Belgisch vliegtuig onderschept boven Frankrijk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

ZaventemEen dutje van zowel de piloot als de copiloot leidde er toe dan een Frans gevechtsvliegtuig een toestel van Brussels Airlines in volle vlucht onderschepte. Door het hazenslaapje kreeg de luchtverkeersleiding geen contact meer met het toestel. Dat was van Lanzarote vertrokken en met meer dan 100 vakantiegangers op weg naar de luchthaven van Zaventem.

 

Boven Frankrijk besloot de captain een dutje te doen. De copiloot, die alles in de gaten moest houden, zou ook ingedommeld zijn. Dit wordt door Brussels Airlines echter ontkend. Een woordvoerster in de Telegraaf: "De copiloot van dienst heeft niet gereageerd op de oproepen, omdat hij dacht dat de verkeersleiding een ander toestel wilde bereiken".

Toen de luchtverkeersleiding geen contact kreeg werd een gevechtspiloot met een Rafale naar het toestel gestuurd. Dat is sinds de aanslagen op de Twin Towers in New York de standaardprocedure bij verlies van communicatie met een vliegtuig. Toen de straaljager naast de cockpit kwam werd de piloot wakker en gaf aan dat er geen kapers of terroristen aan boord waren. Voor de zekerheid  vloog het gevechtsvliegtuig mee tot de grens bij België. Het toestel landde vervolgens vlekkeloos op Zaventem.

Het voorval gebeurde al op 28 juni maar is pas na het afronden van het vooronderzoek bekend gemaakt.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder