Vliegtuig AirAsia waarschijnlijk neergestort

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AirasiaVanmorgen heeft rond 6.20 uur Nederlandse tijd een vliegtuig van AirAsia, onderweg van Indonesië naar Singapore, het contact met de luchtverkeersleiding verloren. De autoriteiten houden er rekening mee dat vlucht QZ8501 is neergestort en dat alle 162 inzittenden daarbij om het leven zijn gekomen. 

Het toestel van de lowcoast maatschappij had rond 8.30 uur lokale tijd moeten landen in Singapore. Drie kwartier nadat het was opgestegen in Surabaya ging het mis. De piloot had aangegeven van route te willen veranderen omdat het weer erg slecht was. Kort nadat de piloot dit verzoek deed verdween het toestel van de radar, echter zonder een noodsignaal te hebben afgegeven. Op dat moment vloog de Airbus waarschijnlijk boven de Javazee.

Naast de 7 bemanningsleden zaten in de Airbus 320-200 156 mensen uit Indonesië. Verder waren er nog 3 Zuid-Koreanen, een Fransman, een passagier uit Singapore en een passagier uit Maleisië ingecheckt.
Op Juanda International Airport in Surabaya is een crisiscentrum ingericht waar naasten van de  vermiste reizigers op nieuws over vlucht QZ8501 wachten. Ondertussen is de zoekactie naar de vermiste airbus van AirAsia in volle gang en hebben Singapore, Maleisië en Australië hun hulp aangeboden.

Rampjaar

AirAsia is een van de populairste lowcost maatschappijen in Azië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Maleisië.
2014 is een zwart jaar voor Maleisië: eerder verdween een toestel van Malaysia Airlines (MH370). In juli vond er een andere ramp plaats met een toestel van Malaysia Airlines. Vlucht MH17 werd boven Oekraïne neergehaald. Hierbij kwamen  alle inzittenden om het leven.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder