Spotje over vakantiekilo’s valt slecht in België

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

FitnessmachineFitnessketen Basic-Fit moet in België wellicht een spotje van de buis halen. De beelden, die mensen moeten aansporen om hun vakantiekilo’s eraf te sporten, is volgens menigeen discriminerend voor dikke mensen, meldt RTL Nieuws op basis van berichtgeving bij onze zuiderburen.

De Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame (JEP) heeft al ‘meerdere klachten’ ontvangen, schrijft bijvoorbeeld de Gazet van Antwerpen. In de reclame worden vakantiegangers opgewacht bij de ‘douane’: wie niks is aangekomen mag doorlopen, degenen die op vakantie te veel hebben genoten van een hapje en een drankje moeten de fitnesszaal in. Voetballer Marouane Fellaini, actief in het Belgische elftal in Brazilië, bepaalt in slecht Nederlands wie in welke rij moet gaan staan.

Het gewraakte Belgische spotje:

,,Onbewust hebben ze het gemunt op iedereen met overgewicht. Ik vind dat discriminerend,” zegt Jean-Paul Allonsius van de vereniging voor mensen met obesitas in de Gazet. Basic-Fit bestrijdt deze zienswijze. ,,Het maakt niet uit hoeveel u weegt. We praten over de extra kilo’s die u er op vakantie bijkreeg. Onze boodschap: kom naar Basic-Fit om die kilo’s eraf te trainen,” zegt een woordvoerder.

Nederland kent een vrijwel identieke versie van de commercial. Bij ons bepaalt actrice Tatjana wie te zwaar is geworden en moet sporten. Bij de Reclame Code Commissie zijn ook een aantal klachten over het spotje binnengekomen. ,,De klagers vinden het spotje in strijd met de goede smaak en fatsoen of nodeloos kwetsend,” aldus Fiona Vening van de Reclame Code Commissie tegen RTL Nieuws. De voorzitter van de commissie doet mogelijk volgende week uitspraak over de reclame.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op vakantie in je eigen chalet

Op vakantie in je eigen chalet

Wat is er nou fijner dan vakantie vieren in je eigen chalet of stacaravan. Je hoeft nooit te zoeken naar spullen omdat je precies weet wat je hebt. Je hebt je eigen keukeninventaris en je eigen kasten, waarin je kleding kunt laten hangen. Je kunt altijd naar je chalet gaan, zonder dat je een reservering hoeft te maken. En… de (klein)kinderen kunnen ook heerlijk langs komen en blijven logeren. Maar hoe vind je nu een mooi chalet dat aansluit bij jouw wensen?

Lees verder

Vakantie? Laat je woning veilig achter

Vakantie? Laat je woning veilig achter

Vakantie, een weekendje weg of een avondje uit. Voor dieven en inbrekers ideale momenten om tijdens je afwezigheid hun slag te slaan. Zij houden geen rekening met de impact die een woninginbraak op je heeft. En dat die ring van oma niet waardevol, maar wel dierbaar is daar hebben ze ook geen boodschap aan. Het beste middel om woninginbraak te voorkomen is dan ook een goede inbraakbeveiliging van je huis en spullen. Update: 10 juli 2024, 

Lees verder

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder