Veluwe populair voor korte vakanties

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Veluwe
Veluwe
De Veluwe staat op nummer 1 als meest populaire bestemming voor korte vakanties. Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, gepubliceerd in het rapport 'Vakanties van Nederlanders in 2011' blijkt dat meer dan één miljoen Nederlanders een korte vakantie op de Veluwe doorbrachten. Hiermee herovert de Veluwe weer de koppositie die vanaf 2005 in handen was van de Noordzeekust.

Het aantal korte vakantie van Nederlanders op de Veluwe nam afgelopen jaar met zestigduizend toe. De Veluwe was daarmee de grootste stijger in de Top 3 van binnenlandse bestemmingen voor korte vakanties. Uit het rapport komt ook naar voren dat, naast de Noordzeekust die nu op een tweede plaats staat, mensen voor korte vakanties graag naar bosrijke gebieden gaan. Op de derde plek staat de regio West- en Midden-Brabant. Op plek vier staan de Groningse, Friese en Drentse zandgronden.

Meer uitgegeven 
Tijdens korte vakanties wordt gemiddeld meer besteed per dag dan tijdens lange vakanties. Voor de Veluwe geldt echter dat de dagbesteding met gemiddeld € 24 per persoon juist wat lager is. Dit komt vooral omdat vakantiegangers op de Veluwe minder in hotels en meer op campings en recreatieparken verblijven. Bijna een derde van de vakantiegangers op de Veluwe kiest voor een caravan of vouwwagen. 
Het bestedingsniveau van zakenreizigers op de Veluwe  is met € 285 per persoon per dag het hoogste van heel Gelderland en vergelijkbaar met de Randstedelijke congresbestemmingen.  

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder