Lonesome George is dood

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lonesome George
Lonesome George
Wereldberoemd werd hij, de reuzenschildpad Lonesome George. Hij werd in 1972 ontdekt en dankte zijn naam aan het feit dat hij nog de enige was van de ondersoort afkomstig van het eiland La Pinta. George sleet zijn dagen in het Galapagos National Park en werd het icoon van de Ecuadoriaanse Galapagos eilanden. Gisteren werd de 100-jarige schildpad dood gevonden door zijn vaste verzorger.

Door de jaren heen is steeds geprobeerd om George te laten paren met vrouwtjes van verwante soorten. Helaas lukte het George niet om nageslacht te verwekken en bleef hij de enige in zijn soort. Omdat 100 jaar echter niet zo oud is voor een reuzenschildpad wordt een oorzaak naar de doodsoorzaak van Lonesome George ingesteld. Ook zijn er plannen om het lichaam van de schildpad op te zetten en tentoon te stellen in het park.

De Galapagos-eilanden zijn erg in trek vanwege de bijzondere natuur, flora en fauna en trekken ieder jaar meer dan honderdduizend bezoekers. Naar schatting leven er nog zo'n 20.000 reuzenschildpadden op de eilanden. 

Prachtige rondreis
Bezoek deze bijzondere eilanden tijdens een rondreis door Peru, Ecuador en de Galapagos eilanden. Naast Lima, Machu Picchu, Quito, Otavalo ga je naar verschillende Galapagos eilanden, waaronder Isabela, La Loberia, Santa Cruz, Isla Lobos en Floreana.  Naar aanbieder...

Ook interessant...

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder