Australië gaat open voor gevaccineerde toeristen

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Ayers Rock ©jacqueline_pixabay
Ayers Rock ©jacqueline_pixabay

Op maandag 21 februari opent Australië de grenzen voor gevaccineerde buitenlanders, heeft premier Scott Morrison aangekondigd. Op dat moment komt een einde aan een pakket reisbeperkingen rond corona, dat tot de strengste en langstlopende ter wereld mag worden gerekend. Bijna twee jaar geleden besloot Australië de grenzen te sluiten. Sinds 1 december zijn buitenlandse studenten en arbeidskrachten weer welkom.

Australië nam vanwege de corona-uitbraak verregaande maatregelen. In maart 2020 gingen de grenzen dicht voor bijna alle reizigers. Alle provinciale grenzen waren ook enige tijd gesloten. De heropening is overigens sneller dan gedacht. Minister Dan Tehan van Handel en Toerisme sprak mei vorig jaar nog de verwachting uit dat de grenzen pas medio 2022 weer open zouden gaan.

Voor niet-gevaccineerde reizigers met een medische reden niet geprikt te worden, gelden na 21 februari nog wel voorwaarden. Zij moeten nog steeds een reisvrijstelling aanvragen. Als zij worden toegelaten, moeten ze eerst in quarantaine in een hotel. Al deze elementen kwamen vorige maand nog samen in het conflict rond tennisser Novak Djokovic, die uiteindelijk van de Austarlische autoriteiten geen toestemming kreeg om het land binnen te mogen. De Serviër kon hierdoor zijn titel op de Australian Open niet verdedigen.

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor het land. In 2019, voor de coronacrisis, bracht de toeristische sector omgerekend bijna 40 miljard euro op. Van alle toeristen was een kwart afkomstig uit het buitenland. De meeste toeristische trekpleisters liggen in het oosten, in Queensland, Victoria en New South Wales. Sydney wordt vooral bezocht om de brede, lange stranden binnen de stadsgrenzen. De grootste toeristische attractie van Australië is echter nog altijd het Groot Barrièrerif voor de noordoostkust, al staat Uluṟu (foto) - of zoals in het Engels Ayers Rock - in het centraal gelegen nationaal park Uluṟu–Kata Tjuṯa ook bij veel reizigers hoog op de agenda.

Lees ook:

 

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Ook interessant...

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder