Reisbranche in slecht weer

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Barometer
Barometer
Volgens een vandaag uitgebracht raport van ING zullen Nederlanders de komende jaren veel minder uitgeven aan vakanties. Oorzaak: de lage economische groei, de toenemende werkloosheid en de bezuinigingen die Nederland nog te wachten staat. Omdat mensen terughoudender worden in de keuze van hun vakantie zal het aantal buitenlandse vakanties afnemen. De barometer staat dus op slecht weer voor de reisbranche. 

 
Volgens voorspellingen van ING is het aantal reisbedrijven in 2020 bijna zijn gehalveerd. De meeste vakantiegangers boeken en zoeken hun reis online, of via sociale media. Om de problemen het hoofd te bieden moeten reiswinkels en reisbureaus zich beter profileren en vernieuwen en fors investeren in bijvoorbeeld betere IT, meer opleiding, meer en betere diensten op de plek van bestemming en vooral meer serviceverlening bij onverwachte gebeurtenissen. 

Run op reizen naar de zon

Mag de toekomst somber zijn, vanwege het aanhoudend slechte weer is er een run op lastminutesvakanties. Een woordvoerster van reisorganisatie Thomas Cook, (waaronder ondermeer VrijUit en Neckermann vallen) geeft aan dat mensen massaal aan het boeken zijn met voorkeur voor Spanje, Turkije Portugal en Frankrijk. Ook Griekenland stijgt in de belangstelling. De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisorganisaties (ANVR) geeft aan dat, mede door de recessie,  mensen steeds later boeken en dat ze daarbij soms een minimale periode hebben tussen boeking en vertrek.

Vakantiezon
Vakantiezon
Ook zin in zomerzon? 

Griekenland: 
Mika Villa ligt op 150m van het kleine centrum van het schattige dorpje Piskopiano op Kreta. Dit leuke complex beschikt over 60 appartementen verdeeld over verschillende gebouwtjes van maximaal. 1 hoog.  Hapjes en drankjes vind je in de snack/poolbar en een tweede bar. Tussen de gebouwtjes in liggen 2 zwembaden met zonneterrassen voorzien van ligbedjes en parasols. Boodschappen kun je halen bij het supermarktje en de souvenirwinkel.  En bij de receptie is een internethoekje. Je verblijft er op basis van logies al vanaf  € 291,-- Naar aanbieder Corendon... 
 
Turkije
Ulas Hotel ligt op 1300 meter van het zandstrand en 2 kilometer van het oude centrum van Side. Er gaat een gratis shuttlebus van en naar het strand. Er zijn 40 kamers, ondergebracht in 1 gebouw met 3 verdiepingen. Verder een receptie met huurkluisjes en lobby met zitjes, binnen- en buitenrestaurant, bar, buitenzwembad met apart kinderbad, ligstoelen en parasols gratis bij het zwembad en op het strand. In de buitenbar bestel je de lekkerste drankjes en Ulas heeft verder een dokterspost, wireless internet en een wasserette. Verblijf op basis van logies en ontbijt al vanaf € 265,-- Naar aanbieder Corendon... 
Meer aanbiedingen van Corendon
 
Portugal
Monte do Cristina in de Algarve. Dit is een mooi en rustig logeeradresje waar je verblijft op basis van logies. Een huurauto (incl. NoRisk Garantie) is inbegrepen, alsmede bed- en badlinnen. Voor de autohuur dien je in het bezit te zijn van een geldige creditcard. Vanaf € 385,-- Naar aanbieder Eliza was here...

Spanje
Finca Los Ciruelos op Tenerife heeft een schitterend uitzicht op zee en de Pico del Teide, Tenerife's bekendste bergtop.  Je verblijft hier op basis van logies. Een huurauto (incl. NoRisk Garantie) is inbegrepen, alsmede bed- en badlinnen. Prijs vanaf € 485,--. Naar aanbieder Eliza was here...
Meer aanbiedingen van Eliza was here

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder