Reisadviezen voor Europa steeds vaker naar geel

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Reisadvies
Vliegreizen worden weer mogelijk©puuropreis

Voor acht Europese landen zet Nederland het reisadvies van oranje op geel. De verandering geldt vanaf donderdag 10 juni voor Duitsland, Italië, Oostenrijk, Luxemburg, Polen, Slowakije, Tsjechië en een deel van Noorwegen, zo is bekendgemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Op die manier worden veel vakantiereizen weer mogelijk.

De besmettingscijfers in genoemde landen zijn gunstig genoeg om het reisadvies te versoepelen, aldus het departement. Voor de landen geldt straks niet langer oranje (uitsluitend noodzakelijke reizen) maar geel (let op: veiligheidsrisico’s). Reizigers die uit deze acht landen terugkeren hoeven geen negatieve PCR-test te laten zien. Het dringende advies voor quarantaine vervalt eveneens. Nederlanders die naar de betreffende bestemmingen gaan, moeten nog wel aan voorwaarden voldoen. Zo moeten vakantiegangers uit ons land zijn gevaccineerd met een erkend vaccin, zoals Pfizer/BioNTech, Moderna, Janssen of AstraZeneca, of kunnen aantonen dat ze recent van het coronavirus zijn hersteld.

Vaak nog wel negatief testresultaat overleggen

Voor reizigers uit andere landen vraagt Italië om een PCR-test of antigeentest (sneltest) die minder dan 48 uur oud is, schrijft de Volkskrant. Hetzelfde geldt voor Polen. In Tsjechië wil men ook negatieve testresultaten zien: een PCR-test van maximaal 72 uur oud en een antigeentest van minder dan 24 uur oud. In Duitsland is dat respectievelijk minder dan 72 en minder dan 48 uur. Daarnaast verlangen zowel de Duitsers als de Tsjechen dat reizigers zich aanmelden via een speciale website.

TIME TO SMILE

Oostenrijk hanteert dezelfde regels als Duitsland, inclusief de online aanmelding. In Luxemburg moeten alleen reizigers die met het vliegtuig komen een negatieve test kunnen overleggen. Wie naar Slowakije wil reizen, moet ter plekke twee weken in quarantaine. In Noorwegen duurt die periode tien dagen. 

Weer naar Frankrijk

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag ook een nieuw reisadvies voor Frankrijk afgekondigd. "Vanaf 9 juni 2021 kunt u naar Frankrijk reizen als u bent ingeënt met een door de EU goedgekeurd coronavaccin. Ook het Nederlandse gele inentingsboekje wordt bij inreizen naar Frankrijk geaccepteerd. U hoeft dan geen negatieve PCR-test meer te laten zien als u minimaal 2 weken voordat u in Frankrijk aankomt volledig gevaccineerd bent", staat te lezen op de website van de overheid aangaande reisadviezen.

De meeste landen in de wereld houden overigens het reisadvies oranje. De Caribische eilanden Saba en Sint-Eustatius staan als enige op groen. Code geel geldt nu onder meer voor Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten, Finland, Malta, Portugal, de Griekse eilanden, Ierland en IJsland. Voor veel landen is het straks wel noodzakelijk dat reizigers kunnen aantonen te zijn gevaccineerd of het coronavirus te hebben gehad. Dat gebeurt via het zogeheten coronapaspoort, waarover je verderop meer kunt lezen.

Meer over coronapaspoort en reizen

Niet vergeten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Boeken voor je (zomer)vakantie? Kijk eens bij het uitgebreide aanbod op onze site. Je boekt via Puur op reis direct bij de aanbieder, dus er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder