De toppers voor 2015 volgens Lonely Planet

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Gallipoli schierieland in TurkijeZoals gebruikelijk heeft reisuitgever Lonely Planet ook dit jaar ‘Best In Travel’ uitgegeven met de reistrends en -bestemmingen voor het komende jaar. In het boek staan veel lijstjes zoals ‘The Best Free Things To Do In 2015’, ‘The World’s Best Bathrooms’, ‘The World’s Best Places For Extreme Eating’ en ‘The Most Gay-Friendly Places On The Planet’. De belangrijkste opsomming voor verkeersbureaus en pr-organisaties is echter de top 10 van te bezoeken landen, steden en regio’s. En op 1 staat: het schiereiland Gallipoli in Turkije.

De onderzoekers van LP hebben bij het kiezen van Gallipoli, waar al tientallen jaren weinig tot niets is veranderd, sterk gekeken naar de geschiedenis. Het gebied is vooral bekend geworden door de Slag om Gallipoli ofwel de Dardanellenveldtocht. Die slag in het Ottomaanse Rijk, in het hedendaagse Turkije, begon op 25 april 1915 en duurde tot 9 januari 1916. Bij deze operatie probeerden Britse en Franse troepen gezamenlijk de Ottomaanse hoofdstad Istanboel te veroveren en een zeeroute naar Rusland veilig te stellen. De poging mislukte jammerlijk, met zware verliezen aan beide zijden. De veldtocht betekende een belangrijke overwinning voor de Turken.

Goedkope vliegtickets De top 10 van regio’s, die je volgens Lonely Planet in 2015 moet bezoeken:

Plaats Locatie Land
1 Schiereiland Gallipoli  Turkije
2 Rocky Mountain National Park Verenigde Staten
3 Toledo District Belize
4 Tasmanië Australië
5 Het noorden van Noorwegen Noorwegen
6 Khumbu Nepal
7 Copper Canyon Mexico
8 Flores Indonesië
9 Atacama Desert Chili
10 Macau China

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder