Graubünden persprijs uitgereikt

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

De prijsuitreiking in GraubundenDe winnaar van de Graubünden Persprijs 2013 – 2014 voor Jonge Reisjournalisten is bekend. Van de 18 ingezonden artikelen, is het verhaal van Jonathan Ramael uit België door de vakjury verkozen tot beste reportage. Een van de juryleden was Madeleine van de Wouw van Puur op reis. Zij was erbij toen in Graubünden de prijs werd uitgereikt.


Succesvolle formule
De Graubünden Persprijs voor Jonge Reisjournalisten is een speciale schrijfwedstrijd voor Nederlandse en Belgische mediaprofessionals onder de 32 jaar. Na het volgen van een workshop reizen ze naar Graubünden in Zwitserland om daar een reisreportage te schrijven over de regio. Het concept is overgenomen van Graubünden Toerisme in Duitsland waar het, na de introductie 14 jaar geleden, is uitgegroeid tot een prestigieuze prijs onder jonge journalisten.

Winnaarstrip Graubünden

In totaal 18 jonge reisjournalisten reisden vorig jaar van 30 september tot en met 5 oktober af naar Graubünden waar ze, onder begeleiding van schrijfcoach Peter Linden, informatie verzamelden over de nieuwe verbinding tussen de skigebieden Arosa en Lenzerheide. De reportages daarover zijn door een vakkundige jury beoordeeld. De drie best beoordeelde jonge reisjournalisten werden uitgenodigd voor de winnaarstrip in het eerste weekend van oktober. 

Oorkonde en geldprijs

De jury riep Jonathan Ramael’s reportage “Zalig Zwitserland – Te voet door Graubünden” tot beste reportage van de Graubünden Persprijs 2013 – 2014. De Belgische Jonathan kreeg afgelopen weekend een oorkonde en geldprijs uitgereikt van Graubünden Toerisme. De tweede plaats is voor Jan Roobrouck, tevens uit België. De derde plaats is voor de Nederlandse jonge reisjournaliste Esther de Kloe.

Vervolg

In 2016 krijgt de Graubünden Persprijs voor Jonge Reisjournalisten een vervolg. Gieri Spescha, Head of Corporate Communication bij Graubünden Toerisme: “ Het thema van de schrijfwedstrijd was de nieuwe verbinding tussen de skigebieden Arosa en Lenzerheide. Er is veel te vertellen over en te doen in zowel Arosa als Lenzerheide. Het is mooi om te zien dat de winnaars zulke verschillende reportages hebben geschreven.”

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder