Australië gaat open voor gevaccineerde toeristen

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Ayers Rock ©jacqueline_pixabay
Ayers Rock ©jacqueline_pixabay

Op maandag 21 februari opent Australië de grenzen voor gevaccineerde buitenlanders, heeft premier Scott Morrison aangekondigd. Op dat moment komt een einde aan een pakket reisbeperkingen rond corona, dat tot de strengste en langstlopende ter wereld mag worden gerekend. Bijna twee jaar geleden besloot Australië de grenzen te sluiten. Sinds 1 december zijn buitenlandse studenten en arbeidskrachten weer welkom.

Australië nam vanwege de corona-uitbraak verregaande maatregelen. In maart 2020 gingen de grenzen dicht voor bijna alle reizigers. Alle provinciale grenzen waren ook enige tijd gesloten. De heropening is overigens sneller dan gedacht. Minister Dan Tehan van Handel en Toerisme sprak mei vorig jaar nog de verwachting uit dat de grenzen pas medio 2022 weer open zouden gaan.

Voor niet-gevaccineerde reizigers met een medische reden niet geprikt te worden, gelden na 21 februari nog wel voorwaarden. Zij moeten nog steeds een reisvrijstelling aanvragen. Als zij worden toegelaten, moeten ze eerst in quarantaine in een hotel. Al deze elementen kwamen vorige maand nog samen in het conflict rond tennisser Novak Djokovic, die uiteindelijk van de Austarlische autoriteiten geen toestemming kreeg om het land binnen te mogen. De Serviër kon hierdoor zijn titel op de Australian Open niet verdedigen.

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor het land. In 2019, voor de coronacrisis, bracht de toeristische sector omgerekend bijna 40 miljard euro op. Van alle toeristen was een kwart afkomstig uit het buitenland. De meeste toeristische trekpleisters liggen in het oosten, in Queensland, Victoria en New South Wales. Sydney wordt vooral bezocht om de brede, lange stranden binnen de stadsgrenzen. De grootste toeristische attractie van Australië is echter nog altijd het Groot Barrièrerif voor de noordoostkust, al staat Uluṟu (foto) - of zoals in het Engels Ayers Rock - in het centraal gelegen nationaal park Uluṟu–Kata Tjuṯa ook bij veel reizigers hoog op de agenda.

Lees ook:

 

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Ook interessant...

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder