Drie doden op Mount Everest

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mount Everest
Mount Everest
Autoriteiten in Nepal melden dat afgelopen weekend drie mensen zijn omgekomen op de Mount Everest, met 8848 meter de hoogste berg ter wereld. Een van de slachtoffers is een 61-jarige Duitse arts. Hij kwam om het leven tijdens de afdaling van de berg. De andere slachtoffers zijn een Canadees en een Koreaanse gids. Twee mensen, onder wie een Chinese gids, worden nog vermist.De Canadees en Koreaan waren zaterdag na de beklimming van de top al op weg terug naar het basiskamp toen het plotseling slecht weer werd. De drie omgekomen klimmers maakten deel uit van de 'Eco Everest Expedition'. Ze ruimden afval op die andere klimmers op de berg hadden achtergelaten. De drie lichamen zijn gelokaliseerd, maar zijn door de grote hoogte moeilijk te bergen. De Nepalese autoriteiten zeggen dat ze het zullen proberen als de nabestaanden dat wensen.

De Mount Everest is de ultieme uitdaging voor bergbeklimmers: de grote hoogte is een aanslag op het lichaam omdat er weinig zuurstof in de lucht zit en de temperatuur kan dalen tot -25 graden. In 1953 werd voor het eerst de top bereikt door Sir Edmund Hillary en Tenzing Norgay.

Vorige week bereikte de 73-jarige Tamae Watanabe als oudste vrouw ooit de top van de Mount Everest. Het was de tweede keer dat de Japanse de berg bedwong.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder