Staartstuk Air Asia uit zee gevist

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Air AsiaZaterdag is het staartstuk van het gecrashte vliegtuig van Air Asia opgevist uit de Javazee. De vondst is van belang, omdat het onderdeel mogelijk de zwarte dozen bevat, de recorders met vluchtgegevens die inzicht kunnen bieden in wat er precies gebeurde toen het toestel eind december verongelukte. Met behulp van ballonnen werd het rode metalen brokstuk met het woord 'Asia' boven water gebracht. De staart lag op een diepte van zo'n dertig meter.


Vrijdag werden signalen opgepikt op ongeveer een kilometer afstand van de locatie waar het staartstuk lag. Onduidelijk is of deze afkomstig waren van de datarecorders of van iets anders. Volgens een onderzoeker van de Nationale Commissie voor Transportveiligheid werd ter plaatse geen metaal gedetecteerd.
De lokalisering van het staartstuk eerder deze week betekende een grote doorbraak in de zoektocht naar het wrak. Desondanks wordt naarstig verder gezocht naar de romp. Hierin zitten waarschijnlijk de meeste lichamen van inzittenden vast. In totaal zijn nu 48 lichamen van de 162 inzittenden geborgen.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder