Vliegtuig AirAsia waarschijnlijk neergestort

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AirasiaVanmorgen heeft rond 6.20 uur Nederlandse tijd een vliegtuig van AirAsia, onderweg van Indonesië naar Singapore, het contact met de luchtverkeersleiding verloren. De autoriteiten houden er rekening mee dat vlucht QZ8501 is neergestort en dat alle 162 inzittenden daarbij om het leven zijn gekomen. 

Het toestel van de lowcoast maatschappij had rond 8.30 uur lokale tijd moeten landen in Singapore. Drie kwartier nadat het was opgestegen in Surabaya ging het mis. De piloot had aangegeven van route te willen veranderen omdat het weer erg slecht was. Kort nadat de piloot dit verzoek deed verdween het toestel van de radar, echter zonder een noodsignaal te hebben afgegeven. Op dat moment vloog de Airbus waarschijnlijk boven de Javazee.

Naast de 7 bemanningsleden zaten in de Airbus 320-200 156 mensen uit Indonesië. Verder waren er nog 3 Zuid-Koreanen, een Fransman, een passagier uit Singapore en een passagier uit Maleisië ingecheckt.
Op Juanda International Airport in Surabaya is een crisiscentrum ingericht waar naasten van de  vermiste reizigers op nieuws over vlucht QZ8501 wachten. Ondertussen is de zoekactie naar de vermiste airbus van AirAsia in volle gang en hebben Singapore, Maleisië en Australië hun hulp aangeboden.

Rampjaar

AirAsia is een van de populairste lowcost maatschappijen in Azië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Maleisië.
2014 is een zwart jaar voor Maleisië: eerder verdween een toestel van Malaysia Airlines (MH370). In juli vond er een andere ramp plaats met een toestel van Malaysia Airlines. Vlucht MH17 werd boven Oekraïne neergehaald. Hierbij kwamen  alle inzittenden om het leven.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder