Noodtoestand in noordoosten VS door storm Juno

4.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Storm Juno trekt over New YorkHet openbare leven in het noordoosten van de Verenigde Staten ligt stil. Gouverneurs van zes staten hebben de noodtoestand uitgeroepen, nadat de winterstorm Juno het gebied heeft gegeseld. De storm treft tot 20 procent van de Amerikaanse bevolking, zo’n 60 miljoen mensen.

In New York mochten auto’s de weg niet op en werd het metroverkeer stilgelegd. Duizenden vluchten zijn geannuleerd. Veel werknemers en scholieren zagen zich genoodzaakt thuis te blijven. Winkels hebben inmiddels tekorten gemeld: van scheppen en sneeuwblazers tot brood, water en andere levensmiddelen. De gouverneurs hebben mensen aangeraden vandaag thuis te blijven.

Snowmageddon, Snowzilla

De oostkust van de VS wordt vaker geteisterd door noodweer en sneeuwstormen. Begin vorig jaar vielen 9 doden bij een winterstorm en werden 2200 vluchten geschrapt. De VS heeft deze winter al omgedoopt tot ‘horrorwinter’ en op social media wordt gerept van een Snowmageddon, Snowpocalypse en Snowzilla.

Die vrees werd overigens bewaarheid voor de passagiers van een vlucht, die gisteren gereedstond op de luchthaven JFK in New York. Pas na 6 uur werd het toestel van Virgin Atlantic, met bestemming Londen, van de landingsbaan teruggesleept naar de gate. De vlucht moest worden geannuleerd vanwege ijsvorming op de vleugels en een zieke passagier.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder