Zeewering Maasvlakte 2 gaat dicht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Maasvlakte2
Puur op reis: Maasvlakte 2
De Rotterdamse haven is weer een stukje groter geworden door de aanleg van de Maasvlakte 2. Op woensdag 11 juli is het hoogtepunt in de aanleg. Rond doodtij, als de stroming minimaal is, wordt het gat in de totaal elf kilometer lange zeewering gedicht. Vanaf dat moment verandert de Nederlandse kustlijn definitief en is het nieuwe land goed beschermd tegen de zee. Koningin Beatrix geeft het startsein voor de sluiting.


In het gebied is ook weer volop ruimte voor recreatie. De zeewering bestaat uit een hard en een zacht gedeelte.Aan de noord- en noordwestkant bestaat het harde deel uit een 3,5 kilometer lange blokkendam. Het zachte gedeelte aan de west- en zuidwestkant heeft een 14 meter hoog duin en een strand met een lengte van 7,5 kilometer. Er is ook weer een gedeelte gereserveerd voor naturisten. Al is dat stuk met een strekkende lengte van 500 meter beduidend kleiner geworden dan het oude strand. 
 
Wees op tijd
De sluitingsceremonie is op 11 juli vanaf 13.00 uur live te volgen op een groot scherm vanaf een buitentribune bij FutureLand. Let op: er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar en reserveren is niet mogelijk, dus vol=vol. Wie niet in de gelegenheid is naar FutureLand te komen, kan de ceremonie live volgen op internet .

Sinds de opening van FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2, in 2009 hebben al ruim 360.000 bezoekers zich laten informeren over de uitbreiding van de Rotterdamse haven. Twee jaar geleden startte het Havenbedrijf met rondritten op het nieuwe land van Maasvlakte 2 met de FutureLand Express. Met het ontstaan van een binnenmeer is daar een tijdelijke rondvaart aan toegevoegd. Met de FutureLand Ferry kunnen bezoekers Maasvlakte 2 ook vanaf een andere kant bekijken en zelf meemaken hoe het is om door de haven van de toekomst te varen.

Reacties

 
#1 Janneke 04-07-2012 12:49
Weet iemand precies waar dat naturistenstrand is? En zijn er voorzieningen?
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder