Vliegtuig AirAsia waarschijnlijk neergestort

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AirasiaVanmorgen heeft rond 6.20 uur Nederlandse tijd een vliegtuig van AirAsia, onderweg van Indonesië naar Singapore, het contact met de luchtverkeersleiding verloren. De autoriteiten houden er rekening mee dat vlucht QZ8501 is neergestort en dat alle 162 inzittenden daarbij om het leven zijn gekomen. 

Het toestel van de lowcoast maatschappij had rond 8.30 uur lokale tijd moeten landen in Singapore. Drie kwartier nadat het was opgestegen in Surabaya ging het mis. De piloot had aangegeven van route te willen veranderen omdat het weer erg slecht was. Kort nadat de piloot dit verzoek deed verdween het toestel van de radar, echter zonder een noodsignaal te hebben afgegeven. Op dat moment vloog de Airbus waarschijnlijk boven de Javazee.

Naast de 7 bemanningsleden zaten in de Airbus 320-200 156 mensen uit Indonesië. Verder waren er nog 3 Zuid-Koreanen, een Fransman, een passagier uit Singapore en een passagier uit Maleisië ingecheckt.
Op Juanda International Airport in Surabaya is een crisiscentrum ingericht waar naasten van de  vermiste reizigers op nieuws over vlucht QZ8501 wachten. Ondertussen is de zoekactie naar de vermiste airbus van AirAsia in volle gang en hebben Singapore, Maleisië en Australië hun hulp aangeboden.

Rampjaar

AirAsia is een van de populairste lowcost maatschappijen in Azië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Maleisië.
2014 is een zwart jaar voor Maleisië: eerder verdween een toestel van Malaysia Airlines (MH370). In juli vond er een andere ramp plaats met een toestel van Malaysia Airlines. Vlucht MH17 werd boven Oekraïne neergehaald. Hierbij kwamen  alle inzittenden om het leven.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder