Amsterdam scoort 8,1

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Bezoekers van Amsterdam hebben het over het algemeen heel erg naar hun zin in de Nederlandse hoofdstad. Ze geven de stad het cijfer 8,1, zo valt te lezen in de vierjarige evaluatie van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB). De vragenlijst over voorkeuren, grieven, plannen en activiteiten is ingevuld door meer dan 10.000 toeristische en zakelijke bezoekers uit binnen- en buitenland.

 

De grootste groep buitenlandse toeristen komt uit het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door de Verenigde Staten en Duitsland. Opvallend is dat de toeristen die in Amsterdam op citytrip zijn, zelf ook veelal uit stedelijke gebieden komen, zoals de streek rondom Parijs, Zuid-Duitsland en Noord-Italië. De grootste groep is tussen 20 en 30 jaar oud, maar ook ouderen weten de stad beter te vinden dan voorheen.

De gemiddelde toerist is eind 30 en op vakantie met een partner of twee vrienden. Ze verblijven vier nachten in een driesterrenhotel; 56 procent van de toeristen slaapt in een hotel, 25 procent in een hostel en 9 procent logeert bij vrienden.

Niet alleen worden de sfeer en de mensen in de hoofdstad geprezen, de toeristen ondervinden vergeleken met vier jaar geleden ook minder last van drugs en criminaliteit. Wel vinden drie keer zo veel mensen als in 2008 Amsterdam te duur en verder wordt er geklaagd over vuil op straat, zo blijkt uit de evaluatie van ATCB.

Boek een hotel in Amsterdam

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder