Duits treinpersoneel vergalt feestje rond val van de Muur

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Trein, DuitslandZondag 9 november is het 25 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Maar juist aan de vooravond van de grootse viering van de val heeft het Duitse treinpersoneel besloten om te gaan staken. Vanaf donderdag willen ze vier dagen het werk neerleggen; inderdaad, tot en met 9 november. Onder andere de burgemeester van Berlijn is woedend over het moment van het protest.

 

Naar verwachting worden tienduizenden mensen uit binnen- en buitenland gedupeerd, die komend weekeinde de feestelijkheden in de hoofdstad na een relaxte treinreis wilden bezoeken. Zij moeten op korte termijn op zoek naar alternatieven. Het treinpersoneel staakt liefst 109 uur, onder meer om hoger loon af te dwingen.

Gevolgen voor Nederlanders

De Duitse Bahn belooft dat er nog wel enkele treinen zullen rijden, maar die kunnen de verwachte chaos nauwelijks voorkomen. Voor Nederlandse reizigers richting Duitsland heeft de staking ook grote gevolgen. De trein Amsterdam - Berlijn rijdt slechts tot net over de Duitse grens (tot Bad Bentheim). Van daar wordt geen vervangend vervoer geregeld. Duitse particuliere busondernemingen, de zogenoemde Fernbusse, beloven wel extra bussen te laten rijden tussen de grote steden, zo schrijft de Volkskrant.

Organisatoren van jubileummanifestaties in Berlijn - er worden bijvoorbeeld duizenden lichtgevende ballonnen geplaatst op het tracé van de Muur – spreken volgens de krant van ‘een egoïstische beslissing’ van de machinistenvakbond.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder