Pestuitbraak op Madagaskar

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Antananarivo Rova-Palast by David Herzog - German wikipedia.jpgAl 40 mensen zijn sinds eind augustus op het eiland Madagaskar bezweken aan de pest. Ruim 100 mensen zijn ziek, zo meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Op het eiland voor de Afrikaanse oostkust is vooral in de hoofdstad Antananarivo de situatie zorgelijk.

 

De  (WHO) waarschuwde vrijdag dat de pestbacterie zich in de hoofdstad snel verspreidt omdat de gezondheidszorg slecht is en de stad dichtbevolkt. Daarnaast zijn de vlooien, verantwoordelijk voor de verspreiding, veelal resistent tegen de antibiotica die besmette mensen krijgen om de ziekte te behandelen. Slaat het middel wel aan dan is de pest goed te behandelen, komt de ziekte in de longen terecht dan is een longontsteking de complicatie waar de meeste patiënten aan overlijden.

In Madagaskar komen nog niet veel toeristen, maar het aantal groeit gestaag. Omdat er op het eiland nog niet al te veel faciliteiten zijn is het eiland vooral populair bij avontuurzoekers.
Voor het land gelden over het algemeen wel veiligheidswaarschuwingen.

 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder