Vijf toeristen verongelukt tijdens uitstapjes

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vijf toeristen verongelukt, onder wie een Nederlandse jongenIn Spanje, Portugal en Noorwegen zijn de afgelopen dagen vijf toeristen verongelukt tijdens het maken van een excursie. Een van de slachtoffers is een 15-jarige jongen uit Gouda. Mark Litjens viel donderdag door nog onbekende oorzaak 20 meter omlaag in bergachtig gebied in Spanje, toen hij met zijn vader een kasteel bezocht. Hij overleed een dag later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

 

Fatale selfie

De andere vier slachtoffers zijn echtparen uit Polen en Duitsland. De man en vrouw uit Polen verongelukten zaterdag bij het maken van een selfie in Portugal. Ze vielen onder de ogen van hun twee kinderen bij de fotosessie van een klif en stortten 80 meter omlaag. Het ongeval was bij Cabo da Roca (‘rotskaap’), een populaire trekpleister in het uiterste westen van Portugal aan de Atlantische Oceaan. Vanwege de slechte weersomstandigheden lukte het reddingswerkers pas zondag om hun lichamen te bergen. De kinderen van 5 en 6 jaar zijn opgevangen door Poolse diplomaten en worden bijgestaan door psychologen.

Vallend ijs

Het Duitse echtpaar kwam om het leven bij de Nigardsbreen-gletsjer in Noorwegen. De twee hadden met hun zoons deelgenomen aan een begeleide excursie. Na afloop liepen de vier op eigen gelegenheid nog even door, voorbij wegversperringen, aldus de politie. Daar werden ze verrast door loslatende stukken ijs. De vader en moeder overleden ter plekke; de jongens van 8 en 10 bleven ongedeerd. Zij zijn opgevangen door psychologen.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder