Lonesome George is dood

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lonesome George
Lonesome George
Wereldberoemd werd hij, de reuzenschildpad Lonesome George. Hij werd in 1972 ontdekt en dankte zijn naam aan het feit dat hij nog de enige was van de ondersoort afkomstig van het eiland La Pinta. George sleet zijn dagen in het Galapagos National Park en werd het icoon van de Ecuadoriaanse Galapagos eilanden. Gisteren werd de 100-jarige schildpad dood gevonden door zijn vaste verzorger.

Door de jaren heen is steeds geprobeerd om George te laten paren met vrouwtjes van verwante soorten. Helaas lukte het George niet om nageslacht te verwekken en bleef hij de enige in zijn soort. Omdat 100 jaar echter niet zo oud is voor een reuzenschildpad wordt een oorzaak naar de doodsoorzaak van Lonesome George ingesteld. Ook zijn er plannen om het lichaam van de schildpad op te zetten en tentoon te stellen in het park.

De Galapagos-eilanden zijn erg in trek vanwege de bijzondere natuur, flora en fauna en trekken ieder jaar meer dan honderdduizend bezoekers. Naar schatting leven er nog zo'n 20.000 reuzenschildpadden op de eilanden. 

Prachtige rondreis
Bezoek deze bijzondere eilanden tijdens een rondreis door Peru, Ecuador en de Galapagos eilanden. Naast Lima, Machu Picchu, Quito, Otavalo ga je naar verschillende Galapagos eilanden, waaronder Isabela, La Loberia, Santa Cruz, Isla Lobos en Floreana.  Naar aanbieder...

Ook interessant...

Op vakantie in je eigen chalet

Op vakantie in je eigen chalet

Wat is er nou fijner dan vakantie vieren in je eigen chalet of stacaravan. Je hoeft nooit te zoeken naar spullen omdat je precies weet wat je hebt. Je hebt je eigen keukeninventaris en je eigen kasten, waarin je kleding kunt laten hangen. Je kunt altijd naar je chalet gaan, zonder dat je een reservering hoeft te maken. En… de (klein)kinderen kunnen ook heerlijk langs komen en blijven logeren. Maar hoe vind je nu een mooi chalet dat aansluit bij jouw wensen?

Lees verder

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder