Lonesome George is dood

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lonesome George
Lonesome George
Wereldberoemd werd hij, de reuzenschildpad Lonesome George. Hij werd in 1972 ontdekt en dankte zijn naam aan het feit dat hij nog de enige was van de ondersoort afkomstig van het eiland La Pinta. George sleet zijn dagen in het Galapagos National Park en werd het icoon van de Ecuadoriaanse Galapagos eilanden. Gisteren werd de 100-jarige schildpad dood gevonden door zijn vaste verzorger.

Door de jaren heen is steeds geprobeerd om George te laten paren met vrouwtjes van verwante soorten. Helaas lukte het George niet om nageslacht te verwekken en bleef hij de enige in zijn soort. Omdat 100 jaar echter niet zo oud is voor een reuzenschildpad wordt een oorzaak naar de doodsoorzaak van Lonesome George ingesteld. Ook zijn er plannen om het lichaam van de schildpad op te zetten en tentoon te stellen in het park.

De Galapagos-eilanden zijn erg in trek vanwege de bijzondere natuur, flora en fauna en trekken ieder jaar meer dan honderdduizend bezoekers. Naar schatting leven er nog zo'n 20.000 reuzenschildpadden op de eilanden. 

Prachtige rondreis
Bezoek deze bijzondere eilanden tijdens een rondreis door Peru, Ecuador en de Galapagos eilanden. Naast Lima, Machu Picchu, Quito, Otavalo ga je naar verschillende Galapagos eilanden, waaronder Isabela, La Loberia, Santa Cruz, Isla Lobos en Floreana.  Naar aanbieder...

Ook interessant...

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder