Duitse alpinisten verongelukt

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lagginhorn
Lagginhorn
In de Zwitserse Alpen zijn vanmiddag vijf Duitse bergbeklimmers om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde op de Lagginhorn, tijdens het afdalen van de berg van 4010 meter op de grens met Italië. De vijf behoorden tot een club van zes, die vanmorgen in het oosten van de Walliser Alpen was begonnen aan de beklimming van de Lagginhorn. Volgens Duitse media zijn de slachtoffers vier mannen tussen 20 en 40 jaar en een meisje van 15, allen uit Berlijn.

Op honderd meter onder de top van de Lagginhorn bleef een van de bergbeklimmers achter, omdat hij zich niet goed voelde. De anderen gingen naar de top, maar tijdens de afdaling ging het mis. De vijf maakten een val van honderden meters en waren op slag dood. De achtergebleven klimmer sloeg alarm, maar hulpverleners konden niets meer doen voor de slachtoffers.

Ook voor bergwandelaars

De Lagginhorn vormt met de Fletschhorn (3993 m) en de Weissmies (4023 m) een massief tussen het Saastal en de Simplonpas. De laagste vierduizender van de Walliser Alpen geldt als een van de gemakkelijkst te beklimmen bergen boven de 4000 meter. Wanneer de top sneeuwvrij is, kan de berg zelfs door een geoefende bergwandelaar worden bedwongen.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder