Amsterdam scoort 8,1

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Bezoekers van Amsterdam hebben het over het algemeen heel erg naar hun zin in de Nederlandse hoofdstad. Ze geven de stad het cijfer 8,1, zo valt te lezen in de vierjarige evaluatie van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB). De vragenlijst over voorkeuren, grieven, plannen en activiteiten is ingevuld door meer dan 10.000 toeristische en zakelijke bezoekers uit binnen- en buitenland.

 

De grootste groep buitenlandse toeristen komt uit het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door de Verenigde Staten en Duitsland. Opvallend is dat de toeristen die in Amsterdam op citytrip zijn, zelf ook veelal uit stedelijke gebieden komen, zoals de streek rondom Parijs, Zuid-Duitsland en Noord-Italië. De grootste groep is tussen 20 en 30 jaar oud, maar ook ouderen weten de stad beter te vinden dan voorheen.

De gemiddelde toerist is eind 30 en op vakantie met een partner of twee vrienden. Ze verblijven vier nachten in een driesterrenhotel; 56 procent van de toeristen slaapt in een hotel, 25 procent in een hostel en 9 procent logeert bij vrienden.

Niet alleen worden de sfeer en de mensen in de hoofdstad geprezen, de toeristen ondervinden vergeleken met vier jaar geleden ook minder last van drugs en criminaliteit. Wel vinden drie keer zo veel mensen als in 2008 Amsterdam te duur en verder wordt er geklaagd over vuil op straat, zo blijkt uit de evaluatie van ATCB.

Boek een hotel in Amsterdam

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder