Beurzen voor bijzondere reizen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Beurzen voor bijzondere reizen
Beurzen voor bijzondere reizen
Bijzondere reizen raken steeds meer in zwang. Vandaar dat begin 2013 zowel Nederland als België een vakantiebeurs voor dergelijke reizen krijgt. In de Beurs van Berlage gaat het zaterdag 5 en zondag 6 januari om de tweede editie van de Amsterdamse Vakantiebeurs voor bijzondere reizen; de Waagnatie naast de Schelde heeft op zaterdag 19 en zondag 20 januari de primeur van de Antwerpse Vakantiebeurs voor bijzondere reizen.

Reizigers vallen steeds meer voor dit segment van de toeristische markt, concludeert organisator Boudewijn Richel. “De combinatie van literatuur, kunst en bijzondere reizen blijkt te werken.” Vandaar ook dat de bekende Nederlandse reisschrijver Geert Mak zijn opwachting zal maken op de beurs in Amsterdam.

Honderden exposanten

In Nederland is in de eerste week van januari plaats voor 170 exposanten. Dat is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de beurs in 2012, toen 107 deelnemers een plekje hadden gekocht in de Beurs van Berlage. In Antwerpen denkt Richel 120 exposanten binnen te krijgen, vooral reisondernemingen uit Vlaanderen.
Voor wie lang vooruit wil plannen: beide beurzen zijn op zaterdag open van 11 tot 21 uur, op zondag van 10 tot 19 uur.

Al klaar voor het maken van een bijzondere reis? Bijvoorbeeld een rondreis door zuidelijk Afrika, een reis naar het zuiden van Zuid-Amerika, een familiereis naar Indonesië of een trektocht van een maand door Australië?

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder