KLM-passagiers gestrand op Sint Maarten

3.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

@Betty Franke via TwitterAl twee dagen lang wachten 380 KLM-passagiers op het vliegveld van Sint Maarten voor een vlucht naar Curaçao, om zo door te kunnen vliegen naar Amsterdam. Hun vlucht met de Boeing 747 werd uitgesteld wegens technische mankementen. Naast deze pech kregen de passagiers op het Juliana International Airport ook nog eens te maken met een valse bommelding en werd de luchthaven volledig ontruimd.

De pech begon op vrijdag, toen het vliegtuig door technische problemen niet kon opstijgen. Daarop besloot de KLM om een onderdeel in te laten vliegen. Helaas bleek dat de reparatie langer zou duren dan verwacht en gooide de bommelding ook nog eens roet in het eten. Alle vluchten werden geannuleerd, maar rond 13.00 uur lokale tijd bleek niets gevonden te zijn en werd de luchthaven weer vrijgegeven.

Slapen op het vliegveld

De eerste nacht werden de reizigers ondergebracht in hotels, maar die waren de tweede nacht vrijwel volgeboekt waardoor de meeste reizigers de nacht op het vliegveld moesten doorbrengen. Omdat alles langer ging duren dan verwacht stuurde KLM een ander toestel naar Sint Maarten om de reizigers op te halen. Naar verwachting vertrekt deze extra vlucht (KL9865) vanavond om 23.30 uur (Nederlandse tijd) vanaf Sint Maarten.KLM wil niet zeggen wat het mankement precies is. KLM weet niet wat er precies mis is met het pechtoestel en noemt het 'pure pech' dat de Boeing niet snel genoeg gerepareerd kon worden. "Maar veiligheid gaat voor alles."

De passagiers laten via Twitter weten dat er 'te weinig hulp van KLM is, nauwelijks goede informatie en dat de omstandigheden erbarmelijk zijn.
De passagiers kunnen rekenen op een behoorlijke schadevergoeding!

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder