Pestuitbraak op Madagaskar

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Antananarivo Rova-Palast by David Herzog - German wikipedia.jpgAl 40 mensen zijn sinds eind augustus op het eiland Madagaskar bezweken aan de pest. Ruim 100 mensen zijn ziek, zo meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Op het eiland voor de Afrikaanse oostkust is vooral in de hoofdstad Antananarivo de situatie zorgelijk.

 

De  (WHO) waarschuwde vrijdag dat de pestbacterie zich in de hoofdstad snel verspreidt omdat de gezondheidszorg slecht is en de stad dichtbevolkt. Daarnaast zijn de vlooien, verantwoordelijk voor de verspreiding, veelal resistent tegen de antibiotica die besmette mensen krijgen om de ziekte te behandelen. Slaat het middel wel aan dan is de pest goed te behandelen, komt de ziekte in de longen terecht dan is een longontsteking de complicatie waar de meeste patiënten aan overlijden.

In Madagaskar komen nog niet veel toeristen, maar het aantal groeit gestaag. Omdat er op het eiland nog niet al te veel faciliteiten zijn is het eiland vooral populair bij avontuurzoekers.
Voor het land gelden over het algemeen wel veiligheidswaarschuwingen.

 

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder