Duits treinpersoneel vergalt feestje rond val van de Muur

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Trein, DuitslandZondag 9 november is het 25 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Maar juist aan de vooravond van de grootse viering van de val heeft het Duitse treinpersoneel besloten om te gaan staken. Vanaf donderdag willen ze vier dagen het werk neerleggen; inderdaad, tot en met 9 november. Onder andere de burgemeester van Berlijn is woedend over het moment van het protest.

 

Naar verwachting worden tienduizenden mensen uit binnen- en buitenland gedupeerd, die komend weekeinde de feestelijkheden in de hoofdstad na een relaxte treinreis wilden bezoeken. Zij moeten op korte termijn op zoek naar alternatieven. Het treinpersoneel staakt liefst 109 uur, onder meer om hoger loon af te dwingen.

Gevolgen voor Nederlanders

De Duitse Bahn belooft dat er nog wel enkele treinen zullen rijden, maar die kunnen de verwachte chaos nauwelijks voorkomen. Voor Nederlandse reizigers richting Duitsland heeft de staking ook grote gevolgen. De trein Amsterdam - Berlijn rijdt slechts tot net over de Duitse grens (tot Bad Bentheim). Van daar wordt geen vervangend vervoer geregeld. Duitse particuliere busondernemingen, de zogenoemde Fernbusse, beloven wel extra bussen te laten rijden tussen de grote steden, zo schrijft de Volkskrant.

Organisatoren van jubileummanifestaties in Berlijn - er worden bijvoorbeeld duizenden lichtgevende ballonnen geplaatst op het tracé van de Muur – spreken volgens de krant van ‘een egoïstische beslissing’ van de machinistenvakbond.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder