Pasen: een ei hoort er bij

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
eieren
eieren
Met Pasen eten we weer veel eieren, zowel kippen als chocolade. Gemiddeld eten we in het paasweekend twee kippeneieren per persoon, een cijfer dat al jaren stabiel is volgens het Productschap Pluimvee en Eieren (PVE). Uit een test van de Consumentenbond blijkt dat het voor onze gezondheid niet uitmaakt of we een biologisch, scharrel- of vrije uitloopei eten. Het enige verschil zit in hoe de kip behandeld is. Niet zo verwonderlijke conclusie: kippen op een biologische boerderij hebben het beste leven én leveren kwalitatief de beste eieren.

Wist je dat:

  • de kleur van het ei niet zorgt voor een beter ei;
  • het ras van de kip bepalend is voor de kleur van het ei;
  • witte eieren goedkoper zijn (maar niet dieronvriendelijker);
  • de kleur van de dooier afhankelijk is van de kleur van het kippenvoer;
  • de kleur van de dooier niets zegt over de voedingwaarde van een ei;
  • we gemiddeld per jaar 115 eieren eten, waarvan 43 in verwerkte vorm zoals ijs, brood of pasta;
  • Nederland laag staat als het gaat om eierconsumptie. Alleen de Ieren, de Portugezen en de Finnen eten nog minder eieren. De Denen eten het meeste eieren: zo’n 180 per persoon.
Puur op reis wenst je een vrolijk Pasen!

Ook interessant...

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder