Vijf toeristen verongelukt tijdens uitstapjes

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vijf toeristen verongelukt, onder wie een Nederlandse jongenIn Spanje, Portugal en Noorwegen zijn de afgelopen dagen vijf toeristen verongelukt tijdens het maken van een excursie. Een van de slachtoffers is een 15-jarige jongen uit Gouda. Mark Litjens viel donderdag door nog onbekende oorzaak 20 meter omlaag in bergachtig gebied in Spanje, toen hij met zijn vader een kasteel bezocht. Hij overleed een dag later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

 

Fatale selfie

De andere vier slachtoffers zijn echtparen uit Polen en Duitsland. De man en vrouw uit Polen verongelukten zaterdag bij het maken van een selfie in Portugal. Ze vielen onder de ogen van hun twee kinderen bij de fotosessie van een klif en stortten 80 meter omlaag. Het ongeval was bij Cabo da Roca (‘rotskaap’), een populaire trekpleister in het uiterste westen van Portugal aan de Atlantische Oceaan. Vanwege de slechte weersomstandigheden lukte het reddingswerkers pas zondag om hun lichamen te bergen. De kinderen van 5 en 6 jaar zijn opgevangen door Poolse diplomaten en worden bijgestaan door psychologen.

Vallend ijs

Het Duitse echtpaar kwam om het leven bij de Nigardsbreen-gletsjer in Noorwegen. De twee hadden met hun zoons deelgenomen aan een begeleide excursie. Na afloop liepen de vier op eigen gelegenheid nog even door, voorbij wegversperringen, aldus de politie. Daar werden ze verrast door loslatende stukken ijs. De vader en moeder overleden ter plekke; de jongens van 8 en 10 bleven ongedeerd. Zij zijn opgevangen door psychologen.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder