Puy de Dôme per trein

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tandradbaan Puy de Dôme
Tandradbaan Puy de Dôme
De voor velen mooiste piek van de Auvergne is binnenkort per trein bereikbaar. In juni wordt de nieuwe tandradbaan geopend, die bezoekers naar de top van de Puy de Dôme brengt. Als de milieuvriendelijke, elektrische trein in gebruik is genomen, wordt het oude systeem met pendelbussen afgeschaft. Wie straks nog wel van de vijf kilometer lange weg langs de flanken van de berg gebruik mag blijven maken, is nog niet bekend.

 

Bij helder weer heb je vanaf de top op 1464 meter een spectaculair uitzicht over de Auvergne, inclusief de nabijgelegen stad Clermont Ferrand. Bovenop de Puy de Dôme, een vulkaankegel, kun je bovendien nog mooie wandelingen maken. En dat kan straks in alle seizoenen, want de nieuwe tandradbaan is het hele jaar in gebruik.

Wat is de Puy eigenlijk?

Puy de Dôme
Puy de Dôme
De Puy de Dôme is een grote lavakoepel en een van de jongste vulkanen in het Centraal Massief in de Auvergne, het centraal-zuidelijk deel van Frankrijk. De vulkaan behoort tot de Chaîne des Puys. De laatste uitbarsting van de Puy de Dôme was rond 5760 v.Chr., zodat de vulkaan als uitgedoofd wordt beschouwd.

Op zoek naar een karakteristiek huis in de Auvergne voor een vakantie met familie en vrienden? Bekijk ons reisaanbod.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder