Graubünden persprijs uitgereikt

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

De prijsuitreiking in GraubundenDe winnaar van de Graubünden Persprijs 2013 – 2014 voor Jonge Reisjournalisten is bekend. Van de 18 ingezonden artikelen, is het verhaal van Jonathan Ramael uit België door de vakjury verkozen tot beste reportage. Een van de juryleden was Madeleine van de Wouw van Puur op reis. Zij was erbij toen in Graubünden de prijs werd uitgereikt.


Succesvolle formule
De Graubünden Persprijs voor Jonge Reisjournalisten is een speciale schrijfwedstrijd voor Nederlandse en Belgische mediaprofessionals onder de 32 jaar. Na het volgen van een workshop reizen ze naar Graubünden in Zwitserland om daar een reisreportage te schrijven over de regio. Het concept is overgenomen van Graubünden Toerisme in Duitsland waar het, na de introductie 14 jaar geleden, is uitgegroeid tot een prestigieuze prijs onder jonge journalisten.

Winnaarstrip Graubünden

In totaal 18 jonge reisjournalisten reisden vorig jaar van 30 september tot en met 5 oktober af naar Graubünden waar ze, onder begeleiding van schrijfcoach Peter Linden, informatie verzamelden over de nieuwe verbinding tussen de skigebieden Arosa en Lenzerheide. De reportages daarover zijn door een vakkundige jury beoordeeld. De drie best beoordeelde jonge reisjournalisten werden uitgenodigd voor de winnaarstrip in het eerste weekend van oktober. 

Oorkonde en geldprijs

De jury riep Jonathan Ramael’s reportage “Zalig Zwitserland – Te voet door Graubünden” tot beste reportage van de Graubünden Persprijs 2013 – 2014. De Belgische Jonathan kreeg afgelopen weekend een oorkonde en geldprijs uitgereikt van Graubünden Toerisme. De tweede plaats is voor Jan Roobrouck, tevens uit België. De derde plaats is voor de Nederlandse jonge reisjournaliste Esther de Kloe.

Vervolg

In 2016 krijgt de Graubünden Persprijs voor Jonge Reisjournalisten een vervolg. Gieri Spescha, Head of Corporate Communication bij Graubünden Toerisme: “ Het thema van de schrijfwedstrijd was de nieuwe verbinding tussen de skigebieden Arosa en Lenzerheide. Er is veel te vertellen over en te doen in zowel Arosa als Lenzerheide. Het is mooi om te zien dat de winnaars zulke verschillende reportages hebben geschreven.”

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder