Vliegtuig AirAsia waarschijnlijk neergestort

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AirasiaVanmorgen heeft rond 6.20 uur Nederlandse tijd een vliegtuig van AirAsia, onderweg van Indonesië naar Singapore, het contact met de luchtverkeersleiding verloren. De autoriteiten houden er rekening mee dat vlucht QZ8501 is neergestort en dat alle 162 inzittenden daarbij om het leven zijn gekomen. 

Het toestel van de lowcoast maatschappij had rond 8.30 uur lokale tijd moeten landen in Singapore. Drie kwartier nadat het was opgestegen in Surabaya ging het mis. De piloot had aangegeven van route te willen veranderen omdat het weer erg slecht was. Kort nadat de piloot dit verzoek deed verdween het toestel van de radar, echter zonder een noodsignaal te hebben afgegeven. Op dat moment vloog de Airbus waarschijnlijk boven de Javazee.

Naast de 7 bemanningsleden zaten in de Airbus 320-200 156 mensen uit Indonesië. Verder waren er nog 3 Zuid-Koreanen, een Fransman, een passagier uit Singapore en een passagier uit Maleisië ingecheckt.
Op Juanda International Airport in Surabaya is een crisiscentrum ingericht waar naasten van de  vermiste reizigers op nieuws over vlucht QZ8501 wachten. Ondertussen is de zoekactie naar de vermiste airbus van AirAsia in volle gang en hebben Singapore, Maleisië en Australië hun hulp aangeboden.

Rampjaar

AirAsia is een van de populairste lowcost maatschappijen in Azië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Maleisië.
2014 is een zwart jaar voor Maleisië: eerder verdween een toestel van Malaysia Airlines (MH370). In juli vond er een andere ramp plaats met een toestel van Malaysia Airlines. Vlucht MH17 werd boven Oekraïne neergehaald. Hierbij kwamen  alle inzittenden om het leven.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder