Belgisch vliegtuig onderschept boven Frankrijk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

ZaventemEen dutje van zowel de piloot als de copiloot leidde er toe dan een Frans gevechtsvliegtuig een toestel van Brussels Airlines in volle vlucht onderschepte. Door het hazenslaapje kreeg de luchtverkeersleiding geen contact meer met het toestel. Dat was van Lanzarote vertrokken en met meer dan 100 vakantiegangers op weg naar de luchthaven van Zaventem.

 

Boven Frankrijk besloot de captain een dutje te doen. De copiloot, die alles in de gaten moest houden, zou ook ingedommeld zijn. Dit wordt door Brussels Airlines echter ontkend. Een woordvoerster in de Telegraaf: "De copiloot van dienst heeft niet gereageerd op de oproepen, omdat hij dacht dat de verkeersleiding een ander toestel wilde bereiken".

Toen de luchtverkeersleiding geen contact kreeg werd een gevechtspiloot met een Rafale naar het toestel gestuurd. Dat is sinds de aanslagen op de Twin Towers in New York de standaardprocedure bij verlies van communicatie met een vliegtuig. Toen de straaljager naast de cockpit kwam werd de piloot wakker en gaf aan dat er geen kapers of terroristen aan boord waren. Voor de zekerheid  vloog het gevechtsvliegtuig mee tot de grens bij België. Het toestel landde vervolgens vlekkeloos op Zaventem.

Het voorval gebeurde al op 28 juni maar is pas na het afronden van het vooronderzoek bekend gemaakt.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder