Bloot als kunst in opera

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Spencer Tunik
Spencer Tunik
De Amerikaanse kunstenaar Spencer Tunick verheft bloot tot kunst. Tunick is dan ook vooral bekend door zijn projecten, waarin hij honderden naakte mensen tegelijk laat exposeren in een openbare ruimte of bij een bijzondere gelegenheid. Soms vraagt hij met zijn blote fotoshoots aandacht voor een bepaald onderwerp, zoals vorig jaar bij de Dode Zee in Israël. Dit jaar figureren de naakten als levend kunstwerk bij het project ‘De Ring’, geïnspireerd op de opvoering van De Nibelungenring in München door de Beierse Staatsopera.

Het is de eerste keer dat Spencer Tunick kiest voor een stedelijke omgeving voor een project. In ‘De Ring’ worden de deelnemers gebodypaint in rode of gouden motieven die afkomstig zijn uit de wereld ‘Der Ring des Nibelungen’, van de componist Wagner. "Dit is een prachtige gelegenheid voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, maar te verlegen om naakt te poseren. Ik ben ervan overtuigd dat de bodypaint deelnemers zal helpen om hun schroom te overwinnen, omdat ze zo nog enigszins bedekt zijn”, aldus de New Yorkse kunstenaar.

‘De Ring’ is te zien op diverse locaties in het centrum van München (met inbegrip van Max-Joseph-Platz). De honderden deelnemers die met speciaal ontwikkelde cosmetische bodypaint beschilderd worden maken deel uit van de opvoering. Tuniek is vooral gefascineerd door München als decor. "Ik ben zeer geïnteresseerd in de geschiedenis van de stad, de nauwe banden met het werk van Richard Wagner, maar ook door de donkere bladzijden in de geschiedenis van München en de bouwwerken uit het nazitijdperk. Dit maakt zeker onderdeel uit in de opstelling van de figuranten. "

De nieuwe gezamenlijke productie van Andrea Kriegenburg,  regisseur van de Staatsopera en kunstenaar Spencer Tunick gaat op 30 juni op de Götterdämmerung in première.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder