Frankrijk verplicht blaastest

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Politie Frankrijk
Politie Frankrijk
In Frankrijk moeten automobilisten en motorrijders vanaf 1 juli een alcoholblaastest bij zich hebben die bovendien het NF-keurmerk heeft. Bekeuringen worden nog niet uitgedeeld. De Franse politie gaat pas vanaf november controleren en bij afwezigheid van de éthylotest bekeuren. De verplichting geldt volgens de ANWB ook voor buitenlandse weggebruikers.

Bezitters van scooters met een grotere cilinderinhoud dan 50 cc vallen eveneens onder de wettelijke verplichting, aldus de ANWB. Met de maatregel wil de Franse overheid het rijden onder invloed terugdringen. In Frankrijk is 31 procent van de dodelijke verkeersongelukken het gevolg van alcoholmisbruik.

Met de test kunnen bestuurders nagaan of hun alcoholpromillage niet te hoog is om achter het stuur te gaan zitten. Het gebruik van de blaastest is niet verplicht. De boete voor het niet bezitten van de test bedraagt 11 euro. De éthylotest is in Nederland voor 3 tot 3,50 euro te koop hij onder meer ANWB, KNAC en Bovag. In Frankrijk zijn ze verkrijgbaar bij drogisterijen en de grotere tankstations voor gemiddeld 1,50 euro.

Foute testers in omloop

De brancheorganisatie Bovag waarschuwt dat er Chinese alcoholtesters in omloop zijn die niet voldoen aan de wettelijke Franse eisen. De testers moeten namelijk NF-goedgekeurd zijn terwijl de Chinese tester de vorm heeft van een sleutelhanger en het CE-keurmerk draagt. De Chinese sleutelhanger komt niet voor op de Bovaglijst met goed goedgekeurde versies van eenmalige en elektronische alcoholtesters.

Ook voor het gebruik van  navigatieapparatuur met radarverklikkers kun je in Frankrijk een hoge boete krijgen!

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder