Duitse alpinisten verongelukt

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lagginhorn
Lagginhorn
In de Zwitserse Alpen zijn vanmiddag vijf Duitse bergbeklimmers om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde op de Lagginhorn, tijdens het afdalen van de berg van 4010 meter op de grens met Italië. De vijf behoorden tot een club van zes, die vanmorgen in het oosten van de Walliser Alpen was begonnen aan de beklimming van de Lagginhorn. Volgens Duitse media zijn de slachtoffers vier mannen tussen 20 en 40 jaar en een meisje van 15, allen uit Berlijn.

Op honderd meter onder de top van de Lagginhorn bleef een van de bergbeklimmers achter, omdat hij zich niet goed voelde. De anderen gingen naar de top, maar tijdens de afdaling ging het mis. De vijf maakten een val van honderden meters en waren op slag dood. De achtergebleven klimmer sloeg alarm, maar hulpverleners konden niets meer doen voor de slachtoffers.

Ook voor bergwandelaars

De Lagginhorn vormt met de Fletschhorn (3993 m) en de Weissmies (4023 m) een massief tussen het Saastal en de Simplonpas. De laagste vierduizender van de Walliser Alpen geldt als een van de gemakkelijkst te beklimmen bergen boven de 4000 meter. Wanneer de top sneeuwvrij is, kan de berg zelfs door een geoefende bergwandelaar worden bedwongen.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder