Zestien jaar cel voor kapitein Costa Concordia

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

De kapitein van het verongelukte cruiseschip Costa Concordia is schuldig bevonden aan doodslag. De rechtbank in Grosseto heeft Francesco Schettino vandaag veroordeeld tot een celstraf van 16 jaar en een maand. Bovendien mag hij na het uitzitten van die straf vijf jaar geen kapitein zijn. Schettino (54) stond aan het roer van het cruiseschip, toen het op 13 januari 2012 voor de Italiaanse kust de rotsen raakte, kapseisde en gedeeltelijk zonk. Bij de ramp kwamen 32 mensen om het leven. Het schip lag lang op de rampplek, maar het wrak is inmiddels weggesleept naar Genua.

De kapitein voer met het 290 meter lange schip te dicht langs de rotsen van Giglio, volgens hem om de 4000 opvarenden een beter uitzicht op het eiland te gunnen. Door de botsing stroomde zeewater in het schip, waardoor het langzaam begon te kapseizen. Schettino viel naar eigen zeggen tijdens de ontruiming in een reddingsboot, nog voordat iedereen van boord was.

De officier van justitie eiste 26 jaar en 3 maanden cel voor het veroorzaken van een schipbreuk, doodslag en het verlaten van het schip voordat alle opvarenden van boord waren. De advocaten van de kapitein wilden juist vrijspraak, omdat de dood van de opvarenden niet te wijten zou zijn aan zijn gedrag. Schettino heeft al aangegeven tegen het vonnis in hoger beroep te gaan. In afwachting van de behandling hiervan blijft hij op vrije voeten.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder