Aardbeving treft Noord-Italië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Aardbeving 2012 Italië
Aardbeving 2012 Italië
Het noorden van Italië is vannacht rond 4 uur getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag ongeveer 36 kilometer ten noorden van de stad Bologna. Volgens Italiaanse media zijn er bij deze beving zeker zes doden gevallen. In de ochtend werd het dorp Finale Emila in de regio Emilia-Romagna getroffen door een zware naschok. Deze beving met een kracht van 5,1 op de schaal van Richter vernielde historische en eeuwenoude gebouwen in de gemeente.

De zware aardbeving van vannacht had plaats op een diepte van ongeveer 10 kilometer en duurde ongeveer 20 seconden, meldde de Amerikaanse geologische dienst USGS. Door het schudden van de aarde renden in een groot aantal steden mensen in paniek de straat op. Naast de dodelijke slachtoffers is er sprake van een onbekend aantal gewonden en vermisten. Op sommige plekken zijn mensen bedolven geraakt onder ingestorte daken en muren, aldus de brandweer. Zeker 3000 mensen zijn geëvacueerd.

Tot aan het Gardameer

De aardbeving werd vannacht tot in de wijde omgeving gevoeld. “Hier aan het Gardameer stond de stacaravan te schudden!”, meldde een Nederlandse toerist in het gebied via Twitter. “Hoor sirenes in de verte in Salo.”
Italië werd voor het laatst door zo’n zware aardbeving getroffen in 2009. Toen vielen in het plaatsje L’Aquila bijna 300 doden. Deze beving had een kracht van 6,3 op de schaal van Richter.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder