Vliegtuig AirAsia waarschijnlijk neergestort

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AirasiaVanmorgen heeft rond 6.20 uur Nederlandse tijd een vliegtuig van AirAsia, onderweg van Indonesië naar Singapore, het contact met de luchtverkeersleiding verloren. De autoriteiten houden er rekening mee dat vlucht QZ8501 is neergestort en dat alle 162 inzittenden daarbij om het leven zijn gekomen. 

Het toestel van de lowcoast maatschappij had rond 8.30 uur lokale tijd moeten landen in Singapore. Drie kwartier nadat het was opgestegen in Surabaya ging het mis. De piloot had aangegeven van route te willen veranderen omdat het weer erg slecht was. Kort nadat de piloot dit verzoek deed verdween het toestel van de radar, echter zonder een noodsignaal te hebben afgegeven. Op dat moment vloog de Airbus waarschijnlijk boven de Javazee.

Naast de 7 bemanningsleden zaten in de Airbus 320-200 156 mensen uit Indonesië. Verder waren er nog 3 Zuid-Koreanen, een Fransman, een passagier uit Singapore en een passagier uit Maleisië ingecheckt.
Op Juanda International Airport in Surabaya is een crisiscentrum ingericht waar naasten van de  vermiste reizigers op nieuws over vlucht QZ8501 wachten. Ondertussen is de zoekactie naar de vermiste airbus van AirAsia in volle gang en hebben Singapore, Maleisië en Australië hun hulp aangeboden.

Rampjaar

AirAsia is een van de populairste lowcost maatschappijen in Azië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Maleisië.
2014 is een zwart jaar voor Maleisië: eerder verdween een toestel van Malaysia Airlines (MH370). In juli vond er een andere ramp plaats met een toestel van Malaysia Airlines. Vlucht MH17 werd boven Oekraïne neergehaald. Hierbij kwamen  alle inzittenden om het leven.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder