Aardbeving treft Noord-Italië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Aardbeving 2012 Italië
Aardbeving 2012 Italië
Het noorden van Italië is vannacht rond 4 uur getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag ongeveer 36 kilometer ten noorden van de stad Bologna. Volgens Italiaanse media zijn er bij deze beving zeker zes doden gevallen. In de ochtend werd het dorp Finale Emila in de regio Emilia-Romagna getroffen door een zware naschok. Deze beving met een kracht van 5,1 op de schaal van Richter vernielde historische en eeuwenoude gebouwen in de gemeente.

De zware aardbeving van vannacht had plaats op een diepte van ongeveer 10 kilometer en duurde ongeveer 20 seconden, meldde de Amerikaanse geologische dienst USGS. Door het schudden van de aarde renden in een groot aantal steden mensen in paniek de straat op. Naast de dodelijke slachtoffers is er sprake van een onbekend aantal gewonden en vermisten. Op sommige plekken zijn mensen bedolven geraakt onder ingestorte daken en muren, aldus de brandweer. Zeker 3000 mensen zijn geëvacueerd.

Tot aan het Gardameer

De aardbeving werd vannacht tot in de wijde omgeving gevoeld. “Hier aan het Gardameer stond de stacaravan te schudden!”, meldde een Nederlandse toerist in het gebied via Twitter. “Hoor sirenes in de verte in Salo.”
Italië werd voor het laatst door zo’n zware aardbeving getroffen in 2009. Toen vielen in het plaatsje L’Aquila bijna 300 doden. Deze beving had een kracht van 6,3 op de schaal van Richter.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder