Veluwe populair voor korte vakanties

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Veluwe
Veluwe
De Veluwe staat op nummer 1 als meest populaire bestemming voor korte vakanties. Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, gepubliceerd in het rapport 'Vakanties van Nederlanders in 2011' blijkt dat meer dan één miljoen Nederlanders een korte vakantie op de Veluwe doorbrachten. Hiermee herovert de Veluwe weer de koppositie die vanaf 2005 in handen was van de Noordzeekust.

Het aantal korte vakantie van Nederlanders op de Veluwe nam afgelopen jaar met zestigduizend toe. De Veluwe was daarmee de grootste stijger in de Top 3 van binnenlandse bestemmingen voor korte vakanties. Uit het rapport komt ook naar voren dat, naast de Noordzeekust die nu op een tweede plaats staat, mensen voor korte vakanties graag naar bosrijke gebieden gaan. Op de derde plek staat de regio West- en Midden-Brabant. Op plek vier staan de Groningse, Friese en Drentse zandgronden.

Meer uitgegeven 
Tijdens korte vakanties wordt gemiddeld meer besteed per dag dan tijdens lange vakanties. Voor de Veluwe geldt echter dat de dagbesteding met gemiddeld € 24 per persoon juist wat lager is. Dit komt vooral omdat vakantiegangers op de Veluwe minder in hotels en meer op campings en recreatieparken verblijven. Bijna een derde van de vakantiegangers op de Veluwe kiest voor een caravan of vouwwagen. 
Het bestedingsniveau van zakenreizigers op de Veluwe  is met € 285 per persoon per dag het hoogste van heel Gelderland en vergelijkbaar met de Randstedelijke congresbestemmingen.  

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder