Vijf toeristen verongelukt tijdens uitstapjes

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vijf toeristen verongelukt, onder wie een Nederlandse jongenIn Spanje, Portugal en Noorwegen zijn de afgelopen dagen vijf toeristen verongelukt tijdens het maken van een excursie. Een van de slachtoffers is een 15-jarige jongen uit Gouda. Mark Litjens viel donderdag door nog onbekende oorzaak 20 meter omlaag in bergachtig gebied in Spanje, toen hij met zijn vader een kasteel bezocht. Hij overleed een dag later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

 

Fatale selfie

De andere vier slachtoffers zijn echtparen uit Polen en Duitsland. De man en vrouw uit Polen verongelukten zaterdag bij het maken van een selfie in Portugal. Ze vielen onder de ogen van hun twee kinderen bij de fotosessie van een klif en stortten 80 meter omlaag. Het ongeval was bij Cabo da Roca (‘rotskaap’), een populaire trekpleister in het uiterste westen van Portugal aan de Atlantische Oceaan. Vanwege de slechte weersomstandigheden lukte het reddingswerkers pas zondag om hun lichamen te bergen. De kinderen van 5 en 6 jaar zijn opgevangen door Poolse diplomaten en worden bijgestaan door psychologen.

Vallend ijs

Het Duitse echtpaar kwam om het leven bij de Nigardsbreen-gletsjer in Noorwegen. De twee hadden met hun zoons deelgenomen aan een begeleide excursie. Na afloop liepen de vier op eigen gelegenheid nog even door, voorbij wegversperringen, aldus de politie. Daar werden ze verrast door loslatende stukken ijs. De vader en moeder overleden ter plekke; de jongens van 8 en 10 bleven ongedeerd. Zij zijn opgevangen door psychologen.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder