Drie doden op Mount Everest

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mount Everest
Mount Everest
Autoriteiten in Nepal melden dat afgelopen weekend drie mensen zijn omgekomen op de Mount Everest, met 8848 meter de hoogste berg ter wereld. Een van de slachtoffers is een 61-jarige Duitse arts. Hij kwam om het leven tijdens de afdaling van de berg. De andere slachtoffers zijn een Canadees en een Koreaanse gids. Twee mensen, onder wie een Chinese gids, worden nog vermist.De Canadees en Koreaan waren zaterdag na de beklimming van de top al op weg terug naar het basiskamp toen het plotseling slecht weer werd. De drie omgekomen klimmers maakten deel uit van de 'Eco Everest Expedition'. Ze ruimden afval op die andere klimmers op de berg hadden achtergelaten. De drie lichamen zijn gelokaliseerd, maar zijn door de grote hoogte moeilijk te bergen. De Nepalese autoriteiten zeggen dat ze het zullen proberen als de nabestaanden dat wensen.

De Mount Everest is de ultieme uitdaging voor bergbeklimmers: de grote hoogte is een aanslag op het lichaam omdat er weinig zuurstof in de lucht zit en de temperatuur kan dalen tot -25 graden. In 1953 werd voor het eerst de top bereikt door Sir Edmund Hillary en Tenzing Norgay.

Vorige week bereikte de 73-jarige Tamae Watanabe als oudste vrouw ooit de top van de Mount Everest. Het was de tweede keer dat de Japanse de berg bedwong.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder