlandse reizigers. Het antwoord: met George Clooney. Op de vraag wat zijn de belangrijkste eigenschappen van de ideale reisgenoot werden  betrouwbaarheid en gevoel voor humor het meest gewaardeerd. Maar liefst twee/derde van de ondervraagde reizigers stellen deze eigenschappen op prijs.

Voor de helft van de ondervraagde hotelgasten is het tevens van belang dat hun roommate een vergelijkbare levensstijl heeft. Voor 33 procent van de reizigers moet de persoon waarmee zij een hotelkamer delen, zorgzaam zijn. Een aantrekkelijk lichaam is belangrijk voor 17 procent van de ondervraagden.
 
Minst populaire eigenschappen
Het is een open deur en geen verrassende uitkomst: kamergenoten die last hebben van winderigheid, zich egoïstisch gedragen of roken worden door 80 procent van de ondervraagden het minst gewaardeerd.

Clooney
Bijna 10 procent van de ondervraagden zou graag een nacht met George Clooney in een hotelkamer doorbrengen. Katja Schuurman is de meest geliefde vrouwelijke roommate.
De aanleiding voor het onderzoek is Hotels.com’s loyaliteitsprogramma Welcome Rewards, waarbij reizigers bij elke tien geboekte nachten een gratis hotelovernachting kunnen sparen. De gratis nacht blijkt het liefst te worden besteed in New York.

Ook interessant...

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder