Zeewering Maasvlakte 2 gaat dicht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Maasvlakte2
Puur op reis: Maasvlakte 2
De Rotterdamse haven is weer een stukje groter geworden door de aanleg van de Maasvlakte 2. Op woensdag 11 juli is het hoogtepunt in de aanleg. Rond doodtij, als de stroming minimaal is, wordt het gat in de totaal elf kilometer lange zeewering gedicht. Vanaf dat moment verandert de Nederlandse kustlijn definitief en is het nieuwe land goed beschermd tegen de zee. Koningin Beatrix geeft het startsein voor de sluiting.


In het gebied is ook weer volop ruimte voor recreatie. De zeewering bestaat uit een hard en een zacht gedeelte.Aan de noord- en noordwestkant bestaat het harde deel uit een 3,5 kilometer lange blokkendam. Het zachte gedeelte aan de west- en zuidwestkant heeft een 14 meter hoog duin en een strand met een lengte van 7,5 kilometer. Er is ook weer een gedeelte gereserveerd voor naturisten. Al is dat stuk met een strekkende lengte van 500 meter beduidend kleiner geworden dan het oude strand. 
 
Wees op tijd
De sluitingsceremonie is op 11 juli vanaf 13.00 uur live te volgen op een groot scherm vanaf een buitentribune bij FutureLand. Let op: er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar en reserveren is niet mogelijk, dus vol=vol. Wie niet in de gelegenheid is naar FutureLand te komen, kan de ceremonie live volgen op internet .

Sinds de opening van FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2, in 2009 hebben al ruim 360.000 bezoekers zich laten informeren over de uitbreiding van de Rotterdamse haven. Twee jaar geleden startte het Havenbedrijf met rondritten op het nieuwe land van Maasvlakte 2 met de FutureLand Express. Met het ontstaan van een binnenmeer is daar een tijdelijke rondvaart aan toegevoegd. Met de FutureLand Ferry kunnen bezoekers Maasvlakte 2 ook vanaf een andere kant bekijken en zelf meemaken hoe het is om door de haven van de toekomst te varen.

Reacties

 
#1 Janneke 04-07-2012 12:49
Weet iemand precies waar dat naturistenstrand is? En zijn er voorzieningen?
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder