Australië gaat open voor gevaccineerde toeristen

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Ayers Rock ©jacqueline_pixabay
Ayers Rock ©jacqueline_pixabay

Op maandag 21 februari opent Australië de grenzen voor gevaccineerde buitenlanders, heeft premier Scott Morrison aangekondigd. Op dat moment komt een einde aan een pakket reisbeperkingen rond corona, dat tot de strengste en langstlopende ter wereld mag worden gerekend. Bijna twee jaar geleden besloot Australië de grenzen te sluiten. Sinds 1 december zijn buitenlandse studenten en arbeidskrachten weer welkom.

Australië nam vanwege de corona-uitbraak verregaande maatregelen. In maart 2020 gingen de grenzen dicht voor bijna alle reizigers. Alle provinciale grenzen waren ook enige tijd gesloten. De heropening is overigens sneller dan gedacht. Minister Dan Tehan van Handel en Toerisme sprak mei vorig jaar nog de verwachting uit dat de grenzen pas medio 2022 weer open zouden gaan.

Voor niet-gevaccineerde reizigers met een medische reden niet geprikt te worden, gelden na 21 februari nog wel voorwaarden. Zij moeten nog steeds een reisvrijstelling aanvragen. Als zij worden toegelaten, moeten ze eerst in quarantaine in een hotel. Al deze elementen kwamen vorige maand nog samen in het conflict rond tennisser Novak Djokovic, die uiteindelijk van de Austarlische autoriteiten geen toestemming kreeg om het land binnen te mogen. De Serviër kon hierdoor zijn titel op de Australian Open niet verdedigen.

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor het land. In 2019, voor de coronacrisis, bracht de toeristische sector omgerekend bijna 40 miljard euro op. Van alle toeristen was een kwart afkomstig uit het buitenland. De meeste toeristische trekpleisters liggen in het oosten, in Queensland, Victoria en New South Wales. Sydney wordt vooral bezocht om de brede, lange stranden binnen de stadsgrenzen. De grootste toeristische attractie van Australië is echter nog altijd het Groot Barrièrerif voor de noordoostkust, al staat Uluṟu (foto) - of zoals in het Engels Ayers Rock - in het centraal gelegen nationaal park Uluṟu–Kata Tjuṯa ook bij veel reizigers hoog op de agenda.

Lees ook:

 

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Ook interessant...

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder