Reli-toerisme in Panama

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kerk in PanamaIn samenwerking met de katholieke kerk lanceert de Autoridad de Turismo de Panamá (ATP) volgend jaar een nieuw concept: religieus toerisme. Onderdeel is de ‘Ruta del Alma’ (Pad van de Ziel): een pelgrimsroute langs de vele koloniale kerken. De route, geïnspireerd op de belangrijkste katholieke feestdagen, is een belangrijke nieuwe attractie voor toeristen die naast natuurbeleving meer willen weten over de geschiedenis en architectuur van de kerken.


Paspoort

Panama wordt bezocht, krijgt de bezoeker een stempel in het paspoort. Voor elke 6, 11, 16, 21 en 30 stempels krijgt de reiziger bij vertrek op het vliegveld een cadeau, aangeboden door ATP en de katholieke kerk van Panama.

In het oude centrum van Panama City, Casco Viejo, zijn bijvoorbeeld twee zeer waardevolle kerken te bezoeken. De best bewaarde kerk is ‘La Merced’, waarin het enige religieuze museum van de stad huist, met een collectie afbeeldingen, koloniale schilderijen, gouden en zilveren voorwerpen en belangrijke historische documenten van Panama. ‘La Merced’ werd met haar barokke gevel in 1956 erkend als nationaal monument.

Gouden Altaar

De San José Kerk in Casco Viejo is in het bezit van een van de grootste schatten van Panama: het Gouden Altaar. De kerk, gewijd aan Sint Jozef, werd gebouwd tussen 1671 en 1677 en is een lust voor het oog met barokke details en sterke invloeden uit de inheemse en koloniale kunst. Het altaar is gemaakt van mahoniehout en bedekt met bladgoud. Het zou een van de weinige voorwerpen zijn die de plunderingen en brandstichtingen van de Engelse piraat Henry Morgan in 1671 in Panama City heeft overleefd.

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder