Beurzen voor bijzondere reizen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Beurzen voor bijzondere reizen
Beurzen voor bijzondere reizen
Bijzondere reizen raken steeds meer in zwang. Vandaar dat begin 2013 zowel Nederland als België een vakantiebeurs voor dergelijke reizen krijgt. In de Beurs van Berlage gaat het zaterdag 5 en zondag 6 januari om de tweede editie van de Amsterdamse Vakantiebeurs voor bijzondere reizen; de Waagnatie naast de Schelde heeft op zaterdag 19 en zondag 20 januari de primeur van de Antwerpse Vakantiebeurs voor bijzondere reizen.

Reizigers vallen steeds meer voor dit segment van de toeristische markt, concludeert organisator Boudewijn Richel. “De combinatie van literatuur, kunst en bijzondere reizen blijkt te werken.” Vandaar ook dat de bekende Nederlandse reisschrijver Geert Mak zijn opwachting zal maken op de beurs in Amsterdam.

Honderden exposanten

In Nederland is in de eerste week van januari plaats voor 170 exposanten. Dat is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de beurs in 2012, toen 107 deelnemers een plekje hadden gekocht in de Beurs van Berlage. In Antwerpen denkt Richel 120 exposanten binnen te krijgen, vooral reisondernemingen uit Vlaanderen.
Voor wie lang vooruit wil plannen: beide beurzen zijn op zaterdag open van 11 tot 21 uur, op zondag van 10 tot 19 uur.

Al klaar voor het maken van een bijzondere reis? Bijvoorbeeld een rondreis door zuidelijk Afrika, een reis naar het zuiden van Zuid-Amerika, een familiereis naar Indonesië of een trektocht van een maand door Australië?

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder