Lonesome George is dood

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lonesome George
Lonesome George
Wereldberoemd werd hij, de reuzenschildpad Lonesome George. Hij werd in 1972 ontdekt en dankte zijn naam aan het feit dat hij nog de enige was van de ondersoort afkomstig van het eiland La Pinta. George sleet zijn dagen in het Galapagos National Park en werd het icoon van de Ecuadoriaanse Galapagos eilanden. Gisteren werd de 100-jarige schildpad dood gevonden door zijn vaste verzorger.

Door de jaren heen is steeds geprobeerd om George te laten paren met vrouwtjes van verwante soorten. Helaas lukte het George niet om nageslacht te verwekken en bleef hij de enige in zijn soort. Omdat 100 jaar echter niet zo oud is voor een reuzenschildpad wordt een oorzaak naar de doodsoorzaak van Lonesome George ingesteld. Ook zijn er plannen om het lichaam van de schildpad op te zetten en tentoon te stellen in het park.

De Galapagos-eilanden zijn erg in trek vanwege de bijzondere natuur, flora en fauna en trekken ieder jaar meer dan honderdduizend bezoekers. Naar schatting leven er nog zo'n 20.000 reuzenschildpadden op de eilanden. 

Prachtige rondreis
Bezoek deze bijzondere eilanden tijdens een rondreis door Peru, Ecuador en de Galapagos eilanden. Naast Lima, Machu Picchu, Quito, Otavalo ga je naar verschillende Galapagos eilanden, waaronder Isabela, La Loberia, Santa Cruz, Isla Lobos en Floreana.  Naar aanbieder...

Ook interessant...

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder