Spanje stevent weer af op record

4.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tossa de MarSpanje heeft volgens minister José Manuel Soria (toerisme) ‘de beste zomer in de geschiedenis achter de rug als het gaat om internationale aankomsten’. Hij verwacht dat zijn land 2014 gaat afsluiten met meer dan 62 miljoen internationale toeristen; een toename van zo’n 2,9 procent ten opzichte van vorig jaar. In 2013 ontving Spanje 60,6 miljoen buitenlandse toeristen – en dit was eveneens een recordjaar.


Het Verenigd Koninkrijk staat nog steeds op de eerste plaats met 12,3 miljoen Britse toeristen die tot september 2014 een bezoek aan Spanje hebben gebracht; een groei van 5,6 procent. Het Verenigd Koninkrijk heeft hiermee 23,6 procent van de totale markt in handen. Op de tweede plaats staat Frankrijk met 8,6 miljoen bezoekers.

Groei uit Nederland

Ook vanuit Nederland was er een toename van het aantal vakantiegangers naar Spanje. Meer dan 2,2 miljoen Nederlanders werden tot september genoteerd; een toename van 5,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De Spaanse regio die de meeste buitenlandse bezoekers ontving, was Catalonië met 13,4 miljoen buitenlandse bezoekers; gevolgd door de Balearen met 10,1 miljoen. Op de derde plaats staan de Canarische Eilanden, Andalusië komt op de vierde plaats en de autonome regio Valencia staat vijfde.

De meeste bezoekers arriveerden met het vliegtuig; in totaal 79,7 procent en dat is een toename van 6,7 procent. Ook het aantal bezoekers per auto groeide (18,5 procent, een stijging van 9,6 procent).

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder