Beurzen voor bijzondere reizen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Beurzen voor bijzondere reizen
Beurzen voor bijzondere reizen
Bijzondere reizen raken steeds meer in zwang. Vandaar dat begin 2013 zowel Nederland als België een vakantiebeurs voor dergelijke reizen krijgt. In de Beurs van Berlage gaat het zaterdag 5 en zondag 6 januari om de tweede editie van de Amsterdamse Vakantiebeurs voor bijzondere reizen; de Waagnatie naast de Schelde heeft op zaterdag 19 en zondag 20 januari de primeur van de Antwerpse Vakantiebeurs voor bijzondere reizen.

Reizigers vallen steeds meer voor dit segment van de toeristische markt, concludeert organisator Boudewijn Richel. “De combinatie van literatuur, kunst en bijzondere reizen blijkt te werken.” Vandaar ook dat de bekende Nederlandse reisschrijver Geert Mak zijn opwachting zal maken op de beurs in Amsterdam.

Honderden exposanten

In Nederland is in de eerste week van januari plaats voor 170 exposanten. Dat is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de beurs in 2012, toen 107 deelnemers een plekje hadden gekocht in de Beurs van Berlage. In Antwerpen denkt Richel 120 exposanten binnen te krijgen, vooral reisondernemingen uit Vlaanderen.
Voor wie lang vooruit wil plannen: beide beurzen zijn op zaterdag open van 11 tot 21 uur, op zondag van 10 tot 19 uur.

Al klaar voor het maken van een bijzondere reis? Bijvoorbeeld een rondreis door zuidelijk Afrika, een reis naar het zuiden van Zuid-Amerika, een familiereis naar Indonesië of een trektocht van een maand door Australië?

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder