Staartstuk Air Asia uit zee gevist

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Air AsiaZaterdag is het staartstuk van het gecrashte vliegtuig van Air Asia opgevist uit de Javazee. De vondst is van belang, omdat het onderdeel mogelijk de zwarte dozen bevat, de recorders met vluchtgegevens die inzicht kunnen bieden in wat er precies gebeurde toen het toestel eind december verongelukte. Met behulp van ballonnen werd het rode metalen brokstuk met het woord 'Asia' boven water gebracht. De staart lag op een diepte van zo'n dertig meter.


Vrijdag werden signalen opgepikt op ongeveer een kilometer afstand van de locatie waar het staartstuk lag. Onduidelijk is of deze afkomstig waren van de datarecorders of van iets anders. Volgens een onderzoeker van de Nationale Commissie voor Transportveiligheid werd ter plaatse geen metaal gedetecteerd.
De lokalisering van het staartstuk eerder deze week betekende een grote doorbraak in de zoektocht naar het wrak. Desondanks wordt naarstig verder gezocht naar de romp. Hierin zitten waarschijnlijk de meeste lichamen van inzittenden vast. In totaal zijn nu 48 lichamen van de 162 inzittenden geborgen.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder