Noodtoestand in noordoosten VS door storm Juno

4.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Storm Juno trekt over New YorkHet openbare leven in het noordoosten van de Verenigde Staten ligt stil. Gouverneurs van zes staten hebben de noodtoestand uitgeroepen, nadat de winterstorm Juno het gebied heeft gegeseld. De storm treft tot 20 procent van de Amerikaanse bevolking, zo’n 60 miljoen mensen.

In New York mochten auto’s de weg niet op en werd het metroverkeer stilgelegd. Duizenden vluchten zijn geannuleerd. Veel werknemers en scholieren zagen zich genoodzaakt thuis te blijven. Winkels hebben inmiddels tekorten gemeld: van scheppen en sneeuwblazers tot brood, water en andere levensmiddelen. De gouverneurs hebben mensen aangeraden vandaag thuis te blijven.

Snowmageddon, Snowzilla

De oostkust van de VS wordt vaker geteisterd door noodweer en sneeuwstormen. Begin vorig jaar vielen 9 doden bij een winterstorm en werden 2200 vluchten geschrapt. De VS heeft deze winter al omgedoopt tot ‘horrorwinter’ en op social media wordt gerept van een Snowmageddon, Snowpocalypse en Snowzilla.

Die vrees werd overigens bewaarheid voor de passagiers van een vlucht, die gisteren gereedstond op de luchthaven JFK in New York. Pas na 6 uur werd het toestel van Virgin Atlantic, met bestemming Londen, van de landingsbaan teruggesleept naar de gate. De vlucht moest worden geannuleerd vanwege ijsvorming op de vleugels en een zieke passagier.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder