Reli-toerisme in Panama

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kerk in PanamaIn samenwerking met de katholieke kerk lanceert de Autoridad de Turismo de Panamá (ATP) volgend jaar een nieuw concept: religieus toerisme. Onderdeel is de ‘Ruta del Alma’ (Pad van de Ziel): een pelgrimsroute langs de vele koloniale kerken. De route, geïnspireerd op de belangrijkste katholieke feestdagen, is een belangrijke nieuwe attractie voor toeristen die naast natuurbeleving meer willen weten over de geschiedenis en architectuur van de kerken.


Paspoort

Panama wordt bezocht, krijgt de bezoeker een stempel in het paspoort. Voor elke 6, 11, 16, 21 en 30 stempels krijgt de reiziger bij vertrek op het vliegveld een cadeau, aangeboden door ATP en de katholieke kerk van Panama.

In het oude centrum van Panama City, Casco Viejo, zijn bijvoorbeeld twee zeer waardevolle kerken te bezoeken. De best bewaarde kerk is ‘La Merced’, waarin het enige religieuze museum van de stad huist, met een collectie afbeeldingen, koloniale schilderijen, gouden en zilveren voorwerpen en belangrijke historische documenten van Panama. ‘La Merced’ werd met haar barokke gevel in 1956 erkend als nationaal monument.

Gouden Altaar

De San José Kerk in Casco Viejo is in het bezit van een van de grootste schatten van Panama: het Gouden Altaar. De kerk, gewijd aan Sint Jozef, werd gebouwd tussen 1671 en 1677 en is een lust voor het oog met barokke details en sterke invloeden uit de inheemse en koloniale kunst. Het altaar is gemaakt van mahoniehout en bedekt met bladgoud. Het zou een van de weinige voorwerpen zijn die de plunderingen en brandstichtingen van de Engelse piraat Henry Morgan in 1671 in Panama City heeft overleefd.

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder