KLM-passagiers gestrand op Sint Maarten

3.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

@Betty Franke via TwitterAl twee dagen lang wachten 380 KLM-passagiers op het vliegveld van Sint Maarten voor een vlucht naar Curaçao, om zo door te kunnen vliegen naar Amsterdam. Hun vlucht met de Boeing 747 werd uitgesteld wegens technische mankementen. Naast deze pech kregen de passagiers op het Juliana International Airport ook nog eens te maken met een valse bommelding en werd de luchthaven volledig ontruimd.

De pech begon op vrijdag, toen het vliegtuig door technische problemen niet kon opstijgen. Daarop besloot de KLM om een onderdeel in te laten vliegen. Helaas bleek dat de reparatie langer zou duren dan verwacht en gooide de bommelding ook nog eens roet in het eten. Alle vluchten werden geannuleerd, maar rond 13.00 uur lokale tijd bleek niets gevonden te zijn en werd de luchthaven weer vrijgegeven.

Slapen op het vliegveld

De eerste nacht werden de reizigers ondergebracht in hotels, maar die waren de tweede nacht vrijwel volgeboekt waardoor de meeste reizigers de nacht op het vliegveld moesten doorbrengen. Omdat alles langer ging duren dan verwacht stuurde KLM een ander toestel naar Sint Maarten om de reizigers op te halen. Naar verwachting vertrekt deze extra vlucht (KL9865) vanavond om 23.30 uur (Nederlandse tijd) vanaf Sint Maarten.KLM wil niet zeggen wat het mankement precies is. KLM weet niet wat er precies mis is met het pechtoestel en noemt het 'pure pech' dat de Boeing niet snel genoeg gerepareerd kon worden. "Maar veiligheid gaat voor alles."

De passagiers laten via Twitter weten dat er 'te weinig hulp van KLM is, nauwelijks goede informatie en dat de omstandigheden erbarmelijk zijn.
De passagiers kunnen rekenen op een behoorlijke schadevergoeding!

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder