Duitse alpinisten verongelukt

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lagginhorn
Lagginhorn
In de Zwitserse Alpen zijn vanmiddag vijf Duitse bergbeklimmers om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde op de Lagginhorn, tijdens het afdalen van de berg van 4010 meter op de grens met Italië. De vijf behoorden tot een club van zes, die vanmorgen in het oosten van de Walliser Alpen was begonnen aan de beklimming van de Lagginhorn. Volgens Duitse media zijn de slachtoffers vier mannen tussen 20 en 40 jaar en een meisje van 15, allen uit Berlijn.

Op honderd meter onder de top van de Lagginhorn bleef een van de bergbeklimmers achter, omdat hij zich niet goed voelde. De anderen gingen naar de top, maar tijdens de afdaling ging het mis. De vijf maakten een val van honderden meters en waren op slag dood. De achtergebleven klimmer sloeg alarm, maar hulpverleners konden niets meer doen voor de slachtoffers.

Ook voor bergwandelaars

De Lagginhorn vormt met de Fletschhorn (3993 m) en de Weissmies (4023 m) een massief tussen het Saastal en de Simplonpas. De laagste vierduizender van de Walliser Alpen geldt als een van de gemakkelijkst te beklimmen bergen boven de 4000 meter. Wanneer de top sneeuwvrij is, kan de berg zelfs door een geoefende bergwandelaar worden bedwongen.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder