De toppers voor 2015 volgens Lonely Planet

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Gallipoli schierieland in TurkijeZoals gebruikelijk heeft reisuitgever Lonely Planet ook dit jaar ‘Best In Travel’ uitgegeven met de reistrends en -bestemmingen voor het komende jaar. In het boek staan veel lijstjes zoals ‘The Best Free Things To Do In 2015’, ‘The World’s Best Bathrooms’, ‘The World’s Best Places For Extreme Eating’ en ‘The Most Gay-Friendly Places On The Planet’. De belangrijkste opsomming voor verkeersbureaus en pr-organisaties is echter de top 10 van te bezoeken landen, steden en regio’s. En op 1 staat: het schiereiland Gallipoli in Turkije.

De onderzoekers van LP hebben bij het kiezen van Gallipoli, waar al tientallen jaren weinig tot niets is veranderd, sterk gekeken naar de geschiedenis. Het gebied is vooral bekend geworden door de Slag om Gallipoli ofwel de Dardanellenveldtocht. Die slag in het Ottomaanse Rijk, in het hedendaagse Turkije, begon op 25 april 1915 en duurde tot 9 januari 1916. Bij deze operatie probeerden Britse en Franse troepen gezamenlijk de Ottomaanse hoofdstad Istanboel te veroveren en een zeeroute naar Rusland veilig te stellen. De poging mislukte jammerlijk, met zware verliezen aan beide zijden. De veldtocht betekende een belangrijke overwinning voor de Turken.

Goedkope vliegtickets De top 10 van regio’s, die je volgens Lonely Planet in 2015 moet bezoeken:

Plaats Locatie Land
1 Schiereiland Gallipoli  Turkije
2 Rocky Mountain National Park Verenigde Staten
3 Toledo District Belize
4 Tasmanië Australië
5 Het noorden van Noorwegen Noorwegen
6 Khumbu Nepal
7 Copper Canyon Mexico
8 Flores Indonesië
9 Atacama Desert Chili
10 Macau China

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder