Noodtoestand in noordoosten VS door storm Juno

4.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Storm Juno trekt over New YorkHet openbare leven in het noordoosten van de Verenigde Staten ligt stil. Gouverneurs van zes staten hebben de noodtoestand uitgeroepen, nadat de winterstorm Juno het gebied heeft gegeseld. De storm treft tot 20 procent van de Amerikaanse bevolking, zo’n 60 miljoen mensen.

In New York mochten auto’s de weg niet op en werd het metroverkeer stilgelegd. Duizenden vluchten zijn geannuleerd. Veel werknemers en scholieren zagen zich genoodzaakt thuis te blijven. Winkels hebben inmiddels tekorten gemeld: van scheppen en sneeuwblazers tot brood, water en andere levensmiddelen. De gouverneurs hebben mensen aangeraden vandaag thuis te blijven.

Snowmageddon, Snowzilla

De oostkust van de VS wordt vaker geteisterd door noodweer en sneeuwstormen. Begin vorig jaar vielen 9 doden bij een winterstorm en werden 2200 vluchten geschrapt. De VS heeft deze winter al omgedoopt tot ‘horrorwinter’ en op social media wordt gerept van een Snowmageddon, Snowpocalypse en Snowzilla.

Die vrees werd overigens bewaarheid voor de passagiers van een vlucht, die gisteren gereedstond op de luchthaven JFK in New York. Pas na 6 uur werd het toestel van Virgin Atlantic, met bestemming Londen, van de landingsbaan teruggesleept naar de gate. De vlucht moest worden geannuleerd vanwege ijsvorming op de vleugels en een zieke passagier.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder