Zeewering Maasvlakte 2 gaat dicht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Maasvlakte2
Puur op reis: Maasvlakte 2
De Rotterdamse haven is weer een stukje groter geworden door de aanleg van de Maasvlakte 2. Op woensdag 11 juli is het hoogtepunt in de aanleg. Rond doodtij, als de stroming minimaal is, wordt het gat in de totaal elf kilometer lange zeewering gedicht. Vanaf dat moment verandert de Nederlandse kustlijn definitief en is het nieuwe land goed beschermd tegen de zee. Koningin Beatrix geeft het startsein voor de sluiting.


In het gebied is ook weer volop ruimte voor recreatie. De zeewering bestaat uit een hard en een zacht gedeelte.Aan de noord- en noordwestkant bestaat het harde deel uit een 3,5 kilometer lange blokkendam. Het zachte gedeelte aan de west- en zuidwestkant heeft een 14 meter hoog duin en een strand met een lengte van 7,5 kilometer. Er is ook weer een gedeelte gereserveerd voor naturisten. Al is dat stuk met een strekkende lengte van 500 meter beduidend kleiner geworden dan het oude strand. 
 
Wees op tijd
De sluitingsceremonie is op 11 juli vanaf 13.00 uur live te volgen op een groot scherm vanaf een buitentribune bij FutureLand. Let op: er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar en reserveren is niet mogelijk, dus vol=vol. Wie niet in de gelegenheid is naar FutureLand te komen, kan de ceremonie live volgen op internet .

Sinds de opening van FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2, in 2009 hebben al ruim 360.000 bezoekers zich laten informeren over de uitbreiding van de Rotterdamse haven. Twee jaar geleden startte het Havenbedrijf met rondritten op het nieuwe land van Maasvlakte 2 met de FutureLand Express. Met het ontstaan van een binnenmeer is daar een tijdelijke rondvaart aan toegevoegd. Met de FutureLand Ferry kunnen bezoekers Maasvlakte 2 ook vanaf een andere kant bekijken en zelf meemaken hoe het is om door de haven van de toekomst te varen.

Reacties

 
#1 Janneke 04-07-2012 12:49
Weet iemand precies waar dat naturistenstrand is? En zijn er voorzieningen?
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder