Aardbeving treft Noord-Italië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Aardbeving 2012 Italië
Aardbeving 2012 Italië
Het noorden van Italië is vannacht rond 4 uur getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag ongeveer 36 kilometer ten noorden van de stad Bologna. Volgens Italiaanse media zijn er bij deze beving zeker zes doden gevallen. In de ochtend werd het dorp Finale Emila in de regio Emilia-Romagna getroffen door een zware naschok. Deze beving met een kracht van 5,1 op de schaal van Richter vernielde historische en eeuwenoude gebouwen in de gemeente.

De zware aardbeving van vannacht had plaats op een diepte van ongeveer 10 kilometer en duurde ongeveer 20 seconden, meldde de Amerikaanse geologische dienst USGS. Door het schudden van de aarde renden in een groot aantal steden mensen in paniek de straat op. Naast de dodelijke slachtoffers is er sprake van een onbekend aantal gewonden en vermisten. Op sommige plekken zijn mensen bedolven geraakt onder ingestorte daken en muren, aldus de brandweer. Zeker 3000 mensen zijn geëvacueerd.

Tot aan het Gardameer

De aardbeving werd vannacht tot in de wijde omgeving gevoeld. “Hier aan het Gardameer stond de stacaravan te schudden!”, meldde een Nederlandse toerist in het gebied via Twitter. “Hoor sirenes in de verte in Salo.”
Italië werd voor het laatst door zo’n zware aardbeving getroffen in 2009. Toen vielen in het plaatsje L’Aquila bijna 300 doden. Deze beving had een kracht van 6,3 op de schaal van Richter.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder