Bloot als kunst in opera

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Spencer Tunik
Spencer Tunik
De Amerikaanse kunstenaar Spencer Tunick verheft bloot tot kunst. Tunick is dan ook vooral bekend door zijn projecten, waarin hij honderden naakte mensen tegelijk laat exposeren in een openbare ruimte of bij een bijzondere gelegenheid. Soms vraagt hij met zijn blote fotoshoots aandacht voor een bepaald onderwerp, zoals vorig jaar bij de Dode Zee in Israël. Dit jaar figureren de naakten als levend kunstwerk bij het project ‘De Ring’, geïnspireerd op de opvoering van De Nibelungenring in München door de Beierse Staatsopera.

Het is de eerste keer dat Spencer Tunick kiest voor een stedelijke omgeving voor een project. In ‘De Ring’ worden de deelnemers gebodypaint in rode of gouden motieven die afkomstig zijn uit de wereld ‘Der Ring des Nibelungen’, van de componist Wagner. "Dit is een prachtige gelegenheid voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, maar te verlegen om naakt te poseren. Ik ben ervan overtuigd dat de bodypaint deelnemers zal helpen om hun schroom te overwinnen, omdat ze zo nog enigszins bedekt zijn”, aldus de New Yorkse kunstenaar.

‘De Ring’ is te zien op diverse locaties in het centrum van München (met inbegrip van Max-Joseph-Platz). De honderden deelnemers die met speciaal ontwikkelde cosmetische bodypaint beschilderd worden maken deel uit van de opvoering. Tuniek is vooral gefascineerd door München als decor. "Ik ben zeer geïnteresseerd in de geschiedenis van de stad, de nauwe banden met het werk van Richard Wagner, maar ook door de donkere bladzijden in de geschiedenis van München en de bouwwerken uit het nazitijdperk. Dit maakt zeker onderdeel uit in de opstelling van de figuranten. "

De nieuwe gezamenlijke productie van Andrea Kriegenburg,  regisseur van de Staatsopera en kunstenaar Spencer Tunick gaat op 30 juni op de Götterdämmerung in première.

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder