Reisbranche in slecht weer

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Barometer
Barometer
Volgens een vandaag uitgebracht raport van ING zullen Nederlanders de komende jaren veel minder uitgeven aan vakanties. Oorzaak: de lage economische groei, de toenemende werkloosheid en de bezuinigingen die Nederland nog te wachten staat. Omdat mensen terughoudender worden in de keuze van hun vakantie zal het aantal buitenlandse vakanties afnemen. De barometer staat dus op slecht weer voor de reisbranche. 

 
Volgens voorspellingen van ING is het aantal reisbedrijven in 2020 bijna zijn gehalveerd. De meeste vakantiegangers boeken en zoeken hun reis online, of via sociale media. Om de problemen het hoofd te bieden moeten reiswinkels en reisbureaus zich beter profileren en vernieuwen en fors investeren in bijvoorbeeld betere IT, meer opleiding, meer en betere diensten op de plek van bestemming en vooral meer serviceverlening bij onverwachte gebeurtenissen. 

Run op reizen naar de zon

Mag de toekomst somber zijn, vanwege het aanhoudend slechte weer is er een run op lastminutesvakanties. Een woordvoerster van reisorganisatie Thomas Cook, (waaronder ondermeer VrijUit en Neckermann vallen) geeft aan dat mensen massaal aan het boeken zijn met voorkeur voor Spanje, Turkije Portugal en Frankrijk. Ook Griekenland stijgt in de belangstelling. De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisorganisaties (ANVR) geeft aan dat, mede door de recessie,  mensen steeds later boeken en dat ze daarbij soms een minimale periode hebben tussen boeking en vertrek.

Vakantiezon
Vakantiezon
Ook zin in zomerzon? 

Griekenland: 
Mika Villa ligt op 150m van het kleine centrum van het schattige dorpje Piskopiano op Kreta. Dit leuke complex beschikt over 60 appartementen verdeeld over verschillende gebouwtjes van maximaal. 1 hoog.  Hapjes en drankjes vind je in de snack/poolbar en een tweede bar. Tussen de gebouwtjes in liggen 2 zwembaden met zonneterrassen voorzien van ligbedjes en parasols. Boodschappen kun je halen bij het supermarktje en de souvenirwinkel.  En bij de receptie is een internethoekje. Je verblijft er op basis van logies al vanaf  € 291,-- Naar aanbieder Corendon... 
 
Turkije
Ulas Hotel ligt op 1300 meter van het zandstrand en 2 kilometer van het oude centrum van Side. Er gaat een gratis shuttlebus van en naar het strand. Er zijn 40 kamers, ondergebracht in 1 gebouw met 3 verdiepingen. Verder een receptie met huurkluisjes en lobby met zitjes, binnen- en buitenrestaurant, bar, buitenzwembad met apart kinderbad, ligstoelen en parasols gratis bij het zwembad en op het strand. In de buitenbar bestel je de lekkerste drankjes en Ulas heeft verder een dokterspost, wireless internet en een wasserette. Verblijf op basis van logies en ontbijt al vanaf € 265,-- Naar aanbieder Corendon... 
Meer aanbiedingen van Corendon
 
Portugal
Monte do Cristina in de Algarve. Dit is een mooi en rustig logeeradresje waar je verblijft op basis van logies. Een huurauto (incl. NoRisk Garantie) is inbegrepen, alsmede bed- en badlinnen. Voor de autohuur dien je in het bezit te zijn van een geldige creditcard. Vanaf € 385,-- Naar aanbieder Eliza was here...

Spanje
Finca Los Ciruelos op Tenerife heeft een schitterend uitzicht op zee en de Pico del Teide, Tenerife's bekendste bergtop.  Je verblijft hier op basis van logies. Een huurauto (incl. NoRisk Garantie) is inbegrepen, alsmede bed- en badlinnen. Prijs vanaf € 485,--. Naar aanbieder Eliza was here...
Meer aanbiedingen van Eliza was here

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder