KLM-passagiers gestrand op Sint Maarten

3.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

@Betty Franke via TwitterAl twee dagen lang wachten 380 KLM-passagiers op het vliegveld van Sint Maarten voor een vlucht naar Curaçao, om zo door te kunnen vliegen naar Amsterdam. Hun vlucht met de Boeing 747 werd uitgesteld wegens technische mankementen. Naast deze pech kregen de passagiers op het Juliana International Airport ook nog eens te maken met een valse bommelding en werd de luchthaven volledig ontruimd.

De pech begon op vrijdag, toen het vliegtuig door technische problemen niet kon opstijgen. Daarop besloot de KLM om een onderdeel in te laten vliegen. Helaas bleek dat de reparatie langer zou duren dan verwacht en gooide de bommelding ook nog eens roet in het eten. Alle vluchten werden geannuleerd, maar rond 13.00 uur lokale tijd bleek niets gevonden te zijn en werd de luchthaven weer vrijgegeven.

Slapen op het vliegveld

De eerste nacht werden de reizigers ondergebracht in hotels, maar die waren de tweede nacht vrijwel volgeboekt waardoor de meeste reizigers de nacht op het vliegveld moesten doorbrengen. Omdat alles langer ging duren dan verwacht stuurde KLM een ander toestel naar Sint Maarten om de reizigers op te halen. Naar verwachting vertrekt deze extra vlucht (KL9865) vanavond om 23.30 uur (Nederlandse tijd) vanaf Sint Maarten.KLM wil niet zeggen wat het mankement precies is. KLM weet niet wat er precies mis is met het pechtoestel en noemt het 'pure pech' dat de Boeing niet snel genoeg gerepareerd kon worden. "Maar veiligheid gaat voor alles."

De passagiers laten via Twitter weten dat er 'te weinig hulp van KLM is, nauwelijks goede informatie en dat de omstandigheden erbarmelijk zijn.
De passagiers kunnen rekenen op een behoorlijke schadevergoeding!

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder