Spanje stevent weer af op record

4.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tossa de MarSpanje heeft volgens minister José Manuel Soria (toerisme) ‘de beste zomer in de geschiedenis achter de rug als het gaat om internationale aankomsten’. Hij verwacht dat zijn land 2014 gaat afsluiten met meer dan 62 miljoen internationale toeristen; een toename van zo’n 2,9 procent ten opzichte van vorig jaar. In 2013 ontving Spanje 60,6 miljoen buitenlandse toeristen – en dit was eveneens een recordjaar.


Het Verenigd Koninkrijk staat nog steeds op de eerste plaats met 12,3 miljoen Britse toeristen die tot september 2014 een bezoek aan Spanje hebben gebracht; een groei van 5,6 procent. Het Verenigd Koninkrijk heeft hiermee 23,6 procent van de totale markt in handen. Op de tweede plaats staat Frankrijk met 8,6 miljoen bezoekers.

Groei uit Nederland

Ook vanuit Nederland was er een toename van het aantal vakantiegangers naar Spanje. Meer dan 2,2 miljoen Nederlanders werden tot september genoteerd; een toename van 5,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De Spaanse regio die de meeste buitenlandse bezoekers ontving, was Catalonië met 13,4 miljoen buitenlandse bezoekers; gevolgd door de Balearen met 10,1 miljoen. Op de derde plaats staan de Canarische Eilanden, Andalusië komt op de vierde plaats en de autonome regio Valencia staat vijfde.

De meeste bezoekers arriveerden met het vliegtuig; in totaal 79,7 procent en dat is een toename van 6,7 procent. Ook het aantal bezoekers per auto groeide (18,5 procent, een stijging van 9,6 procent).

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder