Vakantiebeurs: de wereld dichtbij

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Artikelindex

Koffer vol ervaringen, thema Vakantiebeurs 2012
Koffer vol ervaringen, thema Vakantiebeurs 2012
‘Een koffer vol ervaringen’ is het thema van de Vakantiebeurs 2012, ’s werelds grootste consumentenbeurs op het gebied van vakanties en reizen. Jaarbeurs Utrecht staat ook dit jaar bol van reisaanbieders, verkeersbureaus en touroperators, die klein dan wel groot nieuws hebben te melden. Puur op reis maakt het je gemakkelijk: we hebben een groot aantal nieuwtjes uit binnen- en buitenland bij elkaar gezet! Print dit overzicht en je hebt een wereldse beursgids in zakformaat!

Kroatië is dit jaar Europees gastland op de Vakantiebeurs. Het zomerse vakantieland gaat er alles aan doen om in 2012 nog meer toeristen te lokken, onder meer met de campagne ‘Kroatië is een kadootje, laat je strikken’. De slogan is een knipoog naar de stropdas, die zijn oorsprong in het mediterrane land heeft.
Andere grote elementen op de beurs van 2012 zijn:
OntmoetNL (Nederlandse exposanten, hal 11)
Naturistenpaviljoen (NFN, hal 10)
Cruise- en watersport (hal 3)
Vakantiebeurs by night (alleen vrijdagavond 13 januari)

De Vakantiebeurs is voor publiek open van woensdag 11 tot en met zondag 15 januari. Dagelijks van 10 tot 18 uur, vrijdags tot 21 uur.

Frankrijk: kamperen en Nantes

kamperen in Frankrijk blijft populair
kamperen in Frankrijk blijft populair
Nederlanders kamperen graag, nog altijd. Vooral Frankrijk is populair om met tent, caravan of camper te bezoeken, op zoek naar een heerlijk plekje op een textielcamping of een naturistenterrein. Bloot of niet; veel kampeerders hebben het wel gehad met de nachtelijke gang met de toiletrol onder de arm en gaan op zoek naar meer comfort. Glamping is het jongste fenomeen: een eigen accommodatie, zoals een ruime bungalowtent of stacaravan, die is uitgerust met toilet of zelfs een bad! Glamping is een van de speerpunten in het Frankrijk Paviljoen, waar je een brochure over dit onderwerp kunt ophalen.
Voor dit jaar heeft de Bretonse havenstad Nantes zich opgeworpen als gastregio op de Vakantiebeurs. Straten, pleinen, bars, winkels en alle openbare gelegenheden in Nantes en St. Nazaire worden deze zomer onder de naam ‘Le Voyage à Nantes’ omgetoverd tot ware kunstwerken. Frankrijk blijft overigens voor veel Nederlanders het vakantieland bij uitstek. In 2011 ging 15% meer Nederlanders naar La Douce France.
Hal 11, stand A010.

Kroatië laat zich volop zien

Nationaal Park Plitvice, Kroatië
Nationaal Park Plitvice, Kroatië
Met een compleet nieuwe stand neemt gastland Kroatië een prominente plaats in op de Vakantiebeurs 2012. In hal 7 kun je je als bezoeker laten inspireren en informeren over alle toeristische mogelijkheden in het mediterrane land. Of het nu gaat om naturisme, de hoofdstad Zagreb, het UNESCO-erfgoed, het binnenland, de kust, de eilanden, de natuurparken… over elk onderwerp is wel iets te vinden. Wie op zoek is naar vakantievoorpret moet dus eigenlijk wel even een blik werpen op het Kroatische aanbod; wellicht tref je op de stand ook het trio Adriana, dat tien keer per dag tussen 11 en 18 uur zal optreden.
Hal 7, stands C010 en C036.

Duitsland: wijn, Kassel en Frederik

Bezoek de 13 Duitse wijngebieden
Bezoek de 13 Duitse wijngebieden
De 13 wijngebieden, de 13de dOKUMENTA in Kassel, de 300ste geboortedag van Frederik de Grote. Het zijn zomaar drie onderwerpen, waarop Duitsland zich in 2012 toeristisch richt. Toeristen uit binnen- en buitenland worden vooral uitgenodigd om eens te komen kijken waar al die lekkere rieslings en spätburgunders vandaan komen! Wie andere interesses heeft, komt bij onze oosterburen ook dit jaar weer aan zijn of haar trekken. Wat te denken van een wellnessvakantie, een tochtje naar de Eifel, een stedentrip naar Berlijn of de festiviteiten rond het 800-jarig bestaan van het beroemde Thomanerkoor in Leipzig? Niet voor niets was Duitsland in 2011 voor de vijfde achtereenvolgende keer het populairste vakantieland voor Nederlanders.
Duitsland vind je in hal 9.

Ontmoet Nederland in Nederland

Vlag Nederland
Vlag Nederland
Nederland vakantieland... de belangstelling voor Nederland als bestemming voor korte of langere vakanties neemt sterk toe. Maak in de vijf paviljoens van 'OntmoetNL' kennis met al het leuks dat Nederland te bieden heeft, want ook dicht bij huis kun je heerlijk vakantievieren. In de paviljoens vind je het Leukste dagje uit, Kamperen en recreatie, De Wadden, Noord-Holland en Beleef de Bollenstreek. Naast informatie verzamelen wacht het hilarische OntmoetNL regiospel elke dag op deelnemers. Doe mee, want je kunt mooie prijzen winnen. Trek gekregen? Eet een kommetje snert, een haring of een van de andere smaakvolle hapjes die kenmerkend zijn voor de verschillende vakantieregio's in eigen land. Dagelijks komen bekende Nederlanders iets vertellen over de schoonheid van hun eigen stad of streek. Op zaterdag 14 januari is er de 100%NL Fandag. Een dag waarop je op de beurs niet alleen Nederland als vakantieland beleeft, maar waarop je tijdens ‘meet & greets’ ook kunt kennismaken met de 100%NL Radio DJ’s.
OntmoetNL vind je in hal 11.

Vraag naturisten het hemd van het lijf

Naturisme
Naturisme
Wat is naturisme? Hoe ga je er mee om? Elke vraag die je over naturisme maar kunt hebben, mag je stellen aan de medewerkers van de Naturisten Federatie Nederland. Je vindt de NFN, en een groot aantal aanbieders van naturistische accommodaties op het 600 m² grote Naturistenpaviljoen. Natuurlijk hoef je niet uit de kleren, en ook op de stands staat niemand in zijn blootje. Maar om de symboliek van 'het hemd van het lijf' uit te beelden hangen er allemaal witte hemden aan knaapjes aan het plafond. Voor de NFN is het een mooi moment om meer te vertellen over het naturisme en het nudisme, wat wel gezien wordt als naturisme zonder filosofie. En dat bloot heel gewoon is blijkt uit recent onderzoek waarin een op de acht Nederlanders aangaf wel eens helemaal uit de kleren te gaan op een strand, natuurterrein of camping in binnen- of buitenland. Kom dus naar het Naturistenplein en ontdek de vele naturistische mogelijkheden in onder meer Nederland, Engeland, Spanje, Vakantiebeursgastland Kroatië, Frankrijk, Duitsland, Scandinavië en Portugal.
Hal 10, stand G029. 

Afdrukken

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder