Reli-toerisme in Panama

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kerk in PanamaIn samenwerking met de katholieke kerk lanceert de Autoridad de Turismo de Panamá (ATP) volgend jaar een nieuw concept: religieus toerisme. Onderdeel is de ‘Ruta del Alma’ (Pad van de Ziel): een pelgrimsroute langs de vele koloniale kerken. De route, geïnspireerd op de belangrijkste katholieke feestdagen, is een belangrijke nieuwe attractie voor toeristen die naast natuurbeleving meer willen weten over de geschiedenis en architectuur van de kerken.


Paspoort

Panama wordt bezocht, krijgt de bezoeker een stempel in het paspoort. Voor elke 6, 11, 16, 21 en 30 stempels krijgt de reiziger bij vertrek op het vliegveld een cadeau, aangeboden door ATP en de katholieke kerk van Panama.

In het oude centrum van Panama City, Casco Viejo, zijn bijvoorbeeld twee zeer waardevolle kerken te bezoeken. De best bewaarde kerk is ‘La Merced’, waarin het enige religieuze museum van de stad huist, met een collectie afbeeldingen, koloniale schilderijen, gouden en zilveren voorwerpen en belangrijke historische documenten van Panama. ‘La Merced’ werd met haar barokke gevel in 1956 erkend als nationaal monument.

Gouden Altaar

De San José Kerk in Casco Viejo is in het bezit van een van de grootste schatten van Panama: het Gouden Altaar. De kerk, gewijd aan Sint Jozef, werd gebouwd tussen 1671 en 1677 en is een lust voor het oog met barokke details en sterke invloeden uit de inheemse en koloniale kunst. Het altaar is gemaakt van mahoniehout en bedekt met bladgoud. Het zou een van de weinige voorwerpen zijn die de plunderingen en brandstichtingen van de Engelse piraat Henry Morgan in 1671 in Panama City heeft overleefd.

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder