Pasen: een ei hoort er bij

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
eieren
eieren
Met Pasen eten we weer veel eieren, zowel kippen als chocolade. Gemiddeld eten we in het paasweekend twee kippeneieren per persoon, een cijfer dat al jaren stabiel is volgens het Productschap Pluimvee en Eieren (PVE). Uit een test van de Consumentenbond blijkt dat het voor onze gezondheid niet uitmaakt of we een biologisch, scharrel- of vrije uitloopei eten. Het enige verschil zit in hoe de kip behandeld is. Niet zo verwonderlijke conclusie: kippen op een biologische boerderij hebben het beste leven én leveren kwalitatief de beste eieren.

Wist je dat:

  • de kleur van het ei niet zorgt voor een beter ei;
  • het ras van de kip bepalend is voor de kleur van het ei;
  • witte eieren goedkoper zijn (maar niet dieronvriendelijker);
  • de kleur van de dooier afhankelijk is van de kleur van het kippenvoer;
  • de kleur van de dooier niets zegt over de voedingwaarde van een ei;
  • we gemiddeld per jaar 115 eieren eten, waarvan 43 in verwerkte vorm zoals ijs, brood of pasta;
  • Nederland laag staat als het gaat om eierconsumptie. Alleen de Ieren, de Portugezen en de Finnen eten nog minder eieren. De Denen eten het meeste eieren: zo’n 180 per persoon.
Puur op reis wenst je een vrolijk Pasen!

Ook interessant...

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder