Beurzen voor bijzondere reizen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Beurzen voor bijzondere reizen
Beurzen voor bijzondere reizen
Bijzondere reizen raken steeds meer in zwang. Vandaar dat begin 2013 zowel Nederland als België een vakantiebeurs voor dergelijke reizen krijgt. In de Beurs van Berlage gaat het zaterdag 5 en zondag 6 januari om de tweede editie van de Amsterdamse Vakantiebeurs voor bijzondere reizen; de Waagnatie naast de Schelde heeft op zaterdag 19 en zondag 20 januari de primeur van de Antwerpse Vakantiebeurs voor bijzondere reizen.

Reizigers vallen steeds meer voor dit segment van de toeristische markt, concludeert organisator Boudewijn Richel. “De combinatie van literatuur, kunst en bijzondere reizen blijkt te werken.” Vandaar ook dat de bekende Nederlandse reisschrijver Geert Mak zijn opwachting zal maken op de beurs in Amsterdam.

Honderden exposanten

In Nederland is in de eerste week van januari plaats voor 170 exposanten. Dat is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de beurs in 2012, toen 107 deelnemers een plekje hadden gekocht in de Beurs van Berlage. In Antwerpen denkt Richel 120 exposanten binnen te krijgen, vooral reisondernemingen uit Vlaanderen.
Voor wie lang vooruit wil plannen: beide beurzen zijn op zaterdag open van 11 tot 21 uur, op zondag van 10 tot 19 uur.

Al klaar voor het maken van een bijzondere reis? Bijvoorbeeld een rondreis door zuidelijk Afrika, een reis naar het zuiden van Zuid-Amerika, een familiereis naar Indonesië of een trektocht van een maand door Australië?

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder