Reisbranche in slecht weer

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Barometer
Barometer
Volgens een vandaag uitgebracht raport van ING zullen Nederlanders de komende jaren veel minder uitgeven aan vakanties. Oorzaak: de lage economische groei, de toenemende werkloosheid en de bezuinigingen die Nederland nog te wachten staat. Omdat mensen terughoudender worden in de keuze van hun vakantie zal het aantal buitenlandse vakanties afnemen. De barometer staat dus op slecht weer voor de reisbranche. 

 
Volgens voorspellingen van ING is het aantal reisbedrijven in 2020 bijna zijn gehalveerd. De meeste vakantiegangers boeken en zoeken hun reis online, of via sociale media. Om de problemen het hoofd te bieden moeten reiswinkels en reisbureaus zich beter profileren en vernieuwen en fors investeren in bijvoorbeeld betere IT, meer opleiding, meer en betere diensten op de plek van bestemming en vooral meer serviceverlening bij onverwachte gebeurtenissen. 

Run op reizen naar de zon

Mag de toekomst somber zijn, vanwege het aanhoudend slechte weer is er een run op lastminutesvakanties. Een woordvoerster van reisorganisatie Thomas Cook, (waaronder ondermeer VrijUit en Neckermann vallen) geeft aan dat mensen massaal aan het boeken zijn met voorkeur voor Spanje, Turkije Portugal en Frankrijk. Ook Griekenland stijgt in de belangstelling. De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisorganisaties (ANVR) geeft aan dat, mede door de recessie,  mensen steeds later boeken en dat ze daarbij soms een minimale periode hebben tussen boeking en vertrek.

Vakantiezon
Vakantiezon
Ook zin in zomerzon? 

Griekenland: 
Mika Villa ligt op 150m van het kleine centrum van het schattige dorpje Piskopiano op Kreta. Dit leuke complex beschikt over 60 appartementen verdeeld over verschillende gebouwtjes van maximaal. 1 hoog.  Hapjes en drankjes vind je in de snack/poolbar en een tweede bar. Tussen de gebouwtjes in liggen 2 zwembaden met zonneterrassen voorzien van ligbedjes en parasols. Boodschappen kun je halen bij het supermarktje en de souvenirwinkel.  En bij de receptie is een internethoekje. Je verblijft er op basis van logies al vanaf  € 291,-- Naar aanbieder Corendon... 
 
Turkije
Ulas Hotel ligt op 1300 meter van het zandstrand en 2 kilometer van het oude centrum van Side. Er gaat een gratis shuttlebus van en naar het strand. Er zijn 40 kamers, ondergebracht in 1 gebouw met 3 verdiepingen. Verder een receptie met huurkluisjes en lobby met zitjes, binnen- en buitenrestaurant, bar, buitenzwembad met apart kinderbad, ligstoelen en parasols gratis bij het zwembad en op het strand. In de buitenbar bestel je de lekkerste drankjes en Ulas heeft verder een dokterspost, wireless internet en een wasserette. Verblijf op basis van logies en ontbijt al vanaf € 265,-- Naar aanbieder Corendon... 
Meer aanbiedingen van Corendon
 
Portugal
Monte do Cristina in de Algarve. Dit is een mooi en rustig logeeradresje waar je verblijft op basis van logies. Een huurauto (incl. NoRisk Garantie) is inbegrepen, alsmede bed- en badlinnen. Voor de autohuur dien je in het bezit te zijn van een geldige creditcard. Vanaf € 385,-- Naar aanbieder Eliza was here...

Spanje
Finca Los Ciruelos op Tenerife heeft een schitterend uitzicht op zee en de Pico del Teide, Tenerife's bekendste bergtop.  Je verblijft hier op basis van logies. Een huurauto (incl. NoRisk Garantie) is inbegrepen, alsmede bed- en badlinnen. Prijs vanaf € 485,--. Naar aanbieder Eliza was here...
Meer aanbiedingen van Eliza was here

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder