Pasen: een ei hoort er bij

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
eieren
eieren
Met Pasen eten we weer veel eieren, zowel kippen als chocolade. Gemiddeld eten we in het paasweekend twee kippeneieren per persoon, een cijfer dat al jaren stabiel is volgens het Productschap Pluimvee en Eieren (PVE). Uit een test van de Consumentenbond blijkt dat het voor onze gezondheid niet uitmaakt of we een biologisch, scharrel- of vrije uitloopei eten. Het enige verschil zit in hoe de kip behandeld is. Niet zo verwonderlijke conclusie: kippen op een biologische boerderij hebben het beste leven én leveren kwalitatief de beste eieren.

Wist je dat:

  • de kleur van het ei niet zorgt voor een beter ei;
  • het ras van de kip bepalend is voor de kleur van het ei;
  • witte eieren goedkoper zijn (maar niet dieronvriendelijker);
  • de kleur van de dooier afhankelijk is van de kleur van het kippenvoer;
  • de kleur van de dooier niets zegt over de voedingwaarde van een ei;
  • we gemiddeld per jaar 115 eieren eten, waarvan 43 in verwerkte vorm zoals ijs, brood of pasta;
  • Nederland laag staat als het gaat om eierconsumptie. Alleen de Ieren, de Portugezen en de Finnen eten nog minder eieren. De Denen eten het meeste eieren: zo’n 180 per persoon.
Puur op reis wenst je een vrolijk Pasen!

Ook interessant...

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder