Reisadviezen voor Europa steeds vaker naar geel

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Reisadvies
Vliegreizen worden weer mogelijk©puuropreis

Voor acht Europese landen zet Nederland het reisadvies van oranje op geel. De verandering geldt vanaf donderdag 10 juni voor Duitsland, Italië, Oostenrijk, Luxemburg, Polen, Slowakije, Tsjechië en een deel van Noorwegen, zo is bekendgemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Op die manier worden veel vakantiereizen weer mogelijk.

De besmettingscijfers in genoemde landen zijn gunstig genoeg om het reisadvies te versoepelen, aldus het departement. Voor de landen geldt straks niet langer oranje (uitsluitend noodzakelijke reizen) maar geel (let op: veiligheidsrisico’s). Reizigers die uit deze acht landen terugkeren hoeven geen negatieve PCR-test te laten zien. Het dringende advies voor quarantaine vervalt eveneens. Nederlanders die naar de betreffende bestemmingen gaan, moeten nog wel aan voorwaarden voldoen. Zo moeten vakantiegangers uit ons land zijn gevaccineerd met een erkend vaccin, zoals Pfizer/BioNTech, Moderna, Janssen of AstraZeneca, of kunnen aantonen dat ze recent van het coronavirus zijn hersteld.

Vaak nog wel negatief testresultaat overleggen

Voor reizigers uit andere landen vraagt Italië om een PCR-test of antigeentest (sneltest) die minder dan 48 uur oud is, schrijft de Volkskrant. Hetzelfde geldt voor Polen. In Tsjechië wil men ook negatieve testresultaten zien: een PCR-test van maximaal 72 uur oud en een antigeentest van minder dan 24 uur oud. In Duitsland is dat respectievelijk minder dan 72 en minder dan 48 uur. Daarnaast verlangen zowel de Duitsers als de Tsjechen dat reizigers zich aanmelden via een speciale website.

TIME TO SMILE

Oostenrijk hanteert dezelfde regels als Duitsland, inclusief de online aanmelding. In Luxemburg moeten alleen reizigers die met het vliegtuig komen een negatieve test kunnen overleggen. Wie naar Slowakije wil reizen, moet ter plekke twee weken in quarantaine. In Noorwegen duurt die periode tien dagen. 

Weer naar Frankrijk

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag ook een nieuw reisadvies voor Frankrijk afgekondigd. "Vanaf 9 juni 2021 kunt u naar Frankrijk reizen als u bent ingeënt met een door de EU goedgekeurd coronavaccin. Ook het Nederlandse gele inentingsboekje wordt bij inreizen naar Frankrijk geaccepteerd. U hoeft dan geen negatieve PCR-test meer te laten zien als u minimaal 2 weken voordat u in Frankrijk aankomt volledig gevaccineerd bent", staat te lezen op de website van de overheid aangaande reisadviezen.

De meeste landen in de wereld houden overigens het reisadvies oranje. De Caribische eilanden Saba en Sint-Eustatius staan als enige op groen. Code geel geldt nu onder meer voor Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten, Finland, Malta, Portugal, de Griekse eilanden, Ierland en IJsland. Voor veel landen is het straks wel noodzakelijk dat reizigers kunnen aantonen te zijn gevaccineerd of het coronavirus te hebben gehad. Dat gebeurt via het zogeheten coronapaspoort, waarover je verderop meer kunt lezen.

Meer over coronapaspoort en reizen

Niet vergeten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Boeken voor je (zomer)vakantie? Kijk eens bij het uitgebreide aanbod op onze site. Je boekt via Puur op reis direct bij de aanbieder, dus er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Maak eens een stedentrip in eigen land!

Maak eens een stedentrip in eigen land!

Lange wintermaanden, een coronadip, het gevoel dat veel dagen Blue Monday heten. Gelukkig zijn er manieren om de accu snel weer op te laden. De leukste remedie is het maken van een stedentrip! Inderdaad, zo’n heerlijke minivakantie van een paar dagen, waarin je al het moois van een bestemming kunt bezoeken en bekijken. En daarvoor hoef je echt niet naar het buitenland!

Lees verder

Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

De lockdown in Nederland duurt nog voort, maar uiteindelijk zullen we weer op pad kunnen. Wie staat niet te popelen om weer een gezellig dagje weg te gaan met je partner, je gezin of een vriend of vriendin? Van slenteren door een dorp of stad, een museum bezoeken of lekker actief, we geven 9 tips voor een dagje weg.

Lees verder

Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

Reizen en vakanties. Hoe 'gewoon' was het in 2019, hoe wachten is het in 2021 op het moment dat het weer kan. En als je dan weer je vakantie hebt gepland, dan zijn daar ook die voorbereidingen. Want...wat mocht je nou ook al niet meer vergeten. Natuurlijk zijn paspoort, pinpas, creditcard, geld en kleding voor de hand liggende zaken. Maar onderstaande tips en accessoires kunnen je reis nog aangenamer maken.

Lees verder

De Leistert, een recreatiepark met heel veel meer!

De Leistert, een recreatiepark met heel veel meer!

Nu buitenlandse vakanties vanwege corona en negatieve reisadviezen voorlopig nog niet mogelijk zijn is er extra veel animo voor vakanties in Nederland. Maar dan wel coronaproof, comfortabel en met voldoende activiteiten voor zowel (groot)ouders als (klein)kinderen. Recreatiepark de Leistert beantwoordt aan al die wensen.

Lees verder

Huisdier mee op vakantie? Lees de tips!

Huisdier mee op vakantie? Lees de tips!

Heel voorzichtig gloort weer enig vooruitzicht op een zomer- of najaarsvakantie. En heb je een hond of kat dan wil je die wellicht meenemen. Ga je op reis met je eigen accommodatie zoals tent, caravan of camper kijk dan vooraf of je huisdier op de door jouw gewenste camping welkom is. Huur je een accommodatie dan kun je steeds vaker terecht op plekken waar dieren welkom zijn. Waar moet je rekening mee houden?

Lees verder

Op vakantie in de Caraïben: de ABC-eilanden

Op vakantie in de Caraïben: de ABC-eilanden

Ben je ook zo klaar met de kou? Heb je de neiging om je spullen te pakken en te vertrekken naar een warm eiland, om daar de rest van de koude winter uit te zitten? Helaas is dat door de pandemie nu niet mogelijk, maar erover wegdromen kan zeker! Wat inspiratie opdoen kan geen kwaad, toch? Vlak boven Venezuela liggen de Kleine Antillen, ook bekend als de ABC-eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao. 

Lees verder