De toppers voor 2015 volgens Lonely Planet

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Gallipoli schierieland in TurkijeZoals gebruikelijk heeft reisuitgever Lonely Planet ook dit jaar ‘Best In Travel’ uitgegeven met de reistrends en -bestemmingen voor het komende jaar. In het boek staan veel lijstjes zoals ‘The Best Free Things To Do In 2015’, ‘The World’s Best Bathrooms’, ‘The World’s Best Places For Extreme Eating’ en ‘The Most Gay-Friendly Places On The Planet’. De belangrijkste opsomming voor verkeersbureaus en pr-organisaties is echter de top 10 van te bezoeken landen, steden en regio’s. En op 1 staat: het schiereiland Gallipoli in Turkije.

De onderzoekers van LP hebben bij het kiezen van Gallipoli, waar al tientallen jaren weinig tot niets is veranderd, sterk gekeken naar de geschiedenis. Het gebied is vooral bekend geworden door de Slag om Gallipoli ofwel de Dardanellenveldtocht. Die slag in het Ottomaanse Rijk, in het hedendaagse Turkije, begon op 25 april 1915 en duurde tot 9 januari 1916. Bij deze operatie probeerden Britse en Franse troepen gezamenlijk de Ottomaanse hoofdstad Istanboel te veroveren en een zeeroute naar Rusland veilig te stellen. De poging mislukte jammerlijk, met zware verliezen aan beide zijden. De veldtocht betekende een belangrijke overwinning voor de Turken.

Goedkope vliegtickets De top 10 van regio’s, die je volgens Lonely Planet in 2015 moet bezoeken:

Plaats Locatie Land
1 Schiereiland Gallipoli  Turkije
2 Rocky Mountain National Park Verenigde Staten
3 Toledo District Belize
4 Tasmanië Australië
5 Het noorden van Noorwegen Noorwegen
6 Khumbu Nepal
7 Copper Canyon Mexico
8 Flores Indonesië
9 Atacama Desert Chili
10 Macau China

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder