Wedstrijd op OntmoetNLplein Vakantiebeurs
Wedstrijd op OntmoetNLplein Vakantiebeurs
De Vakantiebeurs wordt door veel mensen gezien als een dag de wereld rond, gewoon in Utrecht. Je doet er ideetjes op, pakt eens een pennetje van een leuk hotel mee, geniet van een hapje en een drankje en wint een van de vele prijzen die door de verschillende standhouders weggegeven worden. We hopen dat ook de mensen die in onze prijsvraag entreekaarten voor de beurs wonnen, een leuke dag hebben gehad of zullen hebben. Ook Puur op reis bezocht de Vakantiebeurs, noteerde een aantal trends en spotte een aantal opvallende stands.

Waar kun je prijzen winnen?

Eigenlijk kun je op de meeste stands wel kans maken op een prijs door simpelweg je emailadres achter te laten, een quiz te beantwoorden of papieren vliegtuigjes door een gat in een kartonnen muur te gooien. Een beknopt overzicht van stands waar iets te winnen valt.

  • Op OntmoetNL wordt ongeveer elk uur een korte quiz gehouden. Het is een soort afvalrace. Aan de hand van vragen blijft uiteindelijk een winnaar over. De prijzen variëren.
  • Bij de stand van Gastland Kroatië kun je van alles winnen: van een weekendje weg naar Zagreb tot een verblijf op een topcamping.
  • All for Nature geeft elke dag 20 kaarten mee voor de film 'Born to be Wild' in het Omniversum.
    Cultuur in Ierland: win 2 kaarten van The Celtic Tenors & Moya Brennan.
  • Liever naar Toscane? Ga naar de stand en ding mee naar een weekje in het romantische Tonda.
  • Win je de hoofdprijs van Treasury Travel dan mag je mee naar Taiwan.

Opvallende stands

De grote stand van de Naturisten Federatie Nederland trekt de aandacht door de witte hemden die in een vitrine hangen. Je mag er de medewerkers van de NFN dan ook het hemd van het naturistische lijf vragen. Wil je al wat weten over naturisme? Kijk dan in ons naturismedossier.

Edventure richt zich op duurzame reizen naar onder meer Costa Rica. De stand van Ed Smit is niet voor niets uitgeroepen tot de duurzaamste van de beurs: alles in de stand is van duurzaam hout.

Kun je al van alles vinden over campings, nieuw dit jaar is het Kampeer- en Caravanplein met informatie over caravans, campers, vouwwagens en voortenten. Leuk: bezichtig gelijk een aantal nieuwe modellen.

Alleen op vrijdag en zaterdag: het Christelijk Vakantieplein waarbij alle christelijke reisaanbieders samen te vinden zijn. Van reisorganisaties, campings tot hotels.

Het fotografiepodium biedt naast diverse toestellen, toebehoren en gadgets veel informatie over hoe je de leukste vakantiefoto's maakt, maar ook bewerkt. Want het maakt nogal verschil of je een gebouw op de foto zet, of dé plaat van je leven kunt maken omdat je oog in oog staat met een leeuw tijdens een safari.

Ervaar de luxe van een cruise op het Cruiseterras. Laat je informeren over alle mogelijkheden en geniet ondertussen alvast van een heerlijk hapje en drankje.

Smoothie fietsen
Smoothie fietsen
Je eigen smoothie mixen door te fietsen? Dat kan bij een fietsleverancier. Hoe harder je trapt, hoe gladder je smoothie wordt en hoe eerder je er een lekkere slok van kunt nemen.

 

Natuurlijk is ons overzicht niet compleet. Vul onze lijst gerust aan met jouw tips en highlights van de Vakantiebeurs!