Vliegreis naast een dode

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kenya Airways
Kenya Airways
Kenya Airways heeft een Zweedse vrouw een schadevergoeding betaald, omdat ze tijdens een vlucht van Amsterdam naar Tanzania urenlang naast een dode passagier heeft gezeten. De man werd in het vliegtuig onwel en overleed. Het cabinepersoneel besloot de overledene over drie stoelen te leggen, afgedekt met een laken.


De Zweedse zat op dezelfde rij met alleen een gangpad tussen haar en het stoffelijk overschot in. Volgens de vrouw was de man lang en kwamen zijn voeten onder het laken vandaan, zo heeft ze gezegd tegen de Zweedse krant Expressen.
Het incident was voor haar aanleiding om een brief naar Kenya Airways te sturen. De maatschappij heeft excuses gemaakt en aangeboden om de helft van de ticketkosten van de Zweedse te betalen. De vrouw is daar tevreden over. Overigens had de passagiere al voor het opstijgen aangegeven dat de betreffende man er volgens haar 'niet echt gezond' uitzag. Desondanks besloot de piloot de vlucht van Schiphol naar Tanzania te maken.

Reacties

 
#1 Pieter 24-06-2012 20:02
nou, ik zou zeggen dat het in ieder geval een lekker rustige passagier is.
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder