Vliegreis naast een dode

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kenya Airways
Kenya Airways
Kenya Airways heeft een Zweedse vrouw een schadevergoeding betaald, omdat ze tijdens een vlucht van Amsterdam naar Tanzania urenlang naast een dode passagier heeft gezeten. De man werd in het vliegtuig onwel en overleed. Het cabinepersoneel besloot de overledene over drie stoelen te leggen, afgedekt met een laken.


De Zweedse zat op dezelfde rij met alleen een gangpad tussen haar en het stoffelijk overschot in. Volgens de vrouw was de man lang en kwamen zijn voeten onder het laken vandaan, zo heeft ze gezegd tegen de Zweedse krant Expressen.
Het incident was voor haar aanleiding om een brief naar Kenya Airways te sturen. De maatschappij heeft excuses gemaakt en aangeboden om de helft van de ticketkosten van de Zweedse te betalen. De vrouw is daar tevreden over. Overigens had de passagiere al voor het opstijgen aangegeven dat de betreffende man er volgens haar 'niet echt gezond' uitzag. Desondanks besloot de piloot de vlucht van Schiphol naar Tanzania te maken.

Reacties

 
#1 Pieter 24-06-2012 20:02
nou, ik zou zeggen dat het in ieder geval een lekker rustige passagier is.
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Wees zeker van een goede verzekering!

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Lees verder

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

Lees verder

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Bij Nederlandse sportliefhebbers staan de Belgische Ardennen jaarlijks op de agenda, met Formule 1-coryfee Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps en wielrenner Mathieu van der Poel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. De streek in het zuidoosten van België bekoort ook Nederlandse vakantiegangers, vooral gezien het grote aantal toeristische verrassingen.

Lees verder

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Na de persconferentie van dinsdag 13 oktober is het duidelijk: nadat de mondkapjes al verplicht waren in het openbaar vervoer worden ze ook verplicht in winkels en publieke binnenruimtes. Nederland is daarmee niet het enige land, ook in veel andere landen zijn mondkapjes verplicht. Handig en noodzakelijk om er dus voldoende te hebben. Maar welke mondkapjes moet je nu gebruiken? Zijn ze allemaal even goed? En klopt de naam ‘mond’kapjes wel?

Lees verder

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis, want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder