Duitse alpinisten verongelukt

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lagginhorn
Lagginhorn
In de Zwitserse Alpen zijn vanmiddag vijf Duitse bergbeklimmers om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde op de Lagginhorn, tijdens het afdalen van de berg van 4010 meter op de grens met Italië. De vijf behoorden tot een club van zes, die vanmorgen in het oosten van de Walliser Alpen was begonnen aan de beklimming van de Lagginhorn. Volgens Duitse media zijn de slachtoffers vier mannen tussen 20 en 40 jaar en een meisje van 15, allen uit Berlijn.

Op honderd meter onder de top van de Lagginhorn bleef een van de bergbeklimmers achter, omdat hij zich niet goed voelde. De anderen gingen naar de top, maar tijdens de afdaling ging het mis. De vijf maakten een val van honderden meters en waren op slag dood. De achtergebleven klimmer sloeg alarm, maar hulpverleners konden niets meer doen voor de slachtoffers.

Ook voor bergwandelaars

De Lagginhorn vormt met de Fletschhorn (3993 m) en de Weissmies (4023 m) een massief tussen het Saastal en de Simplonpas. De laagste vierduizender van de Walliser Alpen geldt als een van de gemakkelijkst te beklimmen bergen boven de 4000 meter. Wanneer de top sneeuwvrij is, kan de berg zelfs door een geoefende bergwandelaar worden bedwongen.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder