Reisadviezen voor Europa steeds vaker naar geel

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Reisadvies
Vliegreizen worden weer mogelijk©puuropreis

Voor acht Europese landen zet Nederland het reisadvies van oranje op geel. De verandering geldt vanaf donderdag 10 juni voor Duitsland, Italië, Oostenrijk, Luxemburg, Polen, Slowakije, Tsjechië en een deel van Noorwegen, zo is bekendgemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Op die manier worden veel vakantiereizen weer mogelijk.

De besmettingscijfers in genoemde landen zijn gunstig genoeg om het reisadvies te versoepelen, aldus het departement. Voor de landen geldt straks niet langer oranje (uitsluitend noodzakelijke reizen) maar geel (let op: veiligheidsrisico’s). Reizigers die uit deze acht landen terugkeren hoeven geen negatieve PCR-test te laten zien. Het dringende advies voor quarantaine vervalt eveneens. Nederlanders die naar de betreffende bestemmingen gaan, moeten nog wel aan voorwaarden voldoen. Zo moeten vakantiegangers uit ons land zijn gevaccineerd met een erkend vaccin, zoals Pfizer/BioNTech, Moderna, Janssen of AstraZeneca, of kunnen aantonen dat ze recent van het coronavirus zijn hersteld.

Vaak nog wel negatief testresultaat overleggen

Voor reizigers uit andere landen vraagt Italië om een PCR-test of antigeentest (sneltest) die minder dan 48 uur oud is, schrijft de Volkskrant. Hetzelfde geldt voor Polen. In Tsjechië wil men ook negatieve testresultaten zien: een PCR-test van maximaal 72 uur oud en een antigeentest van minder dan 24 uur oud. In Duitsland is dat respectievelijk minder dan 72 en minder dan 48 uur. Daarnaast verlangen zowel de Duitsers als de Tsjechen dat reizigers zich aanmelden via een speciale website.

TIME TO SMILE

Oostenrijk hanteert dezelfde regels als Duitsland, inclusief de online aanmelding. In Luxemburg moeten alleen reizigers die met het vliegtuig komen een negatieve test kunnen overleggen. Wie naar Slowakije wil reizen, moet ter plekke twee weken in quarantaine. In Noorwegen duurt die periode tien dagen. 

Weer naar Frankrijk

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag ook een nieuw reisadvies voor Frankrijk afgekondigd. "Vanaf 9 juni 2021 kunt u naar Frankrijk reizen als u bent ingeënt met een door de EU goedgekeurd coronavaccin. Ook het Nederlandse gele inentingsboekje wordt bij inreizen naar Frankrijk geaccepteerd. U hoeft dan geen negatieve PCR-test meer te laten zien als u minimaal 2 weken voordat u in Frankrijk aankomt volledig gevaccineerd bent", staat te lezen op de website van de overheid aangaande reisadviezen.

De meeste landen in de wereld houden overigens het reisadvies oranje. De Caribische eilanden Saba en Sint-Eustatius staan als enige op groen. Code geel geldt nu onder meer voor Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten, Finland, Malta, Portugal, de Griekse eilanden, Ierland en IJsland. Voor veel landen is het straks wel noodzakelijk dat reizigers kunnen aantonen te zijn gevaccineerd of het coronavirus te hebben gehad. Dat gebeurt via het zogeheten coronapaspoort, waarover je verderop meer kunt lezen.

Meer over coronapaspoort en reizen

Niet vergeten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Boeken voor je (zomer)vakantie? Kijk eens bij het uitgebreide aanbod op onze site. Je boekt via Puur op reis direct bij de aanbieder, dus er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder