Belgisch vliegtuig onderschept boven Frankrijk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

ZaventemEen dutje van zowel de piloot als de copiloot leidde er toe dan een Frans gevechtsvliegtuig een toestel van Brussels Airlines in volle vlucht onderschepte. Door het hazenslaapje kreeg de luchtverkeersleiding geen contact meer met het toestel. Dat was van Lanzarote vertrokken en met meer dan 100 vakantiegangers op weg naar de luchthaven van Zaventem.

 

Boven Frankrijk besloot de captain een dutje te doen. De copiloot, die alles in de gaten moest houden, zou ook ingedommeld zijn. Dit wordt door Brussels Airlines echter ontkend. Een woordvoerster in de Telegraaf: "De copiloot van dienst heeft niet gereageerd op de oproepen, omdat hij dacht dat de verkeersleiding een ander toestel wilde bereiken".

Toen de luchtverkeersleiding geen contact kreeg werd een gevechtspiloot met een Rafale naar het toestel gestuurd. Dat is sinds de aanslagen op de Twin Towers in New York de standaardprocedure bij verlies van communicatie met een vliegtuig. Toen de straaljager naast de cockpit kwam werd de piloot wakker en gaf aan dat er geen kapers of terroristen aan boord waren. Voor de zekerheid  vloog het gevechtsvliegtuig mee tot de grens bij België. Het toestel landde vervolgens vlekkeloos op Zaventem.

Het voorval gebeurde al op 28 juni maar is pas na het afronden van het vooronderzoek bekend gemaakt.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder