Vijf toeristen verongelukt tijdens uitstapjes

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vijf toeristen verongelukt, onder wie een Nederlandse jongenIn Spanje, Portugal en Noorwegen zijn de afgelopen dagen vijf toeristen verongelukt tijdens het maken van een excursie. Een van de slachtoffers is een 15-jarige jongen uit Gouda. Mark Litjens viel donderdag door nog onbekende oorzaak 20 meter omlaag in bergachtig gebied in Spanje, toen hij met zijn vader een kasteel bezocht. Hij overleed een dag later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

 

Fatale selfie

De andere vier slachtoffers zijn echtparen uit Polen en Duitsland. De man en vrouw uit Polen verongelukten zaterdag bij het maken van een selfie in Portugal. Ze vielen onder de ogen van hun twee kinderen bij de fotosessie van een klif en stortten 80 meter omlaag. Het ongeval was bij Cabo da Roca (‘rotskaap’), een populaire trekpleister in het uiterste westen van Portugal aan de Atlantische Oceaan. Vanwege de slechte weersomstandigheden lukte het reddingswerkers pas zondag om hun lichamen te bergen. De kinderen van 5 en 6 jaar zijn opgevangen door Poolse diplomaten en worden bijgestaan door psychologen.

Vallend ijs

Het Duitse echtpaar kwam om het leven bij de Nigardsbreen-gletsjer in Noorwegen. De twee hadden met hun zoons deelgenomen aan een begeleide excursie. Na afloop liepen de vier op eigen gelegenheid nog even door, voorbij wegversperringen, aldus de politie. Daar werden ze verrast door loslatende stukken ijs. De vader en moeder overleden ter plekke; de jongens van 8 en 10 bleven ongedeerd. Zij zijn opgevangen door psychologen.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder