De toppers voor 2015 volgens Lonely Planet

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Gallipoli schierieland in TurkijeZoals gebruikelijk heeft reisuitgever Lonely Planet ook dit jaar ‘Best In Travel’ uitgegeven met de reistrends en -bestemmingen voor het komende jaar. In het boek staan veel lijstjes zoals ‘The Best Free Things To Do In 2015’, ‘The World’s Best Bathrooms’, ‘The World’s Best Places For Extreme Eating’ en ‘The Most Gay-Friendly Places On The Planet’. De belangrijkste opsomming voor verkeersbureaus en pr-organisaties is echter de top 10 van te bezoeken landen, steden en regio’s. En op 1 staat: het schiereiland Gallipoli in Turkije.

De onderzoekers van LP hebben bij het kiezen van Gallipoli, waar al tientallen jaren weinig tot niets is veranderd, sterk gekeken naar de geschiedenis. Het gebied is vooral bekend geworden door de Slag om Gallipoli ofwel de Dardanellenveldtocht. Die slag in het Ottomaanse Rijk, in het hedendaagse Turkije, begon op 25 april 1915 en duurde tot 9 januari 1916. Bij deze operatie probeerden Britse en Franse troepen gezamenlijk de Ottomaanse hoofdstad Istanboel te veroveren en een zeeroute naar Rusland veilig te stellen. De poging mislukte jammerlijk, met zware verliezen aan beide zijden. De veldtocht betekende een belangrijke overwinning voor de Turken.

Goedkope vliegtickets De top 10 van regio’s, die je volgens Lonely Planet in 2015 moet bezoeken:

Plaats Locatie Land
1 Schiereiland Gallipoli  Turkije
2 Rocky Mountain National Park Verenigde Staten
3 Toledo District Belize
4 Tasmanië Australië
5 Het noorden van Noorwegen Noorwegen
6 Khumbu Nepal
7 Copper Canyon Mexico
8 Flores Indonesië
9 Atacama Desert Chili
10 Macau China

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder