Nederlander geeft vakantie hoog rapportcijfer

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

UitzichtNederlanders geven een 7,8 aan hun zomervakantie, dat blijkt uit een onderzoek van reisorganisatie Neckermann onder ruim 13.000 vakantiegangers. Over Andorra zijn mensen het meest tevreden. Dat vertaalt zich in het rapportcijfer 8,7. Zwitserland scoort het laagst, maar haalt nog steeds een keurige 7 als rapportcijfer. De Nederlander is dus over het algemeen zeer tevreden over de belangrijkste tijd van het jaar.

In de Top 3 staan opvallend genoeg twee kleine landen; Andorra en Kaapverdië. Oostenrijk bezet de derde plaats dat niet alleen als wintersport bestemming geliefd is bij de Nederlandse vakantiegangers. Bij de meer bekende zomer vakantiebestemmingen scoren Griekenland (8,1), Spanje (8,0) en Turkije (7,9) erg goed. Opvallend is dat ook Egypte zeer geliefd is. Met een score van 8,1 is de Rode Zee als strandbestemming weer helemaal terug.

Boek hier je vakantie bij Neckermann

Op de vraag waar Nederlanders zich het meest aan storen tijdens de vakantie werd vaak het lawaai van de buren genoemd.

Online zijn belangrijk

De Nederlander wil ook graag altijd en overal online zijn. Dit betekent dat een goede WiFi in de hotels onontbeerlijk is. En niet alleen in de lobby maar vooral ook op de kamer en liefst ook aan het zwembad. Gewoon, om het vakantieplezier te delen met thuisblijvers. We zijn een actief volkje op allerlei Social media kanalen en daarnaast beluisteren we graag muziek, lezen een boek of kijken naar een film via een tablet. Draadloos internet wordt dus vooral gebruikt voor ontspanning en niet zozeer om te werken. Veel mensen geven aan dat ze vaak wel één keer per dag in hun mailbox kijken om niet te ver achter te raken en bij terugkomst niet een overvolle mailbox aan te treffen. Het merendeel geeft echter ook aan dat dit hun relaxte vakantiegevoel niet verstoord.

Kwaliteit

De kwaliteit van het hotel of appartement heeft ook een sterke invloed op het rapportcijfer dat we aan onze vakantie geven. Bij Neckermann worden de accommodaties gemiddeld met een 8 beoordeeld. Dat heeft een positief effect op de vakantiebeleving. Families met kinderen kiezen vooral voor accommodaties met veel glijbanen en liefst meerdere zwembaden waar steeds meer kindvriendelijke hotels aan voldoen. Koppels kiezen daarentegen steeds vaker voor ‘Adult only’ hotels waarbij zij de Spa & Welness faciliteiten zeer waarderen. Dit zijn niet alleen de jonge stellen maar vaak ook de ‘empty nesters’ waarvan de kinderen inmiddels uitgevlogen zijn.|

Uit het onderzoek kunnen we ook opmaken dat mensen langer in de vakantieflow blijven hangen als het mooi weer is in Nederland. Zodra de herfst is ingezet en het koud en guur wordt buiten wil men het liefst weer een volgende vakantie boeken om naar uit te kijken.

Geef jij je zomer- of andere vakantie ook een rapportcijfer?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder