Amsterdam scoort 8,1

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Amsterdam
Amsterdam
Bezoekers van Amsterdam hebben het over het algemeen heel erg naar hun zin in de Nederlandse hoofdstad. Ze geven de stad het cijfer 8,1, zo valt te lezen in de vierjarige evaluatie van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB). De vragenlijst over voorkeuren, grieven, plannen en activiteiten is ingevuld door meer dan 10.000 toeristische en zakelijke bezoekers uit binnen- en buitenland.

 

De grootste groep buitenlandse toeristen komt uit het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door de Verenigde Staten en Duitsland. Opvallend is dat de toeristen die in Amsterdam op citytrip zijn, zelf ook veelal uit stedelijke gebieden komen, zoals de streek rondom Parijs, Zuid-Duitsland en Noord-Italië. De grootste groep is tussen 20 en 30 jaar oud, maar ook ouderen weten de stad beter te vinden dan voorheen.

De gemiddelde toerist is eind 30 en op vakantie met een partner of twee vrienden. Ze verblijven vier nachten in een driesterrenhotel; 56 procent van de toeristen slaapt in een hotel, 25 procent in een hostel en 9 procent logeert bij vrienden.

Niet alleen worden de sfeer en de mensen in de hoofdstad geprezen, de toeristen ondervinden vergeleken met vier jaar geleden ook minder last van drugs en criminaliteit. Wel vinden drie keer zo veel mensen als in 2008 Amsterdam te duur en verder wordt er geklaagd over vuil op straat, zo blijkt uit de evaluatie van ATCB.

Boek een hotel in Amsterdam

Op vakantie in je eigen chalet

Op vakantie in je eigen chalet

Wat is er nou fijner dan vakantie vieren in je eigen chalet of stacaravan. Je hoeft nooit te zoeken naar spullen omdat je precies weet wat je hebt. Je hebt je eigen keukeninventaris en je eigen kasten, waarin je kleding kunt laten hangen. Je kunt altijd naar je chalet gaan, zonder dat je een reservering hoeft te maken. En… de (klein)kinderen kunnen ook heerlijk langs komen en blijven logeren. Maar hoe vind je nu een mooi chalet dat aansluit bij jouw wensen?

Lees verder

Vakantie? Laat je woning veilig achter

Vakantie? Laat je woning veilig achter

Vakantie, een weekendje weg of een avondje uit. Voor dieven en inbrekers ideale momenten om tijdens je afwezigheid hun slag te slaan. Zij houden geen rekening met de impact die een woninginbraak op je heeft. En dat die ring van oma niet waardevol, maar wel dierbaar is daar hebben ze ook geen boodschap aan. Het beste middel om woninginbraak te voorkomen is dan ook een goede inbraakbeveiliging van je huis en spullen. Update: 10 juli 2024, 

Lees verder

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder