Zeewering Maasvlakte 2 gaat dicht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Maasvlakte2
Puur op reis: Maasvlakte 2
De Rotterdamse haven is weer een stukje groter geworden door de aanleg van de Maasvlakte 2. Op woensdag 11 juli is het hoogtepunt in de aanleg. Rond doodtij, als de stroming minimaal is, wordt het gat in de totaal elf kilometer lange zeewering gedicht. Vanaf dat moment verandert de Nederlandse kustlijn definitief en is het nieuwe land goed beschermd tegen de zee. Koningin Beatrix geeft het startsein voor de sluiting.


In het gebied is ook weer volop ruimte voor recreatie. De zeewering bestaat uit een hard en een zacht gedeelte.Aan de noord- en noordwestkant bestaat het harde deel uit een 3,5 kilometer lange blokkendam. Het zachte gedeelte aan de west- en zuidwestkant heeft een 14 meter hoog duin en een strand met een lengte van 7,5 kilometer. Er is ook weer een gedeelte gereserveerd voor naturisten. Al is dat stuk met een strekkende lengte van 500 meter beduidend kleiner geworden dan het oude strand. 
 
Wees op tijd
De sluitingsceremonie is op 11 juli vanaf 13.00 uur live te volgen op een groot scherm vanaf een buitentribune bij FutureLand. Let op: er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar en reserveren is niet mogelijk, dus vol=vol. Wie niet in de gelegenheid is naar FutureLand te komen, kan de ceremonie live volgen op internet .

Sinds de opening van FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2, in 2009 hebben al ruim 360.000 bezoekers zich laten informeren over de uitbreiding van de Rotterdamse haven. Twee jaar geleden startte het Havenbedrijf met rondritten op het nieuwe land van Maasvlakte 2 met de FutureLand Express. Met het ontstaan van een binnenmeer is daar een tijdelijke rondvaart aan toegevoegd. Met de FutureLand Ferry kunnen bezoekers Maasvlakte 2 ook vanaf een andere kant bekijken en zelf meemaken hoe het is om door de haven van de toekomst te varen.

Reacties

 
#1 Janneke 04-07-2012 12:49
Weet iemand precies waar dat naturistenstrand is? En zijn er voorzieningen?
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder